Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Living the Dream” Ilse Westera

“Living the Dream” Ilse Westera

Het avontuur van Ilse Westera in Amerika zit er helaas op. Ze heeft vier jaar aan de Old Dominion University gestudeerd. Wij spraken Ilse over haar avontuur!

We zullen makkelijk beginnen. Hoe is het met je?

Het gaat goed met me! Ik ben nu een aantal weken thuis na mijn afstuderen in December. Het voelt raar dat mijn avontuur nu voorbij is, maar ik heb ook ontzettend veel zin in een nieuwe uitdaging hier in Nederland.

 

Hoe heb je je laatste seizoen bij Old Dominion ervaren?

Mijn laatste seizoen was ontzettend leuk! Een goed seizoen gedraaid als team, maar ook zeker persoonlijk en dat is natuurlijk alleen maar een goede afsluiting. Ook was het leuk om eindelijk 1 van de ouderen (Seniors) in het team te zijn en een bepaalde vorm van leiderschap die daarbij komt kijken ook te ervaren.

 

Ook heb je een aantal persoonlijke awards weten te winnen. Hoe reageerde je toen je dit hoorde?

Dat was super leuk natuurlijk, ondanks dat het team resultaat in het algemeen belangrijker is, is het bijzonder om als speler awards te winnen. Uiteindelijk heb je daar ook ontzettend hard voor getraind en dat stukje waardering dat je daarvan krijgt is natuurlijk super leuk.

 

We hebben op in Augustus 2018 ook een interview met je gehad. Toen moest je hele avontuur nog gaan beginnen. Nu zit het er helaas op. Kan je ons eens meenemen door de jaren heen?

Ja, tijdje geleden alweer! De afgelopen vier jaar zijn ontzettend snel gegaan en ik heb veel verschillende dingen meegemaakt. 2018 was mijn eerste jaar en kwam ik als jonkie in het team, alles was nieuw en ik moest aan veel dingen wennen. Toch was dat eerste jaar misschien wel het allerleukst, omdat je zoveel nieuwe ervaringen opdoet in een korte tijd en zoveel nieuwe mensen leert kennen. Na mijn eerste jaar heb ik besloten mijn studie af te maken bij ODU. Mijn 2e/3e jaar waren het pittigst. Door blessures en Corona die uitbrak kwam ik soms weinig aan hockey toe en vond ik het lastig om hier een draai in te vinden. Mijn laatste jaar (afgelopen jaar) was heel bijzonder, ontzettend hard getraind en veel mooie momenten meegemaakt binnen en buiten het hockey veld. En natuurlijk als kers op de taart mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen vier jaar zijn zeker niet altijd makkelijk geweest, maar ik heb er zoveel van geleerd en ben er zoveel wijzer van geworden als persoon. De herinneringen die ik heb gemaakt en de vrienden die ik heb leren kennen zijn voor het leven en dat pakt niemand meer van mij af.

 

Welke dingen heb je buiten het hockeyen en studeren om nog gedaan? Heb je dingen van je bucketlist af kunnen strepen?

Zeker! Vooral als het hockey seizoen voorbij was hadden we veel tijd om leuke dingen te doen. Zo ben ik met de trein een weekje naar New York City gegaan en heb ik ook meerdere citytrips naar Washington DC en Philadelphia gedaan. En natuurlijk hebben we ook een hoop steden bezocht tijdens onze uitwedstrijden. Ook heb ik thanksgiving mogen vieren bij teamgenoten, en natuurlijk Black Friday geshopt de dag erna. Verder ook de 4th of July mogen meemaken, wat een belangrijke feestdag is voor de Amerikanen en er veel vuurwerk afgestoken wordt.

Over bucketlist gesproken, ik ben afgelopen jaar ook bruidsmeisje geweest op de bruiloft van één van mijn beste vriendinnen die ik hier mijn eerste jaar heb ontmoet. Een bruiloft hier is echt iets magisch en om dat op die manier mee te mogen maken was echt heel speciaal. Zo ben ik dus eigenlijk mijn hele zomer van 2021 in Amerika gebleven om te helpen met de voorbereidingen, bachelorette weekend en alles wat hier nog meer bij komt kijken. Andere dingen die zeker ook bijzonder waren was mijn 21ste verjaardag in de States, wat natuurlijk een belangrijke leeftijd is daar 😉 en alle Amerikaanse huisfeesten mogen ook niet ontbreken.

 

Hoe ben je ooit op het idee gekomen om in Amerika te gaan studeren en hoe ben je bij KingsTalent terecht gekomen?

Toen ik de middelbare school had afgerond was ik eigenlijk wel op zoek naar een avontuur, iets anders doen. Uiteindelijk na mijn HAVO toch begonnen aan een HBO opleiding, omdat ik ook wel nieuwsgierig was hoe studeren in Nederland zou zijn. Maar die drang voor avontuur bleef en ik vond mijn leven eigenlijk best wel saai, om het zo maar even te zeggen. Toen ben ik weer gaan googelen naar ‘hockey in Amerika’ en op die manier eigenlijk bij KingsTalent gekomen. En zo is het balletje gaan rollen.

 

Wat heeft KingsTalent voor jou betekent in de afgelopen jaren?

KingsTalent heeft mij heel goed begeleid door het hele traject. Al vanaf het eerste gesprek op kantoor in Gemert had ik een goed gevoel bij Han en Paul. Ik was redelijk laat in het zoeken van een school, (rond februari/maart) en wilde toen in Augustus eigenlijk al beginnen. Dat is uiteindelijk wel gelukt! Hierdoor moest alles wel super snel geregeld worden, want er komt een hoop papierwerk bij kijken, maar juist daarin vond ik de samenwerking met KingsTalent heel duidelijk en fijn. Ook in Amerika nog altijd in contact gebleven met KingsTalent na mijn plaatsing en ook altijd op de hoogte gehouden van eventuele reisupdates omtrent corona.

 

Je bent meerdere jaren in Amerika geweest. Op welke prestatie ben je het trotst? Kunnen er natuurlijk ook meerdere zijn!

Dat is een lastige! Allereerst ben ik trots dat ik die uitdaging ben aangegaan. Op 18-jarige leeftijd in een vreemd land met een andere taal wonen waar je ook niemand kent, is natuurlijk een enorme stap. Maar die ‘comfort-zone’ uit zorgde er ook voor dat ik me daar zo heb ontwikkeld als persoon en zo zelfstandiger ben geworden. Uiteindelijk ben ik denk het meest trots om mijn doorzettingsvermogen wat ik daar ook heb opgebouwd. Mentaal is het niet altijd even makkelijk geweest, maar ik heb nooit mijn schouders laten hangen en ben altijd tot het uiterste gegaan. Het feit dat ik vier jaar in Amerika ben geweest en het op een mooie manier heb mogen afronden. Daar ben ik, denk ik, het meest trots op.

 

Wij zien je nu als deskundige. Wat wil jij meegeven aan jongens en meiden die nog twijfelen om het avontuur aan te gaan?

Wat ik wil meegeven is: ga je dromen achterna. Mijn 17-jarige ik zou trots zijn dat ik dit avontuur ben aangegaan en ik heb er absoluut geen spijt van. Wat je ervoor terug krijgt is zoveel waard en heb je je hele leven nog profijt van. ‘Living the Dream’ was een quote die op mijn nachtkastje stond in the States en elke dag werd ik er weer aan herinnerd hoe bijzonder en trots ik mag zijn dat die droom nu dus werkelijkheid was.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.