Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Mijn droom is om ooit op de Olympische Spelen te staan” – Max van Schagen

“Mijn droom is om ooit op de Olympische Spelen te staan” – Max van Schagen

Max van Schagen vertrok één maand geleden naar Amerika en is inmiddels helemaal gesetteld in Kentucky. Wij vroegen hem het hemd van het lijf!

Allereerst, hoe is het met je? Wanneer ben je in Amerika geland en hoe bevalt het leven in Kentucky tot nu toe?

Ik vloog van Amsterdam naar Atlanta en had daarna nog een binnenlandse vlucht van Atlanta naar Louisville Kentucky, waar ik 13 augustus landde. Het was een erg lange vlucht, maar het was het waard! Daarnaast gaat het zeer goed met mij vooral nu de eerste lessen en trainingen zijn begonnen. Volle bak dus!

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol ingespeeld?

Ik wist na mijn middelbare school eigenlijk nog niet wat ik wilde doen. Ik ben via een vriend van de zwemclub in aanraking gekomen met het sporten en studeren in Amerika. Hij gaat namelijk dit jaar zelf voor één jaar sporten en studeren in Amerika en vroeg zich af of dit ook niet iets voor mij was.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Allereerst begon het traject met een intakegesprek waarin werd verteld wat ik allemaal kon verwachten. Na het intakegesprek ging het traject pas echt van start. Ik vond het fijn dat er in de eerste weken erg veel contact werd gehouden tussen de sportconsultant en de atleet. Ook bij het kiezen van een school was het contact tussen mij en mijn sportconsultant erg goed!

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Mijn omgeving reageerde in eerste instantie erg gespannen, want welke Nederlandse atleet gaat er nu sporten en studeren in Amerika? Ze vonden het vooral lastig dat ik 4 jaar lang weg zou blijven en alleen zou terugkomen in het zomer- en winterseizoen, maar daar wennen ze wel snel aan.

Waarom heb je uiteindelijk voor Lindsey Wilson College gekozen en ben je tot nu toe blij met deze keuze?

Ik heb voor Lindsey Wilson College gekozen, omdat de omgeving van de school mij erg aansprak en de zwemclub er ook erg goed uit zag. Daarnaast doet het zwemteam ook erg veel dingen samen. Zo helpen ze elkaar ook vaak met huiswerk en met andere schoolopdrachten. Dus ja, als je het mij vraagt heb ik zeker de juiste keuze gemaakt.

 

Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

Deze week heb ik pas mijn eerste training achter de rug, maar tot nu toe is het erg goed te combineren met school. De trainingen zijn namelijk altijd voor of na school en dan heb je in de middag of in de avond nog tijd om je huiswerk te maken. Zondag is eigenlijk altijd mijn vrije dag waar ik samen met mijn teamgenoten en vrienden dingen ga doen. Zo zijn ze we afgelopen week naar de lake gegaan.

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Ik merk dat de trainingen hier veel zwaarder zijn dan in Nederland. Ik ben Nederland gewend om 5 keer in de week te trainen en hier trainen we iedere dag 2 keer, dus daar zit een erg groot verschil in. Qua school vind ik het niveau hier in Amerika wel veel makkelijker dan dat in Nederland. Je hebt hier ook veel minder lessen op één dag, maar je krijgt iedere dag wel een berg aan huiswerk mee.

Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Mijn grote droom is toch wel om ooit uit te komen voor Nederland op de Olympische spelen. Omdat het sporten hier veel zwaarder en serieuzer is dan in Nederland hoop ik mij fysiek en mentaal te kunnen verbeteren.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan? Zou je de combinatie van sporten en studeren in Amerika aanraden aan anderen?

Ik zou het aan iedereen aanraden, het is echt een onvergetelijke ervaring. Het sporten is hier op een veel hoger niveau dan dat in Nederland en alles is hier ook veel professioneler. Ook zijn alle faciliteiten op loopafstand en zijn de medestudenten erg behulpzaam.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.