Awards

Max van Schagen boekt successen met zijn zwemteam!

Zwemmer Max van Schagen beleefde een topweekend met zijn zwemteam van Lindsey Wilson College. Afgelopen weekend was hij in topvorm en eindigde hij met LWC als tweede bij het Mid-South Conference zwemkampioenschap! Hieronder een korte recap van zijn topweekend.

Dag 1

Na de eerste wedstrijddag op de Mid-South Conference Championships in het Kingsport Aquatic Center stond het heren zwemteam van Lindsey Wilson op de tweede plaats. Max van Schagen en zijn estafetteteam klokte de op een na snelste tijd op de estafette 200 meter vrije slag, ze tikte de muur aan met een tijd van één minuut en 24,44 seconden en vestigde hiermee een nieuw schoolrecord! Max verzekerde zich ook nog van een tweede plaats op de 50 meter vrije slag met een tijd van 21.18 seconden en hij sloot de dag af met een tweede plaats in de estafette van de 400 meter wisselslag.

Dag 2

Op dag twee van het MSC-kampioenschap leken Max en de Blue Raiders vooral een statement te maken in de estafettecategorieën. In de 200 meter wisselslag estafette zetten Max en zijn team een MSC Championship-recordtijd neer van 1:32,52 seconden. Deze tijd was ook de beste ooit in de estafette van 200 meter wisselslag in de geschiedenis van het programma! Max claimde nog een All-MSC-onderscheiding voor zijn solo-race waar hij als derde eindigden op de 100 meter schoolslag. Hij zwom een tijd van 56,93 seconden.

Dag 3

Het mannelijke zwemteam van Lindsey Wilson eindigde uiteindelijk als tweede bij het Mid-South Conference Swimming Championship. De Blue Raiders behaalden 15 All-MSC-onderscheidingen. Max behaalde op de laatste dag van het kampioenschap nog een vierde plaats op de 100 meter vrije slag met een tijd van 46,41 seconden. En sloot samen met zijn team het toernooi goed af met een tweede plaats op de 400 meter estafette. Al deze goede prestaties hebben uiteindelijk geleid tot een knappe tweede plek op het Mid-South Conference Championships!