Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Juliët Uni over de Nationals!

Juliët Uni over de Nationals!

Juliët Uni is bezig aan haar eerste seizoen in Amerika. Het is understatement om te zeggen dat ze een goed seizoen heeft gedraaid. Wij spraken Juliët over haar ervaringen van dit seizoen en de Nationals!

Je bent afgelopen zomer vertrokken naar Amerika en dit was dus je eerste seizoen. Waarom heb je de overstap gemaakt van de zomer?

Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding afgerond. Ik wist niet zo goed of ik nog een hbo-opleiding wou doen of dat ik een tussenjaar ging nemen. Toen ben ik in contact gekomen met KingsTalent en na een aantal gesprekken heb ik de keuze gemaakt om na het CIOS te gaan voetballen en studeren in Amerika. Dit leek mij namelijk wel de ideale oplossing. Op deze manier kon ik studeren combineren met voetbal.

 

Wat waren je verwachtingen van sport en studie in Amerika? En nu dat je het een tijdje hebt meegemaakt, is het zoals je had verwacht?

Doordat ik al wat gesprekken had gehad met meiden die al in Amerika zaten, had ik een goed beeld van wat ik kon verwachten op voetbalgebied. Toch is het altijd nog maar even afwachten of het ook echt aan je verwachtingen voldoet, maar dit is zeker het geval. Op het gebied van studie wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar dit is mij heel erg meegevallen. Het is veel minder moeilijk dan verwacht en er zijn veel mensen om je te helpen.

 

We maken even een sprongetje naar de Nationals, het grootste toernooi. Hoe heb je de aanloop naar dit toernooi beleefd?

Eigenlijk staat het hele seizoen in het teken van de Nationals. Natuurlijk ligt eerst de focus op het winnen van de Conference. Toen we er eenmaal zeker van waren dat we naar Nationals gingen, lag daar de focus volledig op. De voorbereidingen voor Nationals waren niet anders dan de voorbereiding voor een normale wedstrijd. Alleen merk je wel dat er bij iedereen iets meer spanning bij komt kijken.

 

Wat verwachtte je van de Nationals?

Omdat het mijn eerste jaar in Amerika is en dus ook de eerste keer was dat ik Nationals meemaakte wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Natuurlijk had ik wel verhalen gehoord van hoe het er de afgelopen jaren aan toe ging, maar als je het zelf mee maakt is het toch altijd anders. Ik denk dat we als team wel verwachtte dat we op z’n minst de semi finals zouden halen en dat was gelukkig gelukt.

 

Hoe voelde het om uiteindelijk de Nationals te halen?

Zeker omdat het voor mij de eerste keer was, was het wel superleuk om dat mee te kunnen maken.

 

Hoe waren de wedstrijden in de Nationals, was er verschil tussen ‘normale’ wedstrijden?

Er was zeker een verschil tussen de normale wedstrijden en de wedstrijden tijdens de Nationals. Omdat het een toernooi is kan je niet verliezen, dus er ligt veel meer druk op de wedstrijden. Daarnaast weet je dat er ook coaches naar de wedstrijden kijken. Dat brengt uiteraard ook nog wat extra druk met zich mee. Ook merkte ik wel dat er veel meer spanning was voor een wedstrijd.

 

Uiteindelijk win je de Nationals, hoe voelt het om de hoogste titel te winnen?

Het is natuurlijk altijd mooi om een prijs te winnen. Voor veel meiden was het ook de laatste kans om met Eastern de Nationals te winnen en het women’s soccer program had überhaupt nog nooit Nationals gewonnen. Dus dat voelde wel erg goed!

 

Jullie verslaan back-to-back kampioen Tyler Junior College, maakte dit de winst nog meer bijzonder? Zij waren namelijk nog ongeslagen en daarmee ook de favoriet toch?

Het is altijd lekker om het nummer 1 team in Amerika te verslaan. Zij waren inderdaad meer dan 50 wedstrijden ongeslagen. Zeker ook omdat Eastern nog nooit van Tyler gewonnen had. Dan is het wel mooi om in de finale Tyler voor het eerst te verslaan en een einde te maken aan hun ongeslagen reeks.

 

Hoe kijk je terug op het seizoen?

Het was een erg mooi eerste seizoen. We hebben alles gewonnen wat je kan winnen. Dat is natuurlijk niet verkeerd voor een eerste seizoen. Persoonlijk had ik wel iets meer willen spelen, maar ik ben blij met de minuten die ik gespeeld heb.

 

Wat wil je graag nog bereiken op voetbalgebied?

Het lijkt mij heel mooi om volgend seizoen weer prijzen te kunnen winnen met Eastern, maar dan als basisspeler.

 

Waar kijk je nu naar uit en wat ga je nu doen nu dat het seizoen is afgelopen?

Ik ga lekker naar huis voor de kerst. Ik kijk er erg naar uit om weer tijd door te brengen met vrienden en familie. Daarnaast lekker blijven trainen om weer fit terug te gaan naar Amerika in Januari.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.