Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Lenny van Klink over het avontuur van zijn dochter

Lenny van Klink over het avontuur van zijn dochter

Lenny van Klink, vader van student-athlete Maaike van Klink, neemt ons mee in het hele traject dat zijn dochter Maaike bij KingsTalent heeft doorlopen en momenteel aan het afronden is.

Wat vindt u ervan dat uw dochter naar Amerika vertrekt om daar haar studie en sportcarrière te vervolgen?

We zijn ontzettend trots op onze dochter en blij voor haar dat ze deze mogelijkheid krijgt. Amerika is het summum voor vrouwenvoetbal. De Amerikaanse universiteiten zijn ontzettend goed ingericht om studie en sport te kunnen combineren. Voor onze dochter is het geweldig; een unieke kans die we haar van harte gunnen.

 

Wat heeft u ervan overtuigd om voor Maaike de uitdaging aan te gaan om naar Amerika te gaan?

Maaike heeft zelf de beslissing genomen om naar Amerika te willen. We hebben de gelegenheid gekregen om mee te trainen bij een professionele voetbalclub die Division 1 speelt. Begin van dit jaar zijn we daarvoor naar Amerika gereisd voor een zogenaamde ‘open try-out’ waar talenten de gelegenheid krijgen om mee te trainen. Dit was het zetje dat Maaike nodig had om volmondig ‘ja’ te zeggen tegen een Amerikaans avontuur.

 

Wat vindt u van de begeleiding vanuit KingsTalent gedurende het traject?

We zijn heel erg tevreden met de begeleiding van KingsTalent en we zijn blij dat we met jullie in zee zijn gegaan. Niet alleen hebben jullie ingangen bij veel universiteiten, het onboarden bij een universiteit is ook een best lastig proces.

 

Is er aan de verwachtingen voldaan die jullie hadden op het moment dat jullie je hebben aangemeld bij KingsTalent?

Meer dan! Voor ons waren jullie op alle momenten gemakkelijk bereikbaar en al onze vragen werden snel en goed beantwoord. We hebben goede aanbiedingen gehad van verschillende universiteiten. En bij het onboardingsproces hebben jullie ons steeds goed stap voor stap geholpen.

 

Zou jij andere ouders (en spelers) aanraden om ook dit traject te starten om te kijken naar hun mogelijkheden voor studie & sport in Amerika?

Jazeker, het is een unieke mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op verschillende terreinen; sportief, educatief en als persoon. Het is wel belangrijk om er echt van overtuigd te zijn dat jouw kind het zelf wil. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, dus er is altijd wel een passende vorm te vinden.

 

Wat wil je meegeven aan ouders die het traject starten bij KingsTalent? Waar moeten ze rekening mee houden?

Begin op tijd, wij hebben rond kerst de keuze gemaakt om een transfer naar Amerika te maken en zijn vanaf januari er echt serieus mee aan de slag gegaan. Verder valt het ons op dat universiteiten in Amerika nog behoorlijk bureaucratisch zijn. Het onboardingsproces duurt lang en je moet veel informatie (verschillende keren) aanleveren. Doe dat op tijd, want er is weinig flexibiliteit.

 

Heeft u nog tips voor KingsTalent om de begeleiding beter te maken?

We stellen het enorm op prijs dat de begeleiders van KingsTalent altijd bereikbaar zijn (ook ’s avonds en in het weekend) en snel met antwoorden komen. Alle toezeggingen die KingsTalent ons heeft gedaan, zijn jullie nagekomen. We zijn kortom erg tevreden.

 

Tot slot, gaat u zelf nog bij Maaike op bezoek om alles van dichtbij mee te maken?

Jazeker, we gaan haar van de zomer met het hele gezin wegbrengen. Eerst met elkaar vakantie vieren en dan zetten we aan het einde van de vakantie Maaike in Miami af. Ik hoop aan het einde van het jaar ook nog een paar wedstrijden live in de VS te kunnen zien. We willen onze dochter zelf kunnen aanmoedigen als ze haar ‘American Dream’ beleeft.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.