Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kevin Helsdingen signs at Calumet College of St. Joseph, Whiting, Indiana

Kevin Helsdingen signs at Calumet College of St. Joseph, Whiting, Indiana

 

De 18-jarige Kevin Helsdingen uit Nieuwegein gaat vanaf komend seizoen voetballen en studeren aan Calumet College of St. Joseph (CCSJ). De jonge verdediger verruilt SV Kampong uit Utrecht voor het men’s soccerteam van CCSJ uit Whiting, Indiana. Een American Dream staat op het punt om te beginnen.

 

 

Helsdingen is een veelzijdige en harde verdediger die op meerdere posities inzetbaar is. Hij speelt het liefste als opkomende rechtsback maar hij kan ook goed uit de voeten komen als centrale verdediger. Dit seizoen speelden de mannen van Kampong U19 hun competitiewedstrijden in de 3e divisie. Hierin speelden ze lange tijd mee om promotie. Vanaf deze zomer verruilt Helsdingen dus Kampong voor CCSJ onder de rook van Chicago, Illinois.

 

 

 

Calumet College of St. Joseph men’s soccerteam, ook wel Crimson Wave genoemd, komt uit in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference, NAIA. Een conference met collegeteams uit Indiana, Wisconsin, Illinois, en Iowa. In de CCAC kan Helsdingen zich meten met Dion Viola, Jurren van der Gun en Roel van Linschoten die vorig jaar met Olivet Nazarene University beslag wisten te leggen op het kampioenschap in het CCAC.

 

 

 

Helsdingen komt terecht in een internationaal gezelschap. Zo heeft hij teamgenoten uit alle oorden van de wereld oa: Australie, Servie, Frankrijk, Engeland, Kroatie, Italie, Venezuela en natuurlijk Amerika.

 

 

KingsTalent wenst Kevin heel veel plezier met zijn avontuur in Amerika! Natuurlijk zal KingsTalent Kevin blijven volgen en zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Kevin en onze andere talenten in Amerika? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.