Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Maurits Gersen signs at Missouri Valley College, Marshall, Missouri

Maurits Gersen signs at Missouri Valley College, Marshall, Missouri

 

In 2009 was Maurits Gersen bijna speler van FC Utrecht, nu is de 18-jarige Gersen bijna speler van het Missouri Valley College men’s soccerteam. In augustus vertrekt de 18-jarige verdediger van Kampong richting Missouri om te voetballen en studeren bij Missouri Valley College, op steenworp afstand van Kansas City. Gersen kan samen met Geert Bijl het vliegtuig pakken.

 

 

 

Gersen is een echte jongen van de club. de verdediger speelt al zijn hele leven bij SV Kampong. Tussen 2009 en 2012 kwam Gersen uit voor het regionale KNVB team. Gersen is een ijzersterke verdediger met een uitstekende pass. Zijn kwaliteiten vielen in de smaak bij scouts van FC Utrecht, waardoor hij een uitnodiging ontving om bij de jeugdacademie mee te trainen. Uiteindelijk viel een daadwerkelijke transfer in het water. Gersen is dit seizoen bij SV Kampong de aanvoerder van het U19 team. Met hem als leider in het veld miste Kampong promotie naar de 2e divisie op een haar. In de laatste ronde moesten de blauwen het onderspit delven tegen NEC Nijmegen. Naast Gersen’s sterke verdedigende en leiderschapskwaliteiten pikt Gersen regelmatig een goaltje mee wanneer hij mee naar voren gaat. (zie video)

 

 

In augustus is het tijd om SV Kampong, na bijna 15 jaar, achter zich te laten voor een avontuur bij het Missouri Valley College men’s soccerteam. ‘’Er is een tijd van komen en gaan, ik ga mijn vertrouwde omgeving missen, maar ik ben blij dat ik dit avontuur aan kan gaan’’ aldus de jonge mandekker. Eerder versterkte MVC men’s soccerteam zich al met Geert Bijl. De MVC-Vikings komen uit in de NAIA’s Heart of American Athletic Conference. Afgelopen seizoen verloren zij de post season Conference final na strafschoppen. Komend seizoen gaat coach Simic met aanwinsten Gersen en Bijl voor niets minder dan het kampioenschap en daarmee plaatsing voor de National Championships. Om dit doel te bereiken zullen de MVC-Vikings af moeten rekenen met teams als Grand View, MidAmerica Nazarene, Baker en Central Methodist. Er staat dus een hele mooie uitdaging te wachten voor Gersen en zijn teamgenoten.

 

 

 

KingsTalent wenst Maurits heel veel plezier tijdens zijn tijd in The States! Natuurlijk blijft KingsTalent Maurits op de voet volgen en zullen we zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Maurits en andere talenten? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.