Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Maarten Nikkessen signs at James Madison University, Harrisonburg, Virginia

Maarten Nikkessen signs at James Madison University, Harrisonburg, Virginia

 

KingsTalent is erg verheugd om de transfer van Maarten Nikkessen wereldkundig te maken! De pas 17-jarige aanvaller uit Utrecht speelt vanaf deze zomer in het paarse tenue van James Madison University uit Harrisonburg, Virginia. JMU komt uit in de NCAA Division 1, de hoogste divisie van in het Amerikaanse college soccer.

 

 

Nikkessen is een fysiek sterke aanvaller met een uitstekende traptechniek die op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten kan. Nikkessen begon met voetballen bij PVC en werd uitgenodigd voor een stage bij AJAX. Om op een hoger amateur niveau te voetballen vertrok hij naar VV De Meern. Al snel werd hij bij VV De Meern opgepikt door eredivisieclub Sparta Rotterdam. Enkele jaren in de Rotterdamse jeugdopleiding speelde hij op het allerhoogste niveau. Uiteindelijk ging de linkspoot deze zomer terug naar de amateurs en sloot aan bij Elinkwijk U19, uitkomend in de 2e divisie.

 

 

 

Deze zomer vertrekt Maarten dus naar Amerika. Een grote stap in zijn nog prille carrière. Hij zal aansluiten bij het James Madison University men’s soccerteam, uitkomend in NCAA Division 1. Afgelopen seizoen was een minder goed seizoen voor de JMU Dukes. Het elftal van hoofdcoach Tom Foley wist het net te weinig te vinden waardoor ze niet in de bovenste regionen konden meedraaien. “Maarten is een spits die een bal kan vasthouden en tevens doelpunten kan maken, een ‘valuable asset’”. Een welkome versterking dus.

 

 

 

Nikkessen viel op tijdens de KingsTalent showcase bij JMU assistent-coach Paul Zazenski. “Wat hij liet zien tijdens de showcase was quality. Ik was direct overtuigd”, aldus Zazenski. Headcoach Foley sluit zich daarbij aan en is erg blij met zijn aanwinst. ‘’Ik ben blij dat wij de komst van Nikkessen eindelijk wereldkundig kunnen maken, wij waren op zoek naar een scorende spits en met Maarten hebben wij een topspits in huis gehaald’’, aldus de hoofdcoach van JMU Dukes.

 

 

James Madison University is een grote school met ruim 21.000 leerlingen. De school beschikt over een uitstekend sportcomplex met indrukwekkende faciliteiten. Het men’s soccerteam speelt haar thuiswedstrijden in een stadion dat plaats heeft voor 2250 toeschouwers.

 

 

 

Maarten gaat bij James Madison University samen spelen met veel studenten die afkomstig zijn uit Europa. De selectie bestaat uit Duitsers, Engelsen, Spanjaarden en Zwitsers, daarnaast spelen er veel studenten uit Amerika en Canada in het team van Tom Foley.

 

 

 

KingsTalent wenst Maarten veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Maarten’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.