Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Merik Sliedrecht signs at Lindsey Wilson College, Columbia, Kentucky

Merik Sliedrecht signs at Lindsey Wilson College, Columbia, Kentucky

 

 

Afgelopen weekend werd hij kampioen met de A1 en gister zette hij zijn handtekening onder het contract van Lindsey Wilson Blue Raiders! Deze zomer verruilt Merik Sliedrecht de jeugdopleiding van betaald voetbal organisatie FC Emmen voor Lindsey Wilson College in Columbia, Kentucky.

 

 

De 19-jarige Sliedrecht staat in Emmen bekent om zijn ijzersterke duels, inzet en voetballend vermogen. De sterke verdediger is bezig aan zijn 4e jaar in de jeugdopleiding van FC Emmen. Het hoofdstuk bij FC Emmen sluit hij op een prachtige wijze af met het kampioenschap in de tweede divisie afgelopen weekend. Begin augustus begint zijn volgende hoofdstuk; ’the American Dream’. Dan stapt hij in het vliegtuig richting Lindsey Wilson College, Kentucky.

 

 

 

Lindsey Wilson College is een gerenommeerde universiteit met een enorme historie in NAIA men’s soccer. In 2009 en 2011 behaalde LWC namelijk het NAIA nationaal (!) kampioenschap van de VS. De jaren daarna speelde men nog steeds in de top van het Amerika. Afgelopen jaar was het team van head coach Ray Wells als #19 gerankt op de landelijke NAIA men’s soccer ranglijst. Om de nationals te bereiken dienen de Raiders eerst haar eigen MidSouth Conference winnend af te sluiten. “Met Merik hebben we een talent binnengehaald die ons programma naar een hoger niveau kan tillen”, aldus Wells. “Met zijn voetballend vermogen van achteruit kunnen we nog meer het spel bepalen en verzorgd aanvallend voetbal spelen. Onze doelstelling voor volgend jaar is om zo ver mogelijk te geraken in de national championships!”

 

 

 

Met zijn transfer naar Amerika maakt Sliedrecht een bewuste keuze om zijn HBO studie Bedrijfseconomie te vervolgen in combinatie met topsport. In Amerika wordt zijn complete studie om zijn drukke (top)sport programma heen gepland. Met twee wedstrijden per week en uitwedstrijden in Kentucky, Ohio, North Dakota en Tennessee wordt het een druk jaar. Maar door professionele begeleiding on and off the field kan Sliedrecht hier zijn studie op een goede manier afronden.

 

 

 

KingsTalent wenst Merik heel veel plezier tijdens zijn tijd in The States! Natuurlijk blijft KingsTalent Merik op de voet volgen en zullen we zijn avonturen delen op onze website en social media. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Merik en andere talenten? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.