Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kas van Eekelen signs at University of Incarnate Word, San Antonio, Texas

Kas van Eekelen signs at University of Incarnate Word, San Antonio, Texas

 

Kas van Eekelen staat voor een belangrijke stap in zijn leven. De 19-jarige middenvelder verhuist over enkele weken van Wagenberg naar San Antonio, Texas. Een wereldstad met meer dan 1 miljoen inwoners. In San Antonio gaat van Eekelen zijn bacheloropleiding vervolgen en voetballen voor het University of the Incarnate Word (UIW) men’s soccer team.

 

 

 

Kas van Eekelen begon met voetballen bij de plaatselijke vv Noordhoek om snel over te stappen naar VCW, een niveau hoger. Al snel ontsteeg de technisch maar spijkerharde middenvelder ook dit niveau en klopte NAC Breda op de deur. Van 2010 tot 2016 doorliep de talentvolle tacticus de opleiding van NAC. De rol van de jonge middenvelder werd elk jaar belangrijker. In de U19 was hij aanvoerder van zijn elftal. Ook speelde hij met regelmaat mee met Jong NAC en zelfs trainde hij mee met het eerste elftal.

Ondanks de jaarlijkse progressie en zijn bovengemiddelde kwaliteiten miste hij de aansluiting bij het eerste elftal, voornamelijk te wijten aan ongelukkige blessures… Hierop vertrok hij afgelopen zomer naar de amateurs van Madese Boys uitkomend in de tweede klasse. Hier verzette hij zijn zinnen van een professionele voetbalcarrière naar een maatschappelijke carrière met voetbalmogelijkheden. Dit schooljaar heeft van Eekelen het voor elkaar gekregen om 120 studiepunten te halen (gelijk aan twee studiejaren!) en een transfer in de wacht te slepen naar UIW. Een erg knappe prestatie!

 

 

 

Deze zomer vertrekt de sterke middenvelder naar het warme Texas. Waar van Eekelen gaat voetballen voor de University of Incarnate Word men’s soccer team. De school komt uit in de hoogste klasse van het Amerikaanse college soccer. De tacticus volgt een andere Nederlandse middenvelder op. Afgelopen seizoen speelde Wouter Peters in de as van het Texaanse middenveld. De oud-NAC’er kan zijn borst natmaken. Er staan namelijk mooie trips met het vliegtuig op het programma. Zo staan er uitwedstrijden naar Las Vegas en Grand Canyon op het programma (check hieronder het stadion en sfeer bij Grand Canyon University).

 

 

Naast Las Vegas en Grand Canyon zullen de Cardinals nog vliegen naar uitwedstrijden in Illinois, Colorado en Kansas. Mooie trips in het verschiet dus. Het zal wel even wennen zijn voor de linkspoot aan het warme Texas en het intensieve speel- en reisschema. Nog niet gesproken over het sterke Seattle en San Diego State University die in Texas op bezoek komen. Van Eekelen is  niet de enige Nederlander die de overstap naar San Antonio maakt deze zomer. Zo zal Steven Moerkens hem vergezellen in het avontuur in het zuiden van Amerika.

 

 

 

KingsTalent wenst Kas heel veel plezier en succes in The States en wij zullen zijn avonturen blijven volgen,. Wil je Kas’ verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.