Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bellarmine University Knights versterken zich met Marit van der Bend!

Bellarmine University Knights versterken zich met Marit van der Bend!

Marit van der Bend zal dit jaar de overstap gaan maken naar Amerika om sporten en studeren te gaan combineren. Bellarmine University is de gelukkige universiteit die deze dame heeft weten te strikken. Van der Bend, die slechts 18 jaar oud zal zijn bij vertrek, is meer dan klaar voor het overzeese avontuur!

 

Marit startte haar hockey carrière pas op een relatief late leeftijd. Tot de leeftijd van 10 jaar oud beoefende ze turnen, zwemmen, voetbal en skiën. Vanaf haar tiende maakt ze de switch naar hockey, en ze is hier sindsdien niet meer vanaf gestapt. Wel bleef ze naast hockey nog andere sporten beoefenen als hobby zijnde.
Op haar middelbare school wist Marit nog een voetbaltoernooi te winnen, een tweede plaats te behalen op een badmintontoernooi en een triatlon te winnen. Een echte topatleet dus die in bijna iedere sport uit weet te blinken

Op de leeftijd van 10 begon Van der Bend dus met hockeyen. Dit deed ze bij lokale hockeyvereniging Cartouche Hockey Club. Op de leeftijd van 15 jaar maakte ze de overstap naar de O16 van hockeyclub De Kieviten. De gedachte achter deze overstap was voor Marit dat ze op een hoger niveau wilde spelen dan Cartouche haar kon bieden.
Al snel bleek deze overstap een succes. Marit werd drie jaar op een rij topscorer in het zaalseizoen. Met als persoonlijke piek het verantwoordelijk zijn voor 15 van de 21 goals in het zaalseizoen van 2018 – 2019. In datzelfde jaar wonnen Marit en De Kieviten ook het pre-season kampioenschap. Het opvolgende jaar, 2019 – 2020, wist Marit met de O18 van De Kieviten dezelfde prestatie neer te zetten; ze wonnen het pre-season kampioenschap.

Marit is een aanvallend ingestelde speler die op het aanvallende middenveld en in de gehele aanval uit de voeten kan. Ze speelt echter het beste als spits. Ze staat bekend om haar aanvallende creativiteit en haar snelle handelen aan de bal. Ze heeft kwaliteiten in huis van een echte aanvaller, zo is ze snel, kan ze goede druk aanvallende druk zetten en heeft ze een uitstekende pass en schot in huis. Iemand om goed in de gaten te houden als verdediger zijnde dus.

 

Bellarmine University is een D1 school die haar wedstrijden speelt in de Atlantic Sun Conference. De school is gelegen in Louisville, Kentucky. Louisville is een stad met ruim 600.000 inwoners, dit is ongeveer net zo veel mensen als er in de stad Rotterdam wonen.
De school heeft de laatste jaren niet weten mee te draaien in de top van de conference, en hoopt met Marit als aanvallende versterking weer mee te kunnen gaan doen voor de prijzen. De verwachtingen liggen dus erg hoor, maar voor een echte atleet als Marit is dat alleen maar een leuke uitdaging.

 

Wij wensen Marit alvast heel veel succes en plezier tijdens haar tijd in de Verenigde Staten!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.