Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Recap 16-21 februari

Deze week zijn er weer veel wedstrijden gespeeld in Amerika door onze talenten. Wij zetten ook deze week weer een paar uitslagen en prestaties centraal.

Bryan Iliohan bewijst waarde tijdens eerste wedstrijd
Tijdens de eerste wedstrijd van Cal Baptist tegen San Diego was Bryan Iliohan direct belangrijk. Met zijn eerste goal en eerste assist was Bryan mede verantwoordelijk voor de 4-1 overwinning. Het kostte Bryan maar 13 minuten om zijn eerste goal te maken. En nog een mooie goal ook.
Bryan en zijn team zullen het op 24 februari opnemen tegen Rio Grande Valley.

Eke Denessen boekt twee overwinningen deze week
Eke heeft deze week twee wedstrijden gewonnen. Univeristy of South Florida was tegen East Carolina met 3-1 te sterk. Eke was deze wedstrijd goed voor 2 aces en 12 assists. Ze had dus een belangrijke bijdrage aan deze overwinning.
Tijdens de tweede wedstrijd van South Florida tegen East Carolina was Eke opnieuw belangrijk. Ze forceerde 3 aces en gaf 19 assists aan haar teamgenoten. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen.
Het was voor South Florida de eerste wedstrijd buiten de staat in 15 maanden tijd. Dit betekende voor Eke en haar teamgenoten dat ze het vliegtuig moesten pakken om naar East Carolina te reizen.
De volgende twee wedstrijden van South Florida worden gespeeld op 4 en 5 maart tegen Cincinnati.

Jasper Schinkel overtuigend tegen Cleary
Jasper heeft samen met zijn teamgenoten van Aquinas College een overtuigende overwinning geboekt op Cleary University. Het werd maar liefst 6-0 voor Aquinas. Deze oefenwedstrijd was goed voor het vertrouwen voor Aquinas. Het was de eerste wedstrijd voor Aquinas in 2021.
Op vrijdag 26 februari wacht de eerste echte Conference game tegen Madonna University

Ilse Westera wint twee keer van Temple
Ilse Westera en Old Dominion hebben deze week twee keer tegen Temple en Myrthe Schuilenburg gespeeld.
In de eerste wedstrijd werd het 3-2 voor Old Dominion. Beide dames kwamen deze wedstrijd in actie. De tweede wedstrijd eindigde ook met een kleine marge, namelijk 1-0 voor Old Dominion.
Voor beide teams was het eerste duel hun Conference Opener. Old Dominion heeft meteen goede zaken gedaan door twee keer te winnen. Temple heeft echter wel twee keer verloren, maar ging echt niet kansloos onderuit, dat geeft perspectief voor Myrthe en haar team voor de komende wedstrijden.

Charlotte Vaanhold in vorm tegen Villanova en Sabien de Ruijter
Charlotte Vaanhold (Liberty) stond deze week twee keer tegenover Sabien de Ruijter (Villanova). Beide duels eindigde in 7-1.
Charlotte was in de eerste wedstrijd al goed voor één treffer. Maar kwam in het tweede duel helemaal los met maar liefst 3 goals. Dit waren de eerste goals voor Charlotte dit jaar.
Opmerkelijk is dat Liberty twee dagen achter elkaar gespeeld heeft tegen Villanova, en allebei de duels met 7-1 won. Dit is natuurlijk een dreun voor het team van Sabien de Ruijter, maar voor Charlotte geeft dit een heel lekker gevoel. Charlotte was verantwoordelijk voor 3 van de 7 treffers van Liberty en ze noteerde hiermee haar eerste three-goal game.
Voor Charlotte en Liberty was het dus een hele lekkere Conference Opener.

Kevin de Lange belangrijk voor Shawnee State
Kevin, Mark, Thomas, Thierry, Sjoerd en Bas begonnen allemaal in de basis in het duel tegen Thomas More. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. Kevin nam één van de twee goals voor zijn rekening en was daarmee erg belangrijk in de zege.
Het was voor beide teams de opening van het Conference seizoen. Kevin scoorde dus in deze openingswedstrijd, maar dat is niet voor het eerst. Kevin heeft namelijk altijd minimaal één keer gescoord in de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Met zijn afmakend vermogen kan Shawnee State dus altijd rekenen op goals. Voor Bas was het alweer zijn derde clean sheet in drie wedstrijden. Thierry en Sjoerd hielden de aanvallers van Thomas More veel weg bij het doel van Bas. De jongens waren dus allemaal belangrijk in de zege van Shawnee State.

Floris van den Bruggen wint van Queens
Het team van Floris van den Bruggen, Wingate, heeft met 4-0 gewonnen van Queens. Floris deed vanaf minuut één mee en was daardoor mede verantwoordelijk voor de clean sheet van zijn team.
Wingate ging met een 1-0 voorsprong de rust in, na een goal in de 37e minuut. Na rust ging het hard, met goals in de 47e en 52e minuut. De laatste goal werd gescoord in minuut 81.
Het was niet echt een verassing dat Wingate won van Queens. Dit duel is namelijk al 12 keer gespeeld, waarvan Wingate er 11 wist te winnen. In 2009 stonden deze teams voor het eerst tegenover elkaar.