Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Jens Keemers: ”Vooral genieten!”

Jens Keemers: ”Vooral genieten!”

Jens Keemers vervolgt zijn carrière na de zomer aan John Brown university. De doelman stapt over een aantal maanden op het vliegtuig, maar zal eerst zijn eindexamens moeten afronden, waarvoor hij nu druk aan het studeren is. Desalniettemin vond Jens een gaatje in zijn drukke schema en blikte hij met KingsTalent vooruit op zijn avontuur in Amerika! 

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jens Keemers, ik ben 18 jaar oud en woon in Haaksbergen, samen met mijn ouders, broertje en zusje. Als het goed is haal ik dit jaar mijn VWO diploma.  Voetballen doe ik al mijn hele leven voor sv Bon Boys, op dit moment in de O19-1.

Hoe kwam jij op het idee om als student-athlete aan de slag te gaan?
Een jaar of drie geleden kreeg ik via Facebook een bericht van Kingstalent waarin ze uitlegden wat ze doen. Ik was gelijk erg enthousiast en heb sindsdien contact gehouden met Han en Paul. Uiteindelijk heb ik er dus ook voor gekozen om de uitdaging aan te gaan.

Recentelijk is je signingartikel verschenen op onze website, heb je daar veel leuke reacties op ontvangen?
Ja, zeker weten. Ik kreeg eigenlijk alleen maar positieve en leuke reacties. ‘Vooral gaan genieten’ is wat veel mensen zeiden en dat wil ik ook gaan doen. Aan de ene kant baal ik wel dat ik mijn vrienden, familie en voetbalclub achterlaat, maar aan de andere kant kan ik niet wachten om de oversteek te maken en nieuwe mensen te leren kennen.

Komende zomer vertrek je naar John Brown University. Wat kun jij ons vertellen over deze school?
JBU is een christelijke school in de staat Arkansas met ongeveer 2.500 studenten. Het is ook een heel open school zoals ik het tot nu toe ervaren heb. Ze helpen me erg goed in het hele traject van aanmelding en tonen oprecht belangstelling voor me.

Wat gaf voor jou de doorslag om voor John Brown University te kiezen?
Naast bovenstaande vooral dat de coach echt liet merken dat hij me graag voor het team wilde halen.

Weet je al tegen welke ploegen je zult gaan spelen aankomend seizoen?
Ja, de indeling is al wel bekend, maar ik heb eerlijk gezegd nog weinig beeld bij de komende tegenstanders. Wel zit ik in dezelfde competitie als Simon van Rheeden en Tiuri Schieving, twee jongens die eerder al de stap hebben gemaakt via Kingstalent en waar ik af en toe contact mee heb.

Weet je al wanneer je avontuur in Amerika van start zal gaan? Hebben jullie nog trips op de planning staan gedurende de voorbereiding?
Ik vlieg 4 augustus die kant op, 6 augustus starten we met de voorbereiding. Of we nog trips gaan maken weet ik niet, daar heb ik nog niks over gehoord eerlijk gezegd.

Waar kijk je het meest naar uit in Amerika?
Toch wel het spelen van wedstrijden en de hele beleving om de wedstrijden heen. Ik heb al regelmatig gehoord en gelezen dat dat compleet anders is dan in Nederland, ik kijk er erg naar uit om dat te gaan ervaren.

Met welke doelman zou jij jezelf vergelijken?
Mezelf vergelijken met een doelman doe ik liever niet, haha. Wel kijk ik graag naar Ederson en Manuel Neuer, keepers die risico in hun spel leggen en ver voor hun goal spelen.

Tot slot hebben wij nog een aantal korte vragen:
Favoriete speler: Lionel Messi
Favoriete voetbalploeg: Arsenal
Mijn vrijdagavond besteed ik in: Haaksbergen, vaak met vrienden,
Mijzelf voorbereiden op de wedstrijd doe ik op deze manier: Niet op een specifieke manier, gewoon een goede warming-up pakken en dan zo goed mogelijk  spelen.
Mijn mooiste voetbalherinnering is: De promotie via de nacompetitie met O19-1 afgelopen seizoen. In de finale speelden we een hele goede pot en wonnen we met 4-0.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.