Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jim Roberti signs at Urbana University, OH

Jim Roberti signs at Urbana University, OH

KingsTalent is trots te melden dat Jim Roberti deze zomer gaat voetballen en studeren bij Urbana University. Vanaf begin augustus mag hij zich een Blue Knight noemen. Dan zal hij zijn huidige woonplaats Den Haag verruilen voor Urbana Campus in Ohio.

 

Bij Urbana University wordt hij teamgenoot van Lars Blenckers. De Nederlandse aanvaller / middenvelder die vorige zomer de stap naar de VS heeft gewaagd. Lars had een grote bijdrage in het meest succesvolle sportseizoen uit de geschiedenis van Urbana University. De Blue Knights waren dit jaar één van de hoogvliegers in de NCAA Division II, het een na hoogste college soccer niveau van Amerika. Met een eerste nationale ranking ooit (#21 van het land!) gingen de Urbana Blue Knights vorig jaar pas ten onder in de 1/8e finales van de nationals.

 

Roberti is al zijn hele voetbalcarrière actief voor HBS. Al ruim 15 jaar draagt hij het zwart rood van HBS waar hij startte in de F10. Nu is hij volwaardig lid van het 1e elftal, waarin hij samen speelt met zijn tweelingbroer Jasper. HBS heeft zich dit jaar knap weten te handhaven in de topklasse.

 

De 22-jarige verdediger is een multifunctionele speler en kan op vrijwel alle posities in de achterhoede uit de voeten. Daarnaast is hij razendsnel en bezit hij een prima tackle. Head coach Nick Roberts heeft zelfs een positie op het middenveld in gedachten. “Jim is gewend om op hoog niveau te acteren. Hij heeft een goede techniek, veel snelheid en bovenal een winnaarsmentaliteit. Ik verwacht dat hij met zijn voetballende vermogen een meerwaarde is op ons middenveld, of wellicht als inschuivende verdediger. Er zijn een aantal belangrijke pionnen weggevallen in onze formatie en met Jim ben ik ervan overtuigd dat we kwaliteit hebben teruggehaald. Hopelijk kunnen we de fantastische prestatie van vorig jaar evenaren en wellicht overtreffen.”

 

 

Jim Roberti heeft zojuist zijn bacheloropleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. In Amerika zal Jim het graduate programma Master of Business Administration (MBA) gaan volgen.

 

KingsTalent wenst Jim veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Jim’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.