Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mayara Engel vertrekt naar Chowan University!

Mayara Engel vertrekt naar Chowan University!

Vanaf de zomer van 2022 zal Mayara Engel zich toevoegen aan het women’s soccer team van Chowan University. Ze gaat sport en studie combineren in Amerika.

Op 4-jarige leeftijd is Mayara begonnen met voetballen bij Roda’23. Ze speelde tot het seizoen 2020-2021 altijd in de jongensteams van Roda’23 tot en met de U16’s, voordat ze bij de meisjes U17’s van SC Buitenveldert aan de slag ging. Tijdens het seizoen 2020-2021 spelen Mayara en de meiden van U17 van SC Buitenveldert in de 4e divisie, het hoogste nationale niveau voor de dames jeugdcompetitie. Hoewel ze een verdediger is, heeft Mayara dit seizoen tot nu toe een aantal keer gescoord en veel goede assists gegeven. Voordat ze verdediger werd, speelde ze als aanvaller en scoorde ze erg veel doelpunten voor de jongensteams van Roda’ 23. Dit seizoen speelt Mayara haar wedstrijden in Vrouwen 1 van SC Buitenveldert.

Teamgenoten beschrijven Mayara als een kalm en zorgzaam persoon, die ook direct ter zake komt wanneer dat nodig is. Op het veld is Mayara constant aanwezig door haar teamgenoten te coachen. Deze kwaliteit neemt ze zeker mee tijdens haar avontuur in Amerika bij Chowan University. Het women’s soccer team van Chowan University staat onder leiding van head coach Fernando Zuniga. Onder zijn leiding speelt het team in de Conference Carolinas. Ze spelen onder andere tegen Converse University, Barton College en University of Mount Olive. In het verleden ging Michelle Maksimovic Mayara voor door afgelopen jaar haar master studie te starten in combinatie met voetballen! Mayara wordt dus ook teamgenoot van KingsTalent atleet Lieke van den Akker.

We wensen Mayara heel veel succes in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.