Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Max van Schagen zwemt naar mooie prestaties tijdens de NAIA National Championships!

Max van Schagen zwemt naar mooie prestaties tijdens de NAIA National Championships!

Afgelopen week vonden de Nationals plaats voor Max van Schagen en zijn zwemteam van Lindsey Wilson College. LWC sloot het zwemseizoen 2022-2023 af in het Columbus Aquatics Centre en dat deden ze met een aantal mooie prestaties van Max en zijn teamgenoten! Hieronder lees je een korte recap van de NAIA National Championships!

 

Dag 1:

Het herenzwemteam van Lindsey Wilson kende op woensdagavond een uitstekende start van de NAIA National Championships, toen beide deelnemende estafette-teams de All-American-status veroverden! Max kwam met drie van zijn teamgenoten als eerste op het podium in de 200 meter wisselslag estafette en vestigde daarmee een nieuw schoolrecord met een zesde beste tijd van 1: 31.83. De Blue Raiders stonden na de eerste wedstrijddag op een zevende plaats met in totaal 50 teampunten.

 

Dag 2:

Op dag 2 van het kampioenschap zwom Max op 1 onderdeel. Hij deed solo mee aan de 50 meter vrije slag. Hier zwom Max zich naar een plek in de B-finale, waarna hij eindigde met een persoonlijk record van 21.02!

 

Dag 3:

Het herenzwemteam van Lindsey Wilson bleef op de zesde plaats staan na dag drie van de NAIA National Championships op vrijdag. Dag drie werd afgesloten met de estafette van 400 meter wisselslag, waar Max het samen met zijn teamgenoten weer voor elkaar kreeg om een schoolrecord te zwemmen! Een tijd van 3:22.02 was uiteindelijk goed voor een zesde plek op dit onderdeel!

 

Dag 4:

Op de laatste dag van de NAIA National Championships deed Max nog mee aan twee verschillende onderdelen. Op de 400 meter vrije slag estafette werd het viertal van LWC met Max zevende en tikte ze de muur aan met een tijd van 3: 04.25. Als laatste zwom Max tijdens de avondsessie nog in de B-finale, waarbij hij een tijd van 46,43 neerzette op de 100 meter vrije slag! De Blue Raiders  eindigden uiteindelijk op de zesde plaats met een teamscore van 228 punten! Een super knappe prestatie van Max en zijn team.

 

Wij zijn super trots op Max en willen hem feliciteren met zijn fantastische prestaties tijdens de Nationals!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.