Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 46 2017

Wat een week weer! Er werden weer diverse prijzen gepakt, Rowan Mankers wist met Marymount deze week het kampioenschap te prolongeren! Back2back champion! Congrats! Ook Webster Ruiter, Geert Bijl, Maurits Gersen en Ruben Stuiver speelden deze week kampioenswedstrijden. Check it out…

We beginnen de week op dinsdag, maandag was een rustdag voor de talenten. Helaas zijn onze hockeysters en voetbalsters uitgeschakeld voor de Nationals waardoor het seizoen voor de dames erop zit.

Voor de heren van Lassen stonden deze week de laatste competitiewedstrijden op het programma. Nadat het team uit California vorige week al officieus kampioen werd, kon het deze week ook officieel kampioen worden. In de thuiswedstrijd tegen College of the Redwoods werd het, met Webster Ruiter in de basis, lastiger dan verwacht. Na een half uur spelen namen de bezoekers brutaal de leiding waarna het lang wachten was op de aansluitingstreffer. Pas in de 70e minuut kwam Lassen langs zij, 1-1. Lassen pakte hierna door en liep uit naar 3-1 wat voldoende was voor het kampioenschap in de Golden Valley Conference. Congrats Webster!

Montreat nam het op dinsdag in de halve finale van het Conference Tournament op tegen Union College. Nadat het eerder in het toernooi al verrast had begon het ook deze wedstrijd goed. Met Bas Pouls in de basis kwam Montreat al na een kwartier op 1-0 voorsprong. Een gelijke strijd volgde met kansen voor beide ploegen. Vlak na rust wist Montreat de voorsprong zelfs te verdubbelen, 2-0. Union liet het er niet bij zitten en ging opzoek naar aansluiting. 20 minuten voor tijd was de stand 2-2 waardoor het slot van de wedstrijd uit moest wijzen welk team de finale zou gaan halen. 10 minuten voor tijd was het Union dat voor het slotakkoord zorgde. Dit betekent einde seizoen voor Bas dat ondanks de nederlaag trots mag zijn op het bereiken van de halve finale.

Woensdag 8 november was het gameday voor de Charlotte 49ers, in de kwartfinale van het Conference USA Tournament speelde het tegen New Mexico. Met Rutger de Bos in de basis speelde het een sterke eerste helft maar wist het, ondanks een aantal goede kansen, niet tot scoren te komen. In de tweede helft was het New Mexico dat domineerde en een aantal grote kansen kreeg. Tot 10 minuten voor tijd, de Charlotte 49ers kregen een penalty en captain Callum Montgomery faalde niet. Het slot van de wedstrijd bleef doelpuntloos waardoor Charlotte doorstoot naar de halve finales.

In San Francisco namen de USF Dons het op tegen Pacific, een directe confrontatie om plaats 1 op de ranglijst. De Dons speelden een ijzersterke wedstrijd en wisten overtuigend met 3-0 te winnen. Ruben Stuiver beleefde een rustige avond onder de lat en wist eenvoudig de nul te houden. Door deze overwinning kon USF op 11 november het kampioenschap binnen slepen. Later meer…

Lindsey Wilson, het team van Merik Sliedrecht, nam het op donderdag in de halve finale van het Conference Tournament op tegen Life University. In een attractieve eerste helft golfde het spel op en neer. Het was dan ook geen verrassing dat er bij de rust een 2-2 tussenstand op het bord stond. In de tweede helft bleven de kansen zich aaneenrijgen, toch werd er lange tijd niet gescoord. Tot 15 minuten voor het laatste fluitsignaal, het was Lindsey Wilson dat voor de 3e keer op voorsprong kwam. Life University wist zich niet een 3e maal naast Lindsey te vechten waardoor Lindsey de finale van het Conference toernooi mocht gaan spelen. In de finale was Cumberland uiteindelijk pas in overtime te sterk, een domper voor de regular season champions. De kans is groot dat Lindsey Wilson vanwege de sterke prestaties van dit jaar toch een wildcard krijgt voor deelname aan de Nationals.

Op vrijdag speelden Geert Bijl en Maurits Gersen de finale van het Heart of America Conference Tournament. Missouri Valley, nummer 4 van de VS, tegen nummer 5 Baker University. De Missouri Vikings pakte de tegenstander direct bij de strot en na 20 minuten kwam de 1-0 op het scorebord. Na de pauze werd het een waar doelpuntenfestijn, Missouri stond na een uur voetbal op 3-0 waarna Baker iets terug kon doen. De 3-1 was echter niet meer dan een speldenprikje, in de slotfase liepen de Vikings verder uit naar 5-1. Een indrukwekkende overwinning van Missouri Valley dat hiermee de dubbel wist te pakken. Het team tankt zo een hoop vertrouwen voor de start van de Nationals op 18 november.

