Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Job Derksen in voorbereiding op ONU

Job Derksen in voorbereiding op ONU

Aankomende zomer maakt Job Derksen de stap maken naar Amerika. Maar dat niet alleen ook vragen we naar de verwachtingen die de spelers en speelsters hebben. Deze keer zoomen we in op Job Derksen, sterkhouder van HSC’21 in de derde divisie.

 

 

 

Hallo Job, je bent een van onze talenten die de stap gaat zetten naar de VS aankomende zomer. Wie is Job? Waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Mijn naam is Job Derksen, 23 jaar oud, kom uit Hengelo Overijssel en ik ga volgend jaar voetballen bij de Olivet Nazarene Tigers. Mijn hele jeugd heb ik gespeeld bij KSV BWO. Sinds 2 jaar voetbal ik bij HSC’21 in de derde divisie.

 

In Nederland is sporten heel anders dan in Amerika, hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan sporten?
Er zijn meerdere redenen waarom ik in Amerika wil voetballen. De sportbeleving die ze daar hebben is echt uniek. Ook de mogelijkheid om elke dag met het voetbal bezig te zijn lijkt mij geweldig. Ook toen ik de faciliteiten bekeek van de school was ik echt verbaast. Ik denk zelfs dat er niet veel profclubs in Nederland zijn die het zo goed voor elkaar hebben. Zo heeft ONU echt alles wat je kan bedenken zoals een fitnesszaal, fysio, herstelzwembaden, ice baths. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het Amerikaanse college leven en het Amerikaanse voetbal. Ik vind het mooi om te zien hoe de sport daar nou in de lift zit. Omdat ik op social media veel platforms volg die hiermee te maken hebben ben ik terecht gekomen bij KingsTalent. Na een aantal gesprekken was ik er al vrij snel uit dat dit een kans is die ik niet aan mij voorbij kon laten gaan.

 

 

 

Job weet je al een beetje wat je kunt verwachten volgend seizoen en weet je al hoe je toekomstig speelschema eruit ziet?
Ik heb regelmatig contact met spelers / trainers die daar nou zitten. Ik weet dat we een druk programma gaan krijgen met meerdere wedstrijden in de week. Hiervoor moet je natuurlijk optimaal fit voor zijn. Ik heb bijvoorbeeld al een voorbereidingsschema gekregen die ik moet doen voor de voorbereiding. Mijn exacte competitieschema weet ik nog niet.

 

 

 

Heb je al veel contact met je nieuwe coach en/of toekomstig teamgenoten en voel je je al onderdeel van het team?
Ja, ik heb contact gehad met de Nederlandse jongens die er nou spelen. Ook heb ik regelmatig contact met Max en Mike die volgend jaar ook naar ONU gaan. Met de coach heb ik het meeste contact. Hij helpt me samen met kingstalent om het proces van aanmelden zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Het is namelijk erg veel werk. Ik voel me nog niet per se een onderdeel van het team. Dat kan ook zijn omdat de competitie voor ONU nou voorbij is en ik niet kan meeleven met de wedstrijden.

 

 

Bij ONU zitten al een aantal Nederlandse jongens maar er zijn natuurlijk veel meer nationaliteiten waarmee je gaat spelen kun je er een paar noemen?
Ja er zitten nou al een aantal Nederlandse jongens en met mij erbij komen er ook weer 3 nieuwe Nederlanders bij. Ik denk wel dat het fijn is om af en toe toch even lekker Nederlands te praten. ook weet ik dat er dit jaar jongens uit o.a Brazilië, Venezuela en Zuid Afrika spelen. Ik denk dat het heel goed is voor je ontwikkeling als mens om kennis te maken met verschillende nationaliteiten en culturen.

 

 

Voor iedere wedstrijd zal het Amerikaans volkslied klinken Job. Heb je al een beetje geoefend of ken je het zelfs al?
Haha, die moet ik nog even uit mijn hoofd leren. Ik vind het wel gaaf dat ze dit doen. Het is een stukje trots wat die Amerikanen hebben.

 

 

Heb je je al verdiept in andere Amerikaanse sporten, ken je bijvoorbeeld al de regels van American Football of ben je meer een basketbal fan en wie is je Amerikaanse sportheld?
Ik vind Basketbal heel gaaf om te kijken. Er is namelijk constant actie. En als je het over basketbal hebt dan heb je het natuurlijk over Michael Jordan. De regels van het American Football zal ik nog even moeten bestuderen. Is Nederland is het natuurlijk niet echt een populaire sport dus je krijgt er niet heel veel van mee. Ik zie er echt naar uit om alle andere sporten te bekijken en om bijvoorbeeld naar een American Football wedstrijd te gaan van de Chicago Bears.

 

 

Het is nog een kleine 5 maanden totdat je het vliegtuig in zult stappen naar de VS. Hoe bereid je je nu voor op deze stap?
Het is heel veel werk om toegelaten te worden tot een Amerikaanse college en de sportbond. Zo heb ik bijvoorbeeld een statement of faith moeten maken. Hierin een verhaal geschreven over de christelijke normen en waarden. Veel scholen in de VS zijn christelijk en zo heb ik volgend jaar bijvoorbeeld ook verplichte kerkdiensten. Gelukkig krijg ik goede begeleiding van KingsTalent en de school om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

 

 

Wij willen je bedanken voor je tijd en tot slot wil ik je vragen wat je wilt zeggen tegen mensen die twijfelen om de stap te maken naar de VS.
Ik denk dat je in het leven alleen spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan. Student athlete zijn is zo veel meer dan voetballen alleen. Ik verwacht niet alleen op sportief vlak te groeien maar ook op persoonlijk gebied. Ik zou iedereen aanraden het avontuur aan te gaan!
The biggest adventure is to live the life of your dreams.

 

Natuurlijk blijven we Job volgen in zijn voorbereidingen en zijn dreams! Veel succes topper!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.