Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Maaike van Klink (FIU)

The diary of – Maaike van Klink (FIU)

Deze zomer verruilde Maaike van Klink profclub ADO Den Haag voor Florida International University in Miami. Een waardige overstap voor de keepster, die zich aansluit bij de formatie die op dit moment 9e staat gerankt op de landelijke ranglijst (!). Op deze topschool volgt Maaike de master in Global Affairs. Deze week neemt de keepster ons mee in een week uit haar American Dream. Een drukke week waarin FIU meerdere uitwedstrijden voor de boeg heeft.

Monday 29/08

Vandaag de start van een drukke week. We spelen deze week namelijk twee wedstrijden, allebei uit. Donderdag onze eerste wedstrijd tegen University of Miami, de derby of Miami! Zondag onze tweede wedstrijd tegen Lipscomb University. Ook zijn de classes vorige week begonnen dus genoeg te doen!

Vandaag hebben we een dag vrij gekregen van voetbal. Gister hadden we een wedstrijd tegen Southern, die we met 4/2 hebben gewonnen. Ondanks dat we wonnen was het geen goede wedstrijd van ons. Vandaag staat vooral in het teken van herstellen. Vanaf 9:00 in de ochtend begon onze treatment, waarbij iedereen behandeld kon worden als je dat nodig had. Daarna kon iedereen z’n dag zelf inrichten. Ik ben na treatment gelijk naar mijn studiebegeleider gegaan. Aangezien we zondag een verre uitwedstrijd spelen in Nashville vertrekken we zaterdag al met het vliegtuig. Hierdoor zal ik mijn classes op zaterdag missen. Ik ging even met haar bespreken hoe ik dit het beste kon regelen. Hier bij FIU is het zo geregeld dat we een studiebegeleider hebben die ons als team bijstaat. Zo is de afstemming tussen het voetbal en studie goed geregeld.

Daarna ben ik terug gegaan naar mijn kamer. Het was tijd om mijn post match analysis te schrijven. De dag na de wedstrijd moeten wij altijd een vragenlijst invullen over de wedstrijd. Dit zijn vragen als wat waren je individuele successen en challenges? Wat waren de teamsuccessen en challenges?

Op maandag heb ik geen classes, maar dat betekent niet dat ik helemaal niks hoefde te doen. Ik heb in mijn eerste week al genoeg leeswerk en essays gekregen. Tijd voor studie dus!

Na m’n studiewerk ben ik samen met mijn huisgenootjes naar de supermarkt gegaan. Ik woon samen in een appartement op de campus met 3 teamgenoten, een Amerikaanse, Duitse en Japanse. Ons hele team woont op de campus wat super gezellig is. We moeten zelf koken, dus dat doen we vaak met z’n allen. Zo eten we gerechten van over heel de wereld.

De avond was helemaal vrij. Ik ben samen met drie teamgenoten, een Spaanse, Colombiaanse en Amerikaanse een film gaan kijken.

Tuesday 30/08

De dag begon vroeg vandaag. Om 7:30 moesten we in de kleedkamer zijn voor onze eerste meeting van de dag. Tijdens deze meeting bespraken we de wedstrijd van afgelopen zondag. We bekeken de beelden en bespraken wat de belangrijke punten uit onze match-reviews. Om 8:30 begon onze veldtraining. Voor mij bestond die uit eerst 45 minuten keeperstraining, daarna afwerken en aanvalspatronen met de aanvallers en we eindigden met 11 tegen 11. Direct na de veldtraining hadden we ook een gymsessie. Om 11:15 zaten onze trainingen erop. Iedereen gaat nog langs treatment om zich te laten behandelen en goed te herstellen, door bijvoorbeeld een ijsbad te nemen. Daarna ziet voor iedereen de dag er anders uit. De één gaat gelijk naar colleges, de ander heeft nog een meeting met de trainers of diëtist. Ik had een afspraak bij de bank om mijn Amerikaanse bankrekening te openen.

Daarna had ik even wat vrije tijd. Mijn college begint op dinsdag pas om 18:00. Ik heb even m’n ouders en een paar vrienden in Nederland gebeld en nog wat gelezen voor m’n studie.

Om 17:45 vertrok ik naar m’n college. Dit is ongeveer 5 minuutjes lopen vanaf mijn appartement op de campus. Het college was voor het vak Economics Policy Analysis for Global Governance en duurde wel 3 uur. Toen ik terug kwam in mijn kamer had mijn huisgenootje gelukkig al gekookt en kon ik daarna op tijd gaan slapen.

Wednesday 31/08

Ook deze dag begon weer vroeg. Om 8:00 startte de training. Voor de training moesten we nog een hydration test doen. Aangezien het hier erg warm is, wordt er goed gelet op of we genoeg drinken. Helaas hoorden we op de training dat onze wedstrijd van morgen niet doorgaat, wegens een corona uitbraak bij de tegenstander. Vandaar dat onze training er iets anders uit zag dan de normale training de dag voor een wedstrijd. We werden in twee groepen, team groen en roze, verdeeld en deden de hele training allerlei verschillende oefenvormen tegen elkaar. Van 3/2 tot afwerken en kleine partijtjes. Hele leuke training die nog leuker was omdat wij wonnen als team groen!

Na de training was het weer tijd voor treatment en hadden we een meeting. Deze keer over de regels die zijn opgesteld vanuit de NCAA. Daarna kon iedereen weer zijn eigen gang gaan en begon de schooldag weer. Ik had vandaag geen colleges. Doordat ik een graduate studie volg, zijn mijn college-uren beperkt. Dat betekent echter niet dat niet gestudeerd moet worden. Ik had genoeg leeswerk te doen.

