Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Greatest Kings

Het leven van doelman Mathijs Swaneveld bij Virginia Tech!

Het leven van doelman Mathijs Swaneveld bij Virginia Tech!

Voor Mathijs Swaneveld is het deze week een speciale week! De doelman bereidt zich momenteel voor op DE wedstrijd van het seizoen in Virginia: Virginia Tech vs UVA! De voormalige sluitpost van Jodan Boys vertrok vorige week naar Florida om daar twee duels te spelen. Nu hij terug is zijn wij enorm benieuwd hoe die week er voor hem uitzag en hoe hij zich voorbereid op de derby van Virginia! 

 

 

 

Maandag 08/27
Deze maandag was een rustige dag, met wat uitlopen, rekken, foamrollen en een ijsbad. De vrijdag en zondag ervoor hebben we gespeeld in Harrisonburg VA tegen Air Force en Gardner Webb. Het was een warm en dus zwaar weekend, dus alle reden om het rustig aan te doen. Herstellen en klaarmaken voor een 5 daagse trip naar Florida.

 

Dinsdag 08/28
In de ochtend had ik 2 uurtjes les, waarna ik even wat eten heb gehaald in `The Oasis`. Dit is onze eigen kantine bij de kleedkamer waar we elke dag voor een bepaald aantal punten eten kunnen halen. Het eten wat je hier kunt halen is puur gericht op het presteren, denk hierbij aan powerbars, protein bars en shakes, smoothies, fruit en sandwiches.
Daarna was het weer tijd om aan de slag te gaan. We hadden eerst een kort maar krachtige sessie van 40 minuten in de gym, en daarna gelijk door naar het veld.

 

 

 

Woensdag 08/29
Om 8:30 moesten we ons melden in de kleedkamer om onze reiskoffers op te halen en alle spullen in de bus te laden. Om 12:45 zijn we gestopt bij de Withrop University voor een korte training van 1uur. Dit om toch wat beweging met bal erin te krijgen en te wennen aan de tropische tempraturen van Florida. En voor de gene die mij niet kennen, ik blijf met 25 graden of hoger het liefst z over mogelijk bij een voetbalveld vandaan, dus de tempraturen dit weekend was wel een dingetje voor mij persoonlijk. Na de training vervolgden we onze trip naar Tampa FL, en kwamen we na een hele dag reizen s´avonds laat aan in het hotel. Ik had mijn spullen geen eens uitgepakt en ben direct mijn bed ingedoken.

 

Donderdag 08/30
Om 8:30 ging mijn wekker, even snel een douche gepakt en om 9 uur naar beneden voor het ontbijt. Gebakken eitje met spek, french toast met siroop, wat yoghurt, en een banaantje had ik als ontbijt. Niet verkeerd al vraag je het mij. Om 12 uur vertrokken we uit het hotel en gingen we naar het complex van USF om te trainen. Eenmaal terug in het hotel stond onze lunch al klaar en hadden we vervolgens de hele dag voor onszelf. Er werd wel verzocht om zoveel mogelijk uit de zon te blijven dus we hebben voornamelijk met wat gasten op onze hotelkamers gezeten.

 

 

 

Vrijdag 08/31 GAMEDAY
We speelden vrijdag om 7PM tegen USF. Na het ontbijt was er een rustige ‘walktrough’ met wat rustig loopwerk en rekken om het bloed even te laten stromen. Dit was rond een uur of 10:30. Om 12:00 was er lunch in het hotel en om 3:30 gingen we met het team naar een Italiaans restaurent voor onze pregame meal. Eenmaal terug in het hotel bereid iedereen zich voor op de wedstrijd. Ik doe het altijd graag rustig aan en lig dan voornamelijk op bed wat met mn telefoon te klooien, even wat stretchen voor het uitchecken en dan naar de bus.  We hebben deze wedstrijd met 1-0 gewonnen en hebben daarmee een tot dantoe onafgebroken winstreeks van 6 wedstrijden. De sfeer in het team is goed, er wordt gedanst in de hotelkamers en de meest gekke snapchats gaan over en weer. Toch is iedereen al wel bezig met de volgende wedstrijd, goed eten, drinken en een ijsbad kan daar natuurlijk niet aan ontbreken.

 

 

 

Zaterdag 09/01
Na het gebruikelijke onbijt was er alle tijd om wat tijd aan schoolwerk te besteden of lekker te hangen aan de rand van het zwembad. Ik persoonlijk koost uiteraard voor het 2e.

Om 2:45PM was het tijd om uit te checken en te vertrekken naar Orlando waar we onze tweede wedstrijd van het weekend tegen UCF zouden spelen. Voordat we naar het hotel gingen zijn we direct doorgereden naar het complex van UCF voor een korte trainingssessie. Daarna was het tijd om naar het hotel te gaan, en al gauw weer in de bus naar het volgende restaurent voor het diner. Na het avondeten hadden we weer tijd voor onszelf en zijn we met wat gasten naar WAWA gegaan voor een milkshake. Onderweg kwamen we de coach tegen die vervolgens de bon op zijn rekening nam.

 

 

 

Zondag 09/02 GAMEDAY
Vandaag was de wedstrijd om 2PM , en het was een partijtje warm!! Na het ontbijt en wat snacks was het al snel tijd voor vertrek. Gelukkig was het bewolkt en kregen we een regenbui over ons heen, wat de omstedigheden wat verbeterde. Deze wedstrijd speelden we helaas 2-2 gelijk, maar zijn nog altijd ongeslagen. Na de wedstrijd zijn we direct vertrokken terug naar Blacksburg waar we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen UVA. Een wedstrijd die ze hier in Virginia toch wel zien als de wedstrijd van het jaar.

Wij wensen Mathijs veel succes met zijn wedstrijd tegen UVA! En uiteraard blijven we hem volgen! Ben je benieuwd naar meer verhalen of dagelijkse avonturen van onze talenten in de VS? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.