Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Max Hamelink vervolgt carrière in Amerika bij University of San Francisco.

Max Hamelink vervolgt carrière in Amerika bij University of San Francisco.

Max Hamelink gaat in Amerika zijn studie combineren met voetbal bij USF.

Max begint op zijn zevende met voetballen bij VV Helpman. Na zo’n zeven jaar bij deze club in de hoogste teams te hebben gevoetbald klopt FC Groningen aan de deur. Max wordt gescout en geaccepteerd voor de jeugd academie van FC Groningen en komt in het u14 team. Hiermee speelt Max in de Eredivisie, dat het hoogste professionele niveau is in Nederland. Ook speelt hij mee aan (inter)nationale toernooien tegen top ploegen uit binnen- en buitenland. Wanneer Max in het u19 zit van FC Groningen verliezen ze helaas de finale in de beker tegen AFC Ajax. In seizoen 2019-2020 weet Max met zijn ploeg winterkampioen te worden en een jaar later maakt hij de stap naar u21. Ook hiermee speelt Max in de Eredivisie en zit daarmee voor zijn zevende seizoen bij FC Groningen. Ook maakt Max in het seizoen 2020-2021 zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen in een onofficiële wedstrijd.

Max kan als een centrale- en linkermiddenvelder spelen. Ook kan hij als linkeraanvaller fungeren maar het best komt Max uit de voeten als aanvallende middenvelder. Hij is een creatieve aanvallende speler met zeer goede techniek en dribbel skills. Zijn sterke punt ligt bij het snelle combinatiespel, het tactische bewustzijn en keuzes maken. Ook is zijn uithoudingsvermogen bijzonder goed. Max is zowel op als naast het veld erg gedisciplineerd en werkt hij hard. Op het veld is hij extreem competitief maar heeft hij wel alles onder controle. Hij is een erg intelligente voetballer.

De school waar Max naartoe gaat is University of San Francisco. Volgens Princeton Review behoord USF tot de beste scholen in de USA. De school staat nummer 1 in diversiteit binnen een school en ligt in een stad dat wereldwijd bekent staat om de cultuur, energie, innovaties, stageplekken en werkgelegenheid. De schoolt telt zo’n 11 000 studenten en is de enige school in San Francisco die uitkomt in de NCAA divisie 1. Ze komen uit in de West Coast Conference en zijn een van de meest succesvolste collegiale in het men’s soccer programma. Voor Max is dit een waanzinnige uitdaging en wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

KingsTalent wenst Max enorm veel succes en vooral plezier toe met zijn avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.