Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

MLS SuperDraft

MLS SuperDraft

Vandaag is de MLS SuperDraft! Het evenement waarbij de beste spelers van college worden gekozen om prof te worden in de hoogste divisie van het Amerikaanse profvoetbal – de MLS.

Één jaar geleden werd de eerste Nederlander en daarmee ook de eerste KingsTalent Student-Athlete ooit, Mathijs Swaneveld, voor de MLS SuperDraft geselecteerd. Mathijs was de keeper van Men’s Soccer team van Virginia Tech in Amerika. Het mannen voetbalteam kwam uit in de Atlantic Coast Conference, in deze Conference wist Mathijs, in zijn laatste seizoen bij de universiteit, de meeste reddingen te maken. 68 maar liefst. Een unieke prestatie waaraan destijds zelfs het RTL nieuws een artikel aan wijdde: https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/5161154/mathijs-swaneveld-virginia-tech-sparta-voetbal-kingstalent-vs-amerika

Helaas zijn er dit jaar geen Nederlanders geselecteerd. Wel is duidelijk dat de teams waar onze Nederlanders actief zijn worden gevolgd. Oa Mats Roorda, Ruben Stuiver, Quinten Helmer, Youri Senden, Jordi Luchies, Samu Siemens, Diego Konincks, Dion Dromers en Yoran Popovic hebben teamgenoten die zijn geselecteerd voor dit spektakel.

In Amerika is het dus mogelijk om vanuit College Sports de overstap te maken naar het professionele voetbal. Terwijl jij je papiertje binnensleept, hard werkt in de schoolbanken en uitblinkt op het voetbalveld kan het zomaar zo lopen. Van Student-Athlete naar prof, een droom voor vele. Ben jij diegene die het gaat lukken? Schrijf je dan nu in: Sign Up Formulier

 

Achtergrond informatie

MLS SuperDraft is een jaarlijks evenement waarin clubs uit de Major League Soccer spelers kiezen die vanuit colleges en universities. De eerste SuperDraft vond plaats in 2000, in combinatie met de MLS College SuperDraft. De SuperDraft is verdeeld in 4 ronden, waarin door elk van de 13 teams een speler wordt gekozen (Dit veranderde in 2008 naar 14 toen San Jose Earthquakes meedeed in de MLS). De volgorde waarin de clubs mogen kiezen wordt bepaald door de playoffs en de posities in de competitie, waarin de laagst geplaatste club als eerst mag kiezen.

De Major League Soccer (vaak afgekort tot MLS) is een professionele voetbalcompetitie van de Voetbalbond van de Verenigde Staten die het hoogste niveau van zowel de Verenigde Staten vertegenwoordigt. Deze competitie is de hoogste afdeling van het profvoetbal. De competitie bestaat uit 27 clubs – 24 uit de Verenigde Staten en 3 uit Canada. De gewone competitie loopt van maart tot oktober, waarbij elk team 34 wedstrijden speelt. Het team dat na het einde van het seizoen op de eerste plaats staat, wint de Supporter’s Shield. Nadat er twee klassementen opgesteld worden na het reguliere seizoen, spelen de beste twaalf (zes van elke conferentie) de play-offs om de MLS Cup. Er wordt ook nog om andere bekers gespeeld, zoals de US Open Cup en de Canadian Championship. De verschillende bekerwinnaars kwalificeren zich voor de CONCACAF Champions League.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.