Vrijdag was het ook het uur van de waarheid voor Christoph Willemsen. Met Lincoln Memorial stond de start van de Nationals op het programma. In de eerste ronde nam LMU het op tegen Lander University. Beide teams begonnen aarzelend aan de wedstrijd waardoor kansen schaars waren. Na 25 minuten voetbal kwam Lander op 1-0. In de tweede helft ging LMU op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het ook een aantal kansen. Ondanks dat het de gelijkmaker verdiende mocht het niet zo zijn, er werd niet meer gescoord en dus eindigt het seizoen van LMU in de eerste ronde van de Nationals.

Op zaterdag stonden er weer een aantal prijzen op het spel. Ruben Stuiver en Rowan Mankers kregen beide de kans een prijs te pakken. Eerst was het echter Sem Kroon die in actie kwam. Met de Saint Mary’s College Gaels nam hij het op tegen het altijd sterke Portland. Met Sem in de basis was de start veelbelovend, al na 3 minuten en 10 seconden kwamen de Gaels op voorsprong. De Gaels deden het hierna niet rustiger aan en na 14 minuten was het Sem die de 2-0 op het bord zette. Een voorzet op maat werd knap binnengekopt door de nummer 7 van de Gaels. In de tweede helft kwam Portland beter in de wedstrijd, desondanks kwamen Saint Mary’s 20 minuten voor tijd op 3-0. Toch bleef Portland geloof houden en 5 minuten later stond het plots 3-2. In de spannende slotfase wist geen van beide teams nog te scoren waardoor Sem een knappe overwinning boekt met de Gaels.

Door de nederlaag van Portland waren de USF Dons van Ruben Stuiver al voordat ze zelf gevoetbald hadden kampioen in de West Coast Conference. Toch gingen de Dons vanzelfsprekend op zoek naar opnieuw 3 punten. Tegen Loyola Marymount werd het echter niet cadeau gedaan. Al na 10 minuten keken de Dons tegen een 1-0 achterstand aan, keeper Stuiver werd met een lob gepasseerd. USF ging direct op jacht naar de 1-1 maar had het moeilijk tegen Loyola. 10 minuten voor rust was daar dan toch de 1-1. De grootste kansen bleven in de tweede helft voor Loyola waardoor Stuiver een aantal keer redding moest brengen. Doordat Ruben zijn ploeg op de been wist te houden stapten de Dons uiteindelijk met een 2-1 overwinning van het veld, in de 55e minuut werd het enige doelpunt van de tweede helft binnengekopt. Dit betekent voor USF het eerste kampioenschap in 10 jaar!
Man of the Match: Ruben Stuiver.

Diezelfde dag stond de finale van het Cal Pac Tournament op het programma. Rowan Mankers nam het met Marymount op tegen UC Merced. Marymount was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, vlak na rust was het dan ook Marymount dat de score opende. Een kwartier voor tijd kwam UC Merced echter langszij, 1-1. In overtime bleef Marymount de sterkste van de 2 maar wist het niet te scoren, hierdoor kwam de beslissing vanaf 11 meter. Vanaf de strafschopstip waren het de Mariners die aan het langste eind wisten te trekken. Zo pakken Rowan Mankers en zijn teamgenoten de dubbel en gaan ze met vertrouwen de Nationals in.

Robin Didderiens speelde op zondag de halve finale van het Conference Tournament. Met de New York Bobcats nam hij het op tegen Dean College. Beide teams kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren en dus moest er een overtime aan te pas komen. Ook overtime eindigde zoals deze begon wat strafschoppen betekende. Pas na 18 strafschoppen was er een winnaar, Dean College was het eerste team dat miste waardoor de Bobcats naar de finale op maandag 13 november gaan.

Rutger de Bos speelde met de Charlotte 49ers de finale van het Conference USA Tournament tegen Old Dominion University. In de halve finale had het de regular season champions Florida International knap met 3-1 van de mat weten te vegen.
Rutger mocht opnieuw aan het eerste fluitsignaal verschijnen. Het werd een spannende finale met maar weinig kansen. Het was vanaf begin af aan duidelijk dat 1 doelpunt het verschil zou gaan maken. Na een half uur spelen was het ODU dat het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Charlotte heeft nog een kleine kans op de Nationals als het op maandag een wildcard krijgt tijdens de NCAA D1 Selection Show.