Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Juliët Uni versterkt het team van titelkandidaat Eastern Florida State College

Juliët Uni versterkt het team van titelkandidaat Eastern Florida State College

Juliët Uni begon als klein meisje met voetballen bij SV Spaarnwoude maar dat ze ongeveer 15 jaar later helemaal in Amerika zou belanden had ze waarschijnlijk nooit gedacht. Juliët steekt na de zomer de oceaan over om te gaan voetballen in het zonovergoten Florida.

 

Op 5-jarige leeftijd begon Juliët met voetballen bij de lokale voetbalvereniging in Spaarnwoude. Hier deed ze tot haar tiende met de jongens mee om later in het meidenteam te gaan spelen. Ze heeft hier de jeugd doorlopen en ze deed het erg goed. Ze speelde zich in 2013 zelfs in de kijker bij Telstar waar ze tot 2015 trainingen heeft gevolgd. In 2014 maakte ze de overstap van SV Spaarnwoude naar DSS in Haarlem wat uitkwam in een hogere klasse. DSS speelde in de hoofdklasse maar dat was voor Juliët geen probleem. Ze werd hier met haar team zelfs twee keer kampioen. In het seizoen 2018-2019 maakte het talent haar debuut voor het eerste dameselftal terwijl ze officieel nog een jeugdspeler was. Dat seizoen speelde ze uiteindelijk meerdere wedstrijden voor het team met als resultaat dat ze het daaropvolgende seizoen officieel speelster werd van het eerste elftal.

 

Aan het Eastern Florida State College studeren zo’n 15,000 studenten en ze beschikken over 11 sportteams met als bijnaam de Titans. Het dameselftal komt uit in de NCJAA Region 8. Juliët zal na het behalen van haar diploma deze zomer de overstap maken naar het Eastern Florida State College.  Hier zal ze buiten haar studie om de verdediging van het dameselftal van de Titans gaan versterken. Het 20-jarige talent kan achterin zowel in het centrum als aan de buitenkant spelen maar komt het best uit de verf als linksback. Het team zal blij zijn met haar komst want met haar snelheid en goede verdedigende acties zal ze het tegenstanders erg moeilijk maken om haar te passeren.

 

Eastern Florida State College is een echt powerhouse binnen JUCO, zo verloren ze vorig jaar de finale van de nationals en willen ze aankomend seizoen nationaal kampioen worden. Ze komen dan ongetwijfeld de Nederlandse meiden tegen die spelen bij Tyler.

 

Marcelle Thedinga speelt ook bij EFSC, daar wordt Juliët dus een teamgenoot van.

 

Wij wensen Juliët heel veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.