Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mats Kreek signs at Mercyhurst University, Erie, Pennsylvania

Mats Kreek signs at Mercyhurst University, Erie, Pennsylvania

 

Komende zomer vertrekt de 20-jarige Mats Kreek naar Pennsylvania om te sporten en studeren aan Mercyhurst University. De verdediger van SV Huizen treedt hiermee in de voetsporen van de pas teruggekeerde Thom Derks die eerder voor het men’s soccerteam uit Erie uitkwam.

 

Toen Kreek negen jaar oud was sloot hij aan bij de jeugdopleiding van Almere City FC, na drie seizoenen in de jeugdacademie van de Jupiler League club vertrok de centrale verdediger naar SV Huizen, een club met een uitstekende jeugdopleiding waar alle jeugdteams op het hoogste niveau uitkomen. Sinds seizoen 2015-2016 mocht Kreek aansluiten bij de eerste selectie van SV Huizen, waar hij momenteel nog steeds actief is.

 

Kreek is een kopsterke verdediger, die met zijn passing belangrijk is in de opbouw. Eigenschappen die perfect in het Amerikaanse soccer plaatje passen. Mede hierdoor was Mercyhurst head coach Nenad Vidakovic erg gecharmeerd van de mandekker uit Almere.

 

 

 

Mercyhurst University is een NCAA Division II school die uitkomt in de Pennsylvania State Athletic Conference. In 2014 wist Mercyhurst deze conference winnend af te sluiten en ook afgelopen seizoen werd het team van Vidakovic gekroond tot kampioen van de conference. Hierin speelde Thom Derks een grote rol. Als aanvoerder van het men’s soccer team maakte hij meer dan 20 doelpunten en werd gekroond als beste speler van het PSAC. Dit jaar wordt wederom het winnen van de PSAC als doel gesteld, daarnaast wil men verder doorstromen in de National Championships.

 

In Pennsylvania komt Mats in een multicultureel gezelschap terecht. Behalve Amerikanen bestaat het Mercyhurst men’s soccerteam namelijk uit spelers afkomstig van Denemarken, Tobago, Engeland, Australië, Mexico, Duitsland, Bahama’s, Zuid-Afrika, Slovenië, Honduras, El Salvador en Roemenië.

 

Wij wensen Mats veel succes en geluk in Amerika! Wij zullen Mats op de voet volgen en zijn verhalen delen op onze website en social media. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van onze in Amerika? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.