Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Mirthe Gans blikt vooruit op Amerikaans avontuur

Mirthe Gans blikt vooruit op Amerikaans avontuur

Afgelopen maart maakten we Mirthe’s overstap naar UMass Lowell bekend. Na jaren bij THCC De Kromhouters en NMHC Nijmegen te hebben gehockeyd heeft ze besloten om ons koude kikkerlandje achter te laten voor het grote Amerika. 

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om deze stap naar Amerika te maken?
In Amerika liggen de prioriteiten rondom sport heel anders dan in Nederland. Sporten in Nederland doe je naast je opleiding en dat is soms best even wat geregel, in Amerika is sporten gewoon echt een belangrijk deel van de universiteit en is het ook makkelijker te combineren. Op deze manier kan ik mijn sport op hoog niveau makkelijker blijven combineren met school. Daarnaast heeft mijn vader een jaartje in Amerika gewoond en hier heb ik hele vette verhalen over gehoord, ik denk dat een periode in het buitenland veel kan bijdragen aan mijn ontwikkelingen als persoon. Vooral voor mijn zelfstandigheid en volwassenheid.

Wanneer ben je voor het eerst in contact gekomen met UMass Lowell?
Eigenlijk pas echt op de dag van de showcase. Ik ben relatief laat in het traject gestapt bij KingsTalent omdat ik op het laatste moment de beslissing heb gemaakt om naar Amerika te gaan. Hierdoor heb ik voor de showcase bijna geen tijd gehad om research te doen naar de universiteiten die zouden komen.

Wat was je eerste indruk van de coaches, de school, de faciliteiten, etcetera?
De coaches vielen mij meteen op, omdat ze heel enthousiast waren over mij en in het algemeen. Daardoor had ik meteen een klik met hen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje overdonderd was van al mijn gesprekken en dus weinig meer weet van wat ze allemaal hebben verteld.  De dagen hierna ben ik natuurlijk wel zaken gaan uitzoeken, ik werd vooral positief verrast door de campus en het hele team.

Wat zijn je verwachtingen van aankomend jaar qua speelminuten en studie?
Ik verwacht veel te spelen volgend jaar en een goede aanwinst te zijn omdat ik een complete speler ben en met name goed tot mijn recht kom in de aanval. Daarnaast wil ik gaan uitzoeken welke studie het beste bij mij past, ik weet wel een richting maar nog niet mijn precieze pad, ik verwacht dat ze mij daar goed in kunnen begeleiden.

Heb je al kennis gemaakt met je teamgenoten? Wat is je eerste indruk van hen? Hoe werd je ontvangen?
Helaas ben ik niet langs geweest op de campus om ze in het echt te ontmoeten maar ik heb wel al afgesproken met mijn (toekomstige) Nederlandse teamgenootjes. Het was heel fijn om de verhalen te horen van de meiden die er vorig jaar al bij waren, zo weet ik wel al een beetje waar ik aan toe ben. En het was natuurlijk ook leuk om de meiden te zien die samen met mij het eerste jaar in gaan om onze spanningen te delen. Ik heb ook al contact met mijn toekomstige kamergenoot, een Amerikaanse, mijn eerste indruk van haar is meteen goed dus ik denk dat ik een heel leuk jaar tegemoet ga met haar en het team.

 

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk het meest uit naar het echte teamgevoel en de adrenaline die je krijgt als je wedstrijden gaat spelen met mijn team en natuurlijk het winnen van de wedstrijden waardoor we UMass op een hoger plan gaan zetten. En het vloeiend leren spreken van een andere taal is natuurlijk ook een dik pluspunt.

Heb je bepaalde hobby’s naast hockey hier in Nederland die je ook in Amerika blijft vervolgen? Denk je dat je nieuwe hobby’s gaat maken of ondervinden?
Ik ga elk jaar op wintersport om te skiën en vind dit echt super om te doen, ik heb dus gehoord dat je in Vermont heel mooi kan skiën dus wie weet?! Daarnaast denk ik dat ik gewoon zoveel nieuwe dingen ga beleven dat daar vast ook wel nieuwe hobby’s bij zullen zitten.

 

Tot slot: Hoe heb je je voorbereid voor dit avontuur? Heb je iets speciaals gekocht om mee te nemen of heb je je heel goed ingelezen in bepaalde regels etcetera?
Om eerlijk te zijn heb ik mij niet zo goed voorbereid op dit avontuur hahah. Ik heb wel iets speciaals gekocht, een grote koffer! Zo’n grote had ik nog niet en als ik al mijn spullen mee wil kunnen nemen zal ik wel een grote koffer nodig hebben… Ik heb me ook nog niet zo goed ingelezen maar misschien ga ik dat nog wel doen, heb een reisboekje gekregen van mijn ouders dus dat komt dan nog wel van pas.

Mirthe, bedankt voor je verhaal! Geniet nog even van je tijd in Nederland en alvast heel veel succes bij UMass Lowell!
Wil je meer interviews lezen of bekijken wie All-American zijn geworden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht!

 

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.