Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Joost Mangert: ”Uiteindelijk doel is draft voor MLS-club”

Joost Mangert: ”Uiteindelijk doel is draft voor MLS-club”

Enkele weken geleden werd bekend dat Joost Mangert komende zomer de overstap zal maken naar Simon Fraser University in Burnaby, Canada. De centrale verdediger van Excelsior Rotterdam vervolgt aan deze universiteit niet alleen zijn academische carrière met een studie Business Administration, maar ook zijn sportieve loopbaan. Het men’s soccer team mag zich namelijk verheugen op de komst van de laatste man, die gebrand is om naam te maken in de States!

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Joost Mangert, 18 jaar en op dit moment speler van Excelsior Rotterdam. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, vanaf mijn 11e speel ik bij Excelsior. Daarvoor heb ik 4 jaar bij T.O.G.B. in Berkel gespeeld en was ik tevens aanvoerder van het KNVB onder 12 regio Gouda en omstreken-elftal.

Hoe kwam jij op het idee om als student-athlete aan de slag te gaan?
Han de Koning heeft mij via Facebook 2 jaar geleden benaderd, toen vond ik het idee al gaaf maar ben er nooit op in gegaan omdat ik nog bij Excelsior speelde. Ben wel naar een open avond geweest in het Philips stadion. Dit seizoen heb ik de hele voorbereiding met het eerste elftal gespeeld en getraind dus toen verdween KingsTalent steeds meer uit beeld. Maar toen ik weer terugging naar mijn eigen team (A1) ging ik er weer over nadenken. En uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten om er serieus werk van te maken.

Recentelijk is je signingartikel verschenen op onze website, heb je daar veel leuke reacties op ontvangen?
Jazeker, niet per se op het artikel zelf, want de meeste mensen in mijn omgeving wisten er wel al vanaf maar iedereen vond het een geweldige stap en een mooi avontuur.

Komende zomer vertrek jij naar Simon Fraser University. Wat kun je ons vertellen over deze school?
Het is een van de beste, misschien wel de beste school van Canada op academisch niveau en zeker op voetbalgebied. De school ligt in Vancouver.

Wat gaf voor jou de doorslag om voor Simon Fraser te kiezen?
Simon Fraser was de eerste school waar ik contact mee had, zij gaven vanaf mailwisseling 1 gelijk aan hoe groot hun interesse was en ze waren gelijk direct in de benadering over wat ze te bieden hadden. Ik hield van deze directe aanpak en had dus ook gelijk goed contact met de coach. Bij de showcase van KingsTalent was die coach ook komen kijken en na na de showcase kort te hebben gesproken hadden we de volgende dag een lunchafspraak. Bij deze lunchafspraak heeft hij me het laatste stukje over de streep getrokken, de school is erg goed en de stad is geweldig. Volgens mijn coach is Burnaby de de fijnste en vriendelijkste stad ter wereld.

 

Heb je al contact gehad met je nieuwe teamgenoten?
Jazeker, heb wekelijks contact met een paar gasten.

Weet je al tegen welke ploegen je zult gaan spelen aankomend seizoen?
Nog niet echt qua namen, maar ik weet wel dat we zowel in Canada spelen, als in Alaska en Amerika. Dus dat wordt veel vliegen.

Wat zijn je doelstellingen op sportief gebied in Amerika?
Ik wil alles winnen wat er te winnen valt met mijn school. Op persoonlijk gebied wil ik ieder jaar bij het beste team van de conference zitten. Met als uiteindelijke doel om gedraft te worden door een MLS-club.

Weet je al wanneer je avontuur in Amerika van start zal gaan? Hebben jullie nog trips op de planning staan gedurende de voorbereiding?
Ik ga zelf rond het midden van juli erheen met m’n ouders en m’n broertje op vakantie 3 weken. En 2 augustus vliegen we naar Noorwegen voor een trainingskamp, in de voorbereiding gaan we ook nog 10 dagen naar Los Angeles.

Waar kijk je het meest naar uit in Amerika?
Ben heel erg benieuwd naar het niveau daar, zowel met school als met voetbal. Ik heb echt heel veel zin om daar in een nieuwe omgeving te kijken hoeveel waarde ik voor het team kan hebben. En wil zoals ik al zei alles willen wat er te winnen valt.

Met welke speler zou jij jezelf vergelijken?
Uuhmm, ik zou willen zeggen Sergio Ramos, maar vind het redelijke zelfoverschatting als je jezelf vergelijkt met zulke grote spelers haha. Denk dat ik qua type spel wel daarbij in de buurt kom. Ik ben fysiek, kop sterk, beschik over een goeie crosspass en fel in de duels. Soms zelfs iets te fel om een signaal af te geven aan de rest van het team.

Hoe is het traject je bij KingsTalent bevallen?
Heel erg goed! De communicatie loopt goed en omdat ik al redelijk snel rond was met mijn school hebben we veel tijd om alles goed te regelen.

Tot slot hebben wij nog een aantal korte vragen:
Voorbeeld speler: Sergio Ramos

Favoriete voetbalploeg: Real Madrid

Favoriete quote: “Hard work beats talent when talent doesn’t work hard”

Mijn mooiste voetbalherinnering is: Mijn eerste wedstrijd die ik bij de selectie zat van het eerste elftal, uit bij Willem II, de eerste wedstrijd van het seizoen in de eredivisie. Ik heb niet gespeeld, maar dat was wel mijn mooiste ervaring.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.