Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards Updates

Kingstalent-atleten domineren Conference! 5/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Er zijn tientallen talenten die een onderscheiding hebben ontvangen, waar wij enorm trots op zijn. Om het overzichtelijk te houden en iedereen de aandacht te geven die ze verdiend hebben, worden de prestaties van deze groep talenten belicht in meerdere artikelen. In dit artikel komen zes talenten aan bod.

We trappen dit artikel af met Lans Bovenberg, die een plekje in het All-Conference Team wist te bemachtigen. De middenvelder uit Aerdenhout stond in elf van de veertien wedstrijden aan de aftrap, waar hij ook nog eens twee assists wist te verzorgen. Iona Gaels kende een ongekende reeks in de conference, waar ze slechts in één van de tien wedstrijden als verliezer van het veld stapten. De ploeg uit New York kan excellente thuisresultaten overleggen, waar met vijf overwinningen in vijf wedstrijden de maximale score werd behaald.

Vervolgens komen we aan bij de tweede voetballer van dit artikel. Jort Bressers wist meermaals een groot aandeel te hebben in de successen van de ‘Mustangs’. De middenvelder, geboren in 2004, wist bij vijf doelpunten betrokken te zijn in zeventien wedstrijden. De ploeg uit Arkansas wist in de wedstrijd tegen Baptist Bible behoorlijk uit te halen door de tegenstander met een 8-1 nederlaag naar huis te sturen. In deze wedstrijd was Bressers eenmaal aangever.

Bressers is niet de enige ‘Mustang’ die in de spotlights kwam te staan. Jasper Gadellaa keepte de sterren van de hemel waarmee hij een plek in het Conference Team heeft verdiend. De doelman uit Utrecht wist met 32 reddingen het aantal tegengoals tot elf te beperken in de Conference. Hiermee behaalde hij een reddingspercentage van 0.744 waarmee hij onmisbaar was in de defensie van Central Baptist College.

Slippery Rock kende een seizoen met twee gezichten. Desondanks wist Jeroen van der Veen zich van zijn beste kant te laten zien wat niet onopgemerkt bleef. Van der Veen was een steevaste waarde in de defensie van de ‘Rock’s’, waar hij naast zijn defensieve arbeid driemaal aangever wist te zijn. De constante prestaties van de verdediger uit Veghel hebben hem een plek opgeleverd in het Conference Team.

Thom Hulshof wist in zijn eerste jaar voor de ‘Yellow Jackets’ vijftien keer zijn opwachting te maken. In deze reeks wedstrijden was hij voornamelijk in defensief opzicht een rots in de branding, waar hij ook nog een doelpunt wist mee te pikken tegen Saint Anselm. De ploeg uit Massachusetts behaalde in oktober een aantal mindere resultaten, maar Hulshof wist toch vaak zijn niveau te halen. Hierdoor heeft hij een plek verdiend in het All-Rookie Team.

Met Pieter Neerhof komen we aan bij het laatste talent van dit artikel. Neerhof verkeerde vorig jaar al in uitstekende vorm waarmee hij een plek in het All-Conference Team verdiende en Freshman of the Year werd. Ook dit seizoen bleef hij presteren, waardoor hij voor het tweede jaar op rij in het team is beland. Neerhof was een ware leider in de defensie van de ‘Warriors’, waar hij slechts 1.12 doelpunt gemiddeld tegen kreeg per wedstrijd. In tien van de vijftien wedstrijd waarin hij speelde, werd er hooguit maar één doelpunt geïncasseerd. Daarnaast wist hij tegen Shippensburg ook in aanvallend opzicht zijn bijdrage te hebben door de gelijkmaker tegen de touwen te jassen.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.