Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jesse Hoekstra verruilt ONS Sneek voor Fresno Pacific

Jesse Hoekstra verruilt ONS Sneek voor Fresno Pacific

Jesse Hoekstra verruilt deze zomer het hoge noorden (Lemmer) voor het warme Californië. Hier gaat de spits voetballen en studeren voor Fresno Pacific University. Een universiteit gelegen tussen San Francisco en Los Angeles. Met wedstrijden tegen Hawaii, San Diego en San Francisco. Wow!

 

 

Jesse begon met voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging CVVO. Later stapte hij over naar ONS Sneek om hier een groot deel van zijn jeugd te doorlopen. Hij koos er daarna voor om als spits nog een succesvolle overstap naar het op hoger divisie niveau spelende Flevoboys te maken. Deze periode werd de interesse aangewakkerd om op hoog niveau in de VS te gaan voetballen en dit te combineren met een studie aan een universiteit. Omdat hij het laatste jaar van zijn VWO beter kon combineren met spelen in Sneek heeft hij ervoor gekozen zijn middelbare schoolperiode af te sluiten bij ONS. En met succes! Als klap op de vuurpijl heeft Jesse dit seizoen een transfer naar Fresno Pacific University verdiend. Na afronding van zijn VWO examen werd de transfer definitief beklonken en het contract getekend.

 

 

 

Fresno Pacific speelt op het tweede niveau van Amerikaanse collegesports (NCAA division 2). Ze zijn actief in de Pac West conference. Hier spelen zij wedstrijden tegen teams verspreid over heel Californië en zelfs Hawaii. Jesse kan zich dit seizoen gaan opmaken voor wedstrijden in o.a. Los Angeles en San Francisco! Een geweldig avontuur.

 

 

 

Op Fresno Pacific University gaat Jesse Business Administration (Management) studeren. Deze studie kwam het dichtst bij de studie die hij anders in Nederland was gaan volgen (Econometrie). Beide studies hebben veel wiskundige en economische vakken en leiden op tot aansprekende functies in het bedrijfsleven. En wat is er nou mooier dan dit te combineren met zijn passie. Voetbal!

 

 

 

Het mooie Californië wordt het nieuwe thuis voor Jesse, die daarmee Lemmer achter zich laat voor zijn ‘American Dream’. Nog enkele dagen en Jesse zal intrekken op campus. Zijn nieuwe teamgenoten komen uit heel de wereld ingevlogen en zijn zeer internationaal georiënteerd, met spelers uit o.a. Brazilië, Colombia, Australië, Mexico en Amerika. Dat staat garant voor goed voetbal!

 

 

Wij wensen Jesse heel veel succes en vooral veel plezier met het avontuur. Natuurlijk blijven we Jesse volgen met zijn avonturen in de VS. Volg ons daarom op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.