Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings Greatest Kings

Marios Lomis signs at Creighton University, Omaha, Nebraska

Marios Lomis signs at Creighton University, Omaha, Nebraska

 

Hoofdklasser VV Noordwijk verliest deze zomer één van zijn gevaarlijkste aanvallers. Marios Lomis kiest voor een avontuur bij Creighton University in Omaha, Nebraska. De topspits vertrekt begin augustus naar Nebraska om aan te sluiten bij het men’s soccer team van Creighton. Een powerhouse in het Amerikaanse College Soccer dat jaarlijks strijdt om het nationaal kampioenschap van Amerika.

 

 

 

Lomis is, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al meerdere jaren de aanvalsleider van VV Noordwijk in de hoofdklasse. De afgelopen twee jaar speelde de wit-roden tot de laatste dag mee voor promotie naar de 3e divisie. Beide keren lukte het de Noordwijkers net niet om te promoveren. Afgelopen jaargang wist Lomis 13x het net te vinden in de Hoofdklasse. Vanaf volgend seizoen is Lomis te bewonderen in het Morrison Stadium, thuishaven van Creighton University, waar hij onlangs een contract ondertekende voor de ‘Blue Jays’.

 

 

 

De 22-jarige spits is een ijzersterke aanvaller en kende een goed seizoen totdat een blessure hem de laatste zes wedstrijden van het seizoen aan de kant hield. De student Political Science is een aanspeelpunt in de punt van de aanval maar tegelijkertijd een killer voor de goal. Daarnaast is hij kopsterk en hiermee een asset bij dode spelsituaties. Creighton is dan ook erg blij om Lomis toe te voegen aan de selectie. Head coach Elmar Bolowich was persoonlijk in Nederland om zijn aanwinst aan het werk te zien. Tegen AJAX Amateurs zag hij een ruime 5-0 overwinning voor de Noordwijkers en twee doelpunten van Lomis. Dit stemde Bolowich uiterst tevreden. “Met Lomis hebben we een topper binnengehaald. Hij is onze aanvalsleider volgend seizoen.”

 

 

 

Creighton, dat uitkomt in de Big East Conference, zal het opnemen tegen Bryan Simons (ex EVV Echt) en Stijn van der Slot (ex VVSB) van DePaul University (Chicago). Daarnaast zal Lomis veelal in het vliegtuig te vinden zijn met uitwedstrijden naar New York, Washington en Wisconsin in de Big East Conference. Maar voordat het seizoen begint nemen de Blue Jays het op tegen regerend landskampioen Stanford in Palo Alto, California. Naast deze topper speelt het team ook tegen onder andere Ohio State University.

 

 

Veel van de wedstrijden van Creighton zijn live te volgen op ESPN. Daarnaast kent de thuisbasis (Morrison Stadium) een capaciteit van 6,000 zitplaatsen. Met regelmaat is dit stadion uitverkocht voor het Blue Jay’s men soccer team! Een mooi avontuur voor de 22-jarige spits.

 

 

 

KingsTalent wenst Marios enorm veel plezier en succes in Amerika. Natuurlijk zullen we hem op de voet blijven volgen in zijn avonturen. Wil je niets missen van Marios’ avonturen, volg onze social media kanalen Facebook, Instagram en/of Twitter. en blijf op de hoogte!

 

Lijkt het jou ook een avontuur om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij binnen drie dagen contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.