Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

CCAC All Conference – Jurren van der Gun

CCAC All Conference – Jurren van der Gun

Zijn laatste seizoen als Tiger zit er op en de aanvoerder kan terugkijken op een top seizoen bij de Olivet Nazarene Tigers.. Jurren van der Gun! Jurren is dit seizoen ontzettend belangrijk geweest met vele doelpunten waaronder 4 game-winning goals! Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeeld, en natuurlijk verlaat Van der Gun de VS niet met lege handen…

 

 

 

Van der Gun sluit met 10 goals en 2 assist een seizoen van formaat af! Hij eindigt hiermee 1 goal achter de topscorer van het team.. en dat is natuurlijk een wereldprestatie van de verdediger. Van der Gun is een van de routiniers in het team van de Tigers en heeft in zijn 3 seizoen in dienst van ONU veel ervaring opgedaan.. mede door deze ervaring groeide Van der Gun uit tot captain! Van der Gun wilde zijn laatste seizoen maar wat te graag afsluiten met prijzen, het kampioenschap was natuurlijk prioriteit nummer 1 en dat was dan ook waar de Tigers vol voor gingen. ONU startte uitstekend aan het seizoen door de eerste 7 wedstrijden in de conference overtuigend te winnen waaronder de 7-klapper (!) tegen Calumet College en het zenuwslopende duel tegen Robert Morris! Tegen Robert Morris zijn beide teams goed aan elkaar gewaagd.. toch komen de Tigers vroeg in de 2e helft op een 3-1 voorsprong en lijkt de overwinning binnen handbereik. Toch dreigt het mis te gaan want 5 minuten voor tijd val de 3-3 binnen waardoor beide teams afstevenen op overtime.. maar die komt er niet want met 30 seconden op de klok weet aanvoerder Van der Gun de bal uit een vrije trap binnen te koppen!

De Tigers gaan voor het eerst onderuit tegen directe concurrent Cardinal Stritch; Cardinal Stricht is net als ONU een van de kanshebbers voor de titel.. de Tigers willen kosten wat het kost winnen van het team uit Wisconsin maar lopen toch tegen een 2-0 nederlaag aan. Zaak voor Van der Gun en zijn mannen om de koppen bij elkaar te steken en de vizier weer op scherp te zetten voor het volgende duel! Tegen Saint Ambrose zetten de Tigers dan ook weer een uitstekende 3-0 uitslag neer, mede door 2 goals van Van der Gun en 3 assist van landgenoot Roel van Linschoten! Daar laat Jurren het niet bij want hij weet in het duel tegen Trinity Int. binnen een halfuur een loepzuivere hattrick te maken.

 

 

Van der Gun wil in zijn sterke seizoen de NAIA Nationals zeker niet mislopen.. en dat gebeurt ook niet want ONU wordt ingedeeld bij de beste teams van het land en mag dus aantreden tegen Spring Arbor in ronde 1! Helaas is ronde 1 ook direct het eindstation voor Van der Gun en zijn mannen want een vroege achterstand komen de Tigers uiteindelijk niet meer te boven.

Van der Gun moet het dus doen zonder een prijs voor heel het team.. maar de aanvoerder wordt wel persoonlijk beloond voor zijn uitstekende prestaties in dienst van ONU! De verdediger is namelijk verkozen tot CCAC All-Conference speler en behoort hiermee dus tot de beste spelers uit de competitie! Congratulations!

 

 

Benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons dan op Instagram

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.