Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Britt Verstegen: ”Studeren en voetballen is voor mij de perfecte combinatie”

Britt Verstegen: ”Studeren en voetballen is voor mij de perfecte combinatie”

Britt Verstegen gaat in zomer 2018 als freshman aan de slag in het gebergte van North Georgia. De 17-jarige voetbalster zal daar deel gaan uitmaken van Young Harris College. Naast haar studie biologie zal ze tevens uitkomen voor het women’s soccer team, spelend in de NCAA. Momenteel is Britt druk bezig met het afronden van haar examenjaar, zodat ze komend seizoen definitief kan overstappen. En dat Britt uitkijkt naar haar avontuur in Amerika, blijkt wel uit ons interview!

 

Waarom heb jij besloten student-athlete te worden? Wat vind jij er zo tof aan?
Ik wilde heel graag naar Amerika toe om er minimaal 1 jaar te sturen en uiteindelijk kwam ik via internet KingsTalent tegen. Ik wist niet wat een student-athlete inhield maar toen ik erachter kwam was ik snel overtuigd dat ik een student-athlete wilde worden. Ik had in Nederland waarschijnlijk bij mijn vervolgopleiding moeten stoppen met voetballen terwijl ik eigenlijk nog door wilde gaan om het maximale uit mijzelf te halen. Een student zijn en daarbij nog voetballen is daarom voor mij de perfecte combinatie.

Vanwaar de keuze voor Young Harris College?
Al vanaf het eerste moment dat ik coach Rob King sprak via Skype had ik een goed gevoel. Naarmate ik me ook verder verdiepte in de universiteit zelf werd dit goede gevoel eigenlijk alleen maar versterkt. De school ligt in een prachtige omgeving namelijk in de bergen met een erg mooie campus en daarbij heeft het team veel groeimogelijkheden. Toen ik een goed aanbod kreeg was de keuze snel gemaakt.

 

Wat weet je al over je nieuwe teamgenoten?
Ik weet nog vrij weinig over mijn teamgenoten omdat ik nog geen contact met ze heb gehad. Ik weet wel dat er meer nieuwe freshman komen vanuit het buitenland en ook uit Europa. De freshman worden goed opgevangen door de oudere meiden in het team om zo goed mogelijk te wennen aan het school- en sportleven.

Je hebt gekozen voor een studie biologie. Waarom?
Ik wilde in Nederland de studie Bewegingswetenschappen ofwel Excercise Science gaan doen en hoopte deze studie in Amerika ook te volgen. Young Harris hanteert een Liberal Arts en Science methode waardoor je een hele brede basisopleiding krijgt. Je kan over de gehele studie je eigen keuzevakken, majors en minors kiezen en zo uiteindelijk een richting bepalen. Ik wil tijdens de studie zoveel mogelijk vakken kiezen die met de Nederlandse studie bewegingswetenschappen overeenkomen door bijvoorbeeld een sport minor met het vak Kinesiologie te kiezen.

Hoe is het proces voor jou verlopen?
Na aanmelding is er eerst een profielpagina gemaakt waarvoor informatie en beeldmateriaal nodig was. Mijn moeder heeft toen een aantal wedstrijden gefilmd waar een highlight video van is gemaakt.  Daarnaast heb ik twee toetsen moeten maken, die ik allebei beter heb gemaakt dan ik verwacht had.

Toen de profielpagina klaar was en onder aandacht van coaches werd gebracht, kreeg ik al vrij snel reacties via mijn mail. Ik ben toen met meerdere universiteiten gaan mailen, skypen en bellen om een volledig beeld te krijgen van iedere universiteit. Uiteindelijk had ik de keuze uit 3 universiteiten te kiezen en koos ik dus voor Young Harris College.

Hoe hebben je teamgenoten gereageerd op je nieuwe overstap?
Mijn teamgenoten zijn allemaal erg blij voor me en vinden het fantastisch dat het mij gelukt is en ik deze kans krijg. Ze vonden het ook wel moedig dat ik het durfde om alles achter te laten en zowat opnieuw te beginnen in Amerika. Het team valt door het studeren van iedereen volgend jaar grotendeels uit elkaar, wat ik erg jammer vind maar het maakt de overstap naar Amerika voor mij enigszins makkelijker.

Wanneer vertrek je naar Amerika?
Ik heb nog geen exacte datum van wanneer ik vertrek maar ik verwacht in het begin van augustus, ergens in de eerste twee weken. Het duurt nog wel lang maar ik kan eigenlijk niet meer wachten.

Hoe ga je je voorbereiden op het nieuwe seizoen?
Ik ga natuurlijk als eerste mijn examen halen anders kan ik helemaal niet naar Amerika toe. Ik ga proberen zo fit mogelijk te worden door vooral in het begin te werken aan mijn conditie zodat ik een volledige wedstrijd echt goed kan volhouden en daarnaast ga ik beginnen met krachttraining. Ik train nu met mijn eigen team twee keer in de week en heb tot half mei nog wedstrijden waardoor ik mijn voetbalritme nog beetje in stand kan houden.

Hoe heb je de begeleiding van KingsTalent ervaren?
De begeleiding van Kingstalent was echt super. Paul en Han hebben alles echt goed uitgelegd waardoor ik altijd wist waar ik aan toe was. Ze zijn beide erg betrokken bij het hele proces. Han is zelfs een wedstrijd van mij komen kijken. Dit maakt het hele proces echt top en zorgt ervoor dat je na iedere stap weer enthousiaster wordt.

Heb je al een idee hoe komend schooljaar eruit gaat zien?
Ik heb wel een idee gekregen van de verhalen die ik gehoord heb over bijvoorbeeld de intensieve voorbereidingen, het vele trainen, de lessen die op 1 september beginnen en het missen van lessen door de uitwedstrijden. Ik kan me nog niet helemaal voorstellen hoe het studentleven zal zijn. Ik ga het vooral op me af laten komen en van alle momenten proberen te genieten.

Waar kijk je het meeste naar uit in Amerika?
Natuurlijk het voetballen omdat het totaal anders zal zijn dan ik gewend ben. Daarbij ben ik erg benieuwd naar het athlete-gedeelte, mijn nieuwe team en uiteraard de coaches. Tevens kijk ik uit naar het verloop van mijn studie en het Amerikaanse leven. Ik denk namelijk dat het echt heel anders is dan hier!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.