Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jurren van der Gun signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais IL

Jurren van der Gun signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais IL

Jurren van der Gun voetbalt en studeert vanaf deze zomer in Amerika! De oud-speler van FC Utrecht verhuist van Vleuten naar Bourbonnais een voorstad van Chicago. Begin augustus zal hij voor het eerst het shirt van Olivet Nazarene University (ONU) aantrekken en starten aan zijn American Dream!

 

De 20-jarige multifunctionele verdediger heeft al een indrukwekkend voetbal CV met gerenommeerde clubs als Elinkwijk, FC Utrecht en VV de Meern. Van der Gun speelde ruim 6 jaar voor de FC Utrecht, waar hij tevens enkele jaren als aanvoerder het veld mocht betreden. Na zijn avontuur, met diverse buitenlandse toernooien, deed hij een stap terug naar VV de Meern. Ondertussen heeft hij hier zijn debuut gemaakt in het eerste elftal in de hoofdklasse. Deze zomer zal hij dus de paarse kleuren van ONU vertegenwoordigen in de NAIA Chicagoland Collegiate Athletic Conference.

 

De in Vleuten woonachtige van der Gun is een voetballende centrale verdediger. Met zijn 1,89m is hij groot en bovendien een uitstekende techniek. Voetballend is hij uitermate sterk en hierdoor schuift hij graag in naar het middenveld. Dit is ook een van de redenen dat ONU’s head coach David Blahnik gecharmeerd is van van der Gun. “Het voetballend vermogen en zijn spelintelligentie zijn uitzonderlijk te noemen”, aldus Blahnik.

 

“Met Jurren in het hart van de defensie maken we het spel, bouwen we het spel op een verzorgde manier. Het is een pre dat hij ook op het middenveld uit de voeten kan. Dit zegt veel over zijn voetballende kwaliteiten. Met zijn Nederlandse teamgenoten Roel en Dion heb ik erg veel vertrouwen in het bereiken van de playoffs en wellicht meer!” Van der Gun viel onder andere op bij de KingsTalent showcase op 9 januari 2016. Hier onderscheidde hij zich door onder andere een doelpunt voor zijn rekening te nemen.

 

Van der Gun gaat in Bourbonnais International Business studeren.

 

KingsTalent wenst Jurren veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Jurren’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Alle thuiswedstrijden van ONU worden live gestreamd via internet. Hou hiervoor de site in de gaten.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.