Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Maaike van Klink verlaat ADO Den Haag voor Florida International University!

Maaike van Klink verlaat ADO Den Haag voor Florida International University!

In de zomer van 2022 vertrekt Maaike van Klink naar Florida. Na 5 jaar gekeept te hebben bij ADO Den Haag is het tijd voor een nieuwe stap in Amerika. Maaike vervolgt haar studie- en sportcarrière bij Florida International University, één van de grootste scholen van de Verenigde Staten.

Maaike begon op 7-jarige leeftijd met voetballen bij haar plaatselijke voetbalclub. Al snel werd ze keepster en dat is ze sindsdien ook gebleven. Voordat Maaike in het seizoen van 2017-2018 de overstap naar ADO Den Haag maakte, heeft ze tot haar 16e in de hoogste jongensteams van haar club gespeeld. Toen ze bij ADO kwam, mocht Maaike gaan spelen in het tweede dameselftal waar ze tot 2019 aanvoerder was. In het seizoen 2020-2021 bereikte Maaike met het eerste dameselftal van ADO de KNVB Bekerfinale. Nu is ze een volwaardig lid van de ADO Den Haag Vrouwen dat speelt in de Eredivisie. Na 5 jaar is het tijd om de volgende stap te maken in haar carrière.

Na een heel snel traject bij KingsTalent heeft Maaike binnen korte tijd een akkoord bereikt met Florida International University. Maaike was erg proactief waardoor het proces heel soepel verliep, wat er mede voor zorgde dat Maaike zo snel een school heeft gekozen. FIU was niet de eerste school waar Maaike mee in contact was gekomen. Voor FIU had Maaike contact met enkele andere scholen, waardoor Maaike uiteindelijk een weldoordachte keuze heeft kunnen maken.

De school waar Maaike naartoe gaat, Florida International University, ligt midden in Miami. Er studeren rond de 50.000 studenten aan de school. FIU is een bekende school in Amerika. De school staat op de 162e plek van ‘Best Universities’ over het gehele land. Maaike was erg geïnteresseerd in de school en heeft contact gehad met head coach Jonathan Garbar en assistant coach James Hocken. Zij waren allebei ook erg proactief in de communicatie naar KingsTalent en Maaike toe. De head coach van het women’s soccer team van de Florida International Panthers is hiervoor head coach geweest van Monroe College en assistant coach van het nationale team van Puerto Rico.

Het women’s soccer team van Florida International speelt in de Conference USA (C-USA). In deze conference speelt het team tegen scholen uit heel Amerika. Maaike zal dus vaak op het vliegtuig stappen voor een uitwedstrijd tegen bijvoorbeeld Louisiana Tech, North Texas en Old Dominion University!

We wensen Maaike veel succes en vooral heel veel plezier tijdens haar Amerikaanse avontuur in Miami!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.