Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lisanne op weg naar de landskampioen van Amerika: University of Connecticut

Lisanne op weg naar de landskampioen van Amerika: University of Connecticut

Lisanne van den Noort, speelster van Gooische Hockey Club, maakt deze zomer de overstap naar University of Connecticut. Deze zomer verhuist ze van Blaricum naar Mansfield, Connecticut om aan te sluiten bij het UCONN Field hockeyteam.

UCONN is de huidige landskampioen van Amerika en wij zijn dus hartstikke benieuwd wat de verwachtingen van Lisanne zijn en wat haar gevoel is bij deze overstap.

 

Campus van University of Connecticut

 

Lisanne! Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?

Hoi! Ik ben Lisanne van den Noort, door mijn vriendinnen beschreven als sportief, sociaal, altijd lachend en makkelijk in omgang maar soms wel een beetje chaotisch. Ik ben geboren en getogen in Blaricum. Dat is een klein dorpje op een halfuurtje van Amsterdam vandaan, zonder hockeyclub en middelbare school, maar wel woonplaats van bijna alle Toppers.

 

Wat kan je ons vertellen over je toekomstige team en Universiteit?

Ik heb al met een aantal meisjes uit mijn team contact gehad en we zijn allemaal super enthousiast. Spelers vertellen mij dat het team voelt als een familie. Dit is voor de coaches ook een belangrijk aspect. Toch lekker op een universiteit van meer dan 30 duizend studenten.  De universiteit ligt tussen Boston en New York, twee supervette steden die ik zeker een aantal keer ga bezoeken. Verder laat ik het lekker op mij afkomen, ik vind het een supervet avontuur en een kans die ik met beide handen volledig grijp.

 

University of Connecticut is de huidige landskampioen. Hoe goed voelt het om deel te mogen uitmaken van dit team volgend jaar?

Ik vind het een enorme eer om uit te komen voor een team dat het zo goed doet in zo’n land als Amerika. Het is toch een droom om in een team te spelen dat ervaring heeft in de Final Four en om er misschien zelf ook wel in te gaan spelen. Het is een droom die nog onwerkelijk lijkt, alsof ik in een film speel. Maar ik hou wel van een uitdaging.

 

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen? Mogen we een kampioenschap verwachten?

Ik vind dat je je verwachtingen of doelen voor een seizoen zo hoog moet stellen als mogelijk, aangezien Uconn de laatste jaren aanzienlijke resultaten heeft geboekt wat betreft het kampioenschap denk ik dat de kans op een kampioenschap dit jaar zeker weer een mogelijkheid is en ik verwacht dat wij er alles aan gaan doen met het team om de titel van Uconn te verdedigen. Aan de andere kant zeggen resultaten van voorgaande jaren niet alles, teams veranderen elk jaar weer en ook de selectie bij Uconn is veranderd. Om echt over verwachtingen in plaats van doelen te spreken, moet ik eerst het team en de competitie leren kennen, en zij mij.

 

Studeren is natuurlijk ook belangrijk. Welke opleiding heb je gekozen?

Ik ben op dit moment bezig met het definitief maken van mijn uiteindelijke studie, ik weet wel dat deze iets met ‘Business’ te maken gaat hebben, maar aangezien er heel veel studies zijn die ‘iets met Business te maken hebben’ is mijn keuze niet makkelijk en daardoor nog niet gemaakt, Voor nu dus nog: Bussines Undecided.

 

 

 

Heb je vaste rituelen voor een wedstrijd? Zo ja, mogen we deze weten?🙂

Ik heb zeker rituelen, maar deze zijn er nog niet allemaal even lang. Ik zit dit jaar op Gooische in een team met teamgenoten die allemaal heel veel rituelen hebben. Zoals Pip, die hoe dan ook altijd als laatste de kleedkamer verlaat en ook als laatste het veld op stapt. Hierdoor ben ik een beetje meegesleept in de wereld van de rituelen.

  • Bij een wedstrijd doe ik altijd onder mijn clubsokken mijn blauwe FC Barcelona sokken.
  • Als de wedstrijd gaat beginnen geef ik mijn keeper een high five en sla ik haar vervolgens op haar hoofd (Heel lief tikje hoor)
  • Eerst links dan rechts… (Geldt voor mijn sokken en schoenen)
  • In de bespreekkamer bij thuiswedstrijden moet ik altijd recht vooraan naast Luca zitten.

 

Je moet kiezen. Slaap je liever uit of sta je vroeg op?

Ik weet dat ik in Amerika niet vaak ga kunnen uitslapen. Maar ik ga toch 100% voor  uitslapen…

 

UCONN: National Champions in 2017

Wij wensen Lisanne veel succes en plezier toe in Amerika. We blijven haar uiteraard volgen en zullen jullie op de hoogte houden van haar avonturen.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.