Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

Marijke Kooijman: ”Als Anne en ik bellen, zie ik elke keer 1 grote glimlach in beeld”

Marijke Kooijman: ”Als Anne en ik bellen, zie ik elke keer 1 grote glimlach in beeld”

Afgelopen zomer vertrok tennisster Anne van Binsbergen naar de Verenigde Staten om haar dromen na te jagen. Anne tennist nu in Amerika voor Wallace State Community College. Deze reis was niet alleen een grote stap voor Anne, maar ook voor haar familie. We vroegen Marijke Kooijman (moeder van Anne) naar haar ervaringen met KingsTalent en hoe zij omgaat met een dochter in Amerika.

Anne en Marijke kwamen KingsTalent tegen op de buitenlandbeurs in Utrecht. “Met name het enthousiaste verhaal van de student die zelf ook was gegaan, heeft haar nog enthousiaster gemaakt.”

Het proces met KingsTalent verliep ondanks de late aanmelding van Anne erg voorspoedig, laat Marijke weten: “Anne heeft zich vrij laat aangemeld bij KingsTalent, waardoor er in korte tijd veel geregeld moest worden. Dit heeft soms wat stress opgeleverd, maar het was het meer dan waard. Het contact met KingsTalent (Paul) verliep altijd vlot.” Ook de KingsTalent-app beviel goed, waardoor het proces nog soepeler verliep: “De checklist/app in de eindfase was een uitkomst. Zo was altijd helder wat er nog moest gebeuren, in welke volgorde en wat er voor nodig was.”

Marijke vertelt dat ze samen met Anne het al vaak over sporten en studeren in Amerika had gehad: “Ik vond het echt super leuk! Anne is heel sportief en sport het liefst elke dag in de week. Dat zij misschien wel in Amerika zou gaan studeren, zodat ze sporten en studie kan combineren, hadden we al vaak besproken. Super leuk dus dat ze die stap echt durfde te zetten.”

Als moeder is ze erg trots op haar dochter en vindt het contact houden op lange afstand niet lastig. “Ik ben heel trots op haar! En door alle technologie is het heel makkelijk om contact te houden. We bellen regelmatig via FaceTime of WhatsApp. Zo weet ik redelijk goed wat haar bezighoudt en hoe het met haar gaat.”

Volgens Marijke is Anne door het wonen in Amerika al snel een stuk zelfverzekerder en volwassener geworden: “Ze stapt sneller op dingen af en regelt zaken nu zelf. Ik krijg inmiddels achteraf te horen wat ze geregeld heeft!”

Ook wil ze Anne graag bezoeken laat ze weten, maar wel pas aan het einde van het jaar op verzoek van Anne. “Ik hoop dat ik aan het einde van het schooljaar haar daar kan opzoeken. Helaas kan ik haar dan niet zien spelen, maar dan heeft ze wel meer tijd om samen met mij rond te reizen. Anne zelf wil niet dat ik tijdens het schooljaar haar kom opzoeken, omdat ze bang is dat ze daarna veel heimwee zal krijgen. Dit respecteer ik, hoe graag ik ook soms om een hoekje naar haar wil kijken.”

Tot slot heeft Marijke nog een advies voor de talenten en hun ouders die overwegen om naar Amerika te gaan: “Als je kind geniet van het spelletje en graag op de baan staat, dan is sporten en studeren in Amerika een mooie manier om dit te combineren. Alles is veel beter geregeld in de afstemming tussen sport en school. Mijn advies is wel: meld je kind tijdig aan. Er moet best veel geregeld worden en ook het kiezen van de juiste school kost tijd.” Ook zou ze het iedereen aanraden: “Als Anne en ik bellen, dan zie ik elke keer 1 grote glimlach in beeld. Het is echt een hele mooie en fijne ervaring. En doordat je in een sportteam zit, word je gelijk goed opgevangen door je coach bij aankomst en heb je gelijk (team)vrienden om je heen, waardoor je je heel snel thuis voelt.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.