Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Julia van Dorsten over haar terugkeer en ervaringen

Julia van Dorsten over haar terugkeer en ervaringen

Een paar jaar geleden vertrok Julia van Dorsten naar Norfolk, Virginia om bij Old Dominion University te gaan hockeyen en studeren. Intussen zijn we een hele tijd verder en heeft Julia haar master afgerond en is ze enkele keren teruggegaan naar Amerika voor speciale gelegenheden. We spraken haar eind november vlak voordat ze vertrok naar de VS en vlak nadat ze weer terugging naar Nederland.

 

Met mij gaat alles goed, sinds ik weer terug ben in Nederland (december 2017), ben ik nog een master gestart aan de TU in Eindhoven. Deze master heb ik afgelopen maand succesvol afgerond, dus moet zeggen: gaat erg goed!
Mijn tijd in de VS was echt geweldig, ik raad het ook zeker iedereen aan die de kans krijgt.
Naast studeren en hockeyen, wat goed plannen vereist, heb ik vooral geleerd om zelfstandig van alles te regelen in het buitenland. En ik heb zeker nog contact met vrienden en vriendinnen die ik in Amerika gemaakt heb. Sterker nog, op dit moment ben ik onderweg naar de bruiloft van een vriendinnetje van daar!
Het meest mis ik toch wel het vele sporten waar alles omheen geregeld wordt. En het enige dat ik écht kan meegeven en beamen is dat iedereen die de mogelijkheid heeft deze absoluut moet aangrijpen. Het was voor mij echt een geweldige tijd, waarin ik mezelf op zo veel verschillende vlakken ontwikkeld heb!

Sinds ik afgestudeerd ben, ben ik twee keer terug geweest naar Amerika en beide keren voor een bruiloft. Afgelopen week was de eerste keer dat ik ook daadwerkelijk terug ben geweest op ODU en waar ik heel veel vrienden en vriendinnen weer gezien heb!

 

De bruiloft zelf was al een hele grote reünie met vooral field hockey, maar een bezoek aan de uni maakte het natuurlijk dat ik daar ook heel veel mensen kon bezoeken! Ondanks dat ik de meeste en ODU zelf 2 jaar niet gezien heb, voelde het zonder twijfel gewoon als thuiskomen.

 

Tijdens deze trip terug realiseerde ik me ook dat ik zeker weten vriendschappen voor de rest van m’n leven heb gesloten, die ik dan niet elke dag zie of spreek maar waarvan ik weet dat ze er altijd zijn en waar ik altijd terecht kan wanneer dan ook.

 

Bedankt voor je reacties, Julia! Succes in de toekomst!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.