Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Isis Cornelissen signs at Drexel University, Philadelphia, Pennsylvania

Isis Cornelissen signs at Drexel University, Philadelphia, Pennsylvