Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Een kijkje in het leven van een ‘Mountain Lion’ – Britt Verstegen

Een kijkje in het leven van een ‘Mountain Lion’ – Britt Verstegen

Ze is een van onze vrouwelijke voetbalsters in de VS en ze heeft daar de tijd van haar leven.. Britt Verstegen! Britt werd gehaald om meer stabiliteit in het team van Young Harris te brengen en met haar defensieve en voetballende kwaliteiten is ze dus de gewenste aanwinst. Ze kende een wisselvallig seizoen met haar Mountain Lions en beleefde het hoogtepunt in de kwartfinale van het regionale toernooi waarbij ze Flagler uitschakelde en door mochten naar de halve finale. Ze nam ons mee in haar week bij Young Harris…

 

 

 

Monday 11/05
Mijn week begint met mijn eerste les om 9 uur ‘s ochtends maar in season ga ik meestal daarvoor nog naar de gym. Nu we geen wedstrijden en trainingen meer hebben ga ik elke dag naar de gym i.pv. de trainingen om zo mijn conditie bij te houden. Een week out of season ziet er hetzelfde alleen zonder de wedstrijden en trainingen, erg veel vrije tijd maar ook dat verveeld een keer. Mijn tweede les begint pas om half 12 dus heb ik tussendoor genoeg tijd om te douchen en even niks te doen. De les duurt tot kwart voor 1 en ik ga hierna dan ook lunchen in de kantine. Mijn laatste les is van 2:30 tot 3:20 waardoor ik normaal gesproken in season gelijk door moet naar de training want die begint om half 4. Op maandagen zijn de trainingen het meest intensief omdat we geen wedstrijd de dag ervoor of erna hadden. Na de training is het douchen, eten en natuurlijk huiswerk…

 

 

Tuesday 11/06
Vandaag heb ik les van 8 uur tot kwart voor 11 en nog een biologie lab om 1 uur. Ergens tussen die lessen door ga ik lunchen, vrijwel altijd een sandwich. We hadden een training om half 4 en ging ik me daarvoor eerst omkleden, dan gelijk door naar de athletic training room om de nodige treatment te krijgen voor de training. De training is minder intensief omdat we de dag erna een wedstrijd hebben. We trainen vooral onze tactiek en krijgen we de te horen wat de basisopstelling gaat worden. Na de training ga ik meestal eerst douchen en dan door om te eten. In de avond hebben we vrij en maak ik huiswerk in de bieb, maar we moeten wel allemaal om 11 uur in onze kamer zijn want de volgende dag is GAMEDAY!!

 

 

 

Wednesday 11/07
Gameday!! Vandaag begin ik ook weer om 9 uur ‘s ochtends en heb ik dezelfde lessen als maandag. Op woensdagen hadden we vaak uitwedstrijden en moesten we dezelfde dag gaan reizen, waardoor ik dus ook lessen moest missen. Tijdens de busreis gaat iedereen zijn eigen gang, ik ga meestal muziek luisteren of proberen te slapen (lukte meestal niet). We stoppen tussendoor, dit was vaak bij Panera, voor een pregame meal zodat we genoeg energie in ons lichaam hebben voor de wedstrijd. Eenmaal aangekomen op de campus gaan we ons gelijk klaar maken. Een vast ritueel van het team is het spelen van het nummer ‘Every time we touch’ van Cascada, iedereen gaat even helemaal los, echt geweldig! Na de wedstrijd gaan we met zijn allen ergens eten en rijden we terug naar yhc, soms kan het dan echt laat worden.

 

 

 

Thursday 11/08
Mijn dag begint vandaag weer vroeg om 8 uur en heb les tot kwart voor 11 en dan nog een scheikunde lab vanaf half 12. Donderdag is meestal een hersteltraining waar de spelers met veel minuten gaan herstellen door te stretchen en foam rollen, de spelers met weinig minuten gaan een partij spelen. Als de training klaar is, ga ik terug naar mijn kamer om te douchen. Voorderest van de avond ben ik vrij en ga ik meestal huiswerk maken of wat leuks doen met teamgenoten.

 

 

 

Friday 11/09
Vrijdag heb ik hetzelfde rooster als maandag en woensdag en probeer ik voor mijn eerste les naar de gym te gaan. De training op vrijdag is niet zo intensief want de dag erna hadden we een wedstrijd. De tactiek wordt met de basisopstelling getraind en als alles goed gaat zijn we in een uur klaar. De gehele dag staat vooral in teken veel drinken, goed eten en er alles aan doen om de dag erna fit op het veld te staan. In de avond is het lekker rustig aan en gaan we met het team een film kijken.

 

 

 

Saturday 11/10
Gameday!! Zaterdag is eindelijk weer een wedstrijd. Met thuiswedstrijden gaan we als eerste gezamenlijk lunchen en kun je daarna voor treatment naar de athletic training room gaan. Anderhalf uur van tevoren moeten we in de kleedkamer zijn om klaar te maken en hebben we ongeveer 20 min voordat de coach binnen komt. Een uur van tevoren lopen we naar het veld zodat we genoeg tijd hebben om warm te lopen etc. Na de wedstrijd gaan we met zijn allen eten in een restaurant in de buurt. De coach had een keer pizza’s besteld na onze wedstrijd en zijn we met het team gaan kijken bij de mannen, die het echt ongelooflijk goed doen, die na ons speelden.

 

 

 

Sunday 11/11
Zondag is onze vrije dag en is dus vaak de dag waar ik uitslaap en alles rustig aan doe. Er is geen training waardoor we aan ons eigen herstel moeten werken, ik ga dan naar de gym om te hardlopen of te fietsen en om goed te stretchen en foam rollen zodat de wedstrijd van de dag ervoor niet in mijn benen blijft hangen. Voorderest doe ik mijn huiswerk en gaan we soms met het team ergens eten of naar een van de mooie plekken in de omgeving, Bell Mountain is hier een van, het uitzicht is echt super.

Britt was in de kwartfinale van het regionale championship het middelpunt van alle feestvreugde! Young Harris bereikte namelijk de halve finale na strafschoppen tegen Flagler.. zenuwslopend was het en Verstegen wist de game-winning penalty te maken! Zie hieronder haar benutte strafschop.

 

 

Lijkt het jou leuk om net als Britt ook te gaan studeren en voetballen in de Verenigde Staten? Vul dan nu gratis en vrijblijvend een aanmeldformulier in op onze website! Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten; volg ons op Instagram!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.