Om 14:15 had ik de volgende meeting van de dag. Deze was met de leadership council. Dit is eigenlijk zoiets als een spelersraad in Nederland. Met een paar spelers uit het team en de coaches bespreken we elke week de belangrijke punten zijn. Vanuit ons als spelers geven we de dingen aan die in het team spelen. De coaches hebben vaak ook punten die zij graag willen bespreken, zodat zij de mening van het team ook horen. Hierbij vertegenwoordigen wij als leadership council de hele selectie.

De rest van de dag was vrij te besteden. Ik ben samen met een paar teamgenootjes naar het strand gegaan. Miami is natuurlijk een fantastische plek voor het strand. Op ongeveer 20 minuutjes van de campus zit een heerlijk rustig strand waar we vaak heen gaan. De rest van de middag zijn we daar geweest en in de avond zijn we lekker uiteten geweest.

Thursday 01/09

Helaas vandaag dus geen wedstrijd vanwege de corona uitbraak bij de tegenstander. In plaats daarvan speelden we een onderlinge 11/11. Zo kwam iedereen toch aan wedstrijdminuten. Na de wedstrijd ben ik teruggegaan naar mijn kamer en heb ik veel tijd aan mijn studie besteed.

Vandaag was ook de eerste thuiswedstrijd van het Football team van FIU. We zijn met het hele team daarheen gegaan. Het was voor mij de eerste keer bij een Football wedstrijd. Het was een enorme happening en echt gaaf om mee te maken. Na de wedstrijd ben ik met een paar meiden uit mijn team off-campus gegaan om wat te gaan eten.

Friday 02/09

Vandaag de laatste training in Miami deze week. Morgen vertrekken we naar Nashville voor onze wedstrijd zondag. De training van vandaag was vrij intensief. Eerst had ik een uur keeperstraining, daarna hebben we tactisch getraind op de tegenstander en geëindigd met kleine partijtjes en afwerken.

Na de training was het natuurlijk weer tijd voor treatment. Om 12:00 had ik een gesprek met de diëtist van het team. Dit zijn gesprekjes die we allemaal moeten hebben om te kijken hoe het gaat met alles omtrent voeding. Later in de middag had ik ook nog een gesprekje met m’n coach. Hierin bespreek je hoe alles gaat en kijk je samen naar individuele beelden van wedstrijden en trainingen. De rest van de middag heb ik besteed aan mijn studie. In de avond heb ik weer samen gekookt met een paar teamgenoten. Daarna ben ik op tijd naar bed gegaan, morgen weer een drukke dag voor de boeg.

Saturday 03/09

Om 5:45 ging de wekker al, vandaag vertrokken we naar Nashville voor onze wedstrijd morgen. Om 6:30 vertrokken we met de bus van de campus naar het vliegveld. Op het vliegveld ontbeten we en om 9:00 vertrok onze vlucht naar Nashville, Tennessee. De vlucht duurde ongeveer 2 uurtjes. Na aankomst op het vliegveld vertrokken we weer met de bus naar het hotel waar we lunch hadden met z’n allen. Hierna was het tijd om even naar de kamers te gaan. We delen onze kamer allemaal met een andere teamgenoot, meestal iemand die op dezelfde positie speelt. Ik lag dus samen met de andere keeper op de kamer. We hadden even wat tijd om uit te rusten van de toch best lange reisdag. Om 15:00 moesten we klaar zijn om naar de training te vertrekken.

Het complex ligt ongeveer 5 minuutjes rijden van ons hotel. We waren er dus zo. De dag voor de wedstrijd trainen we nooit zo lang. De training bestond uit rondo’s, partij op een half veld om daarna te eindigen met kleine felle partijtjes. Na de training zijn we teruggegaan naar het hotel om te douchen en te rusten. Om 18:15 zijn we met z’n allen naar een bos en een meer gegaan om nog even onze benen te strekken na een intensieve dag. Terug in het hotel hadden we diner en hebben we met het team naar de wedstrijd van de mannen gekeken. Ze hebben ons het goede voorbeeld gegeven voor morgen door met 2/1 te winnen. Na de wedstrijd ging iedereen terug naar zijn kamer en zijn we gaan slapen.

Sunday 04/09

Vandaag konden we een beetje uitslapen. Ons wedstrijd begint pas om 17:00. Om 8:30 moesten we verzamelen in de bespreekruimte van het hotel. Hier hadden we de ‘scout’. Dit is een wedstrijdbespreking, waarin we nog een keer de tegenstander bespreken en hoe wij daar tegenover gaan staan. Dit duurde een uur, waarna we met z’n allen gingen ontbijten. Na het ontbijt vertrokken we naar het complex waar we spelen om alvast het veld te bekijken. Waarna we terug gingen naar het hotel. Iedereen ging terug naar z’n kamer. De een ging slapen, de ander deed huiswerk. Iedereen kan deze tijd lekker zelf besteden om zich op z’n eigen manier voor te bereiden op de wedstrijd.

Om 14:00 hadden we onze pre match meal. Waarna we om 15:15 vertrokken naar het complex voor de wedstrijd. Na een laatste bespreking in de kleedkamer gingen we naar het veld voor de warming up en begon onze wedstrijd om 17:00. Ondanks dat we een goede wedstrijd speelden, verloren we toch met 2/1. Dit was absoluut niet nodig, maar er zijn genoeg positieve punten uit deze wedstrijd te halen waar we meer verder kunnen.

Na de wedstrijd vertrokken we weer naar het hotel waar we diner hadden. Ondanks het resultaat was onze trainer wel heel erg tevreden over hoe we gespeeld hadden. We zijn daarom met z’n allen nog een ijsje gaan halen in de buurt van het hotel.

Daarna ging iedereen op tijd slapen. Morgen vertrekken we weer naar Miami en begint een nieuwe drukke week met 2 wedstrijden en classes.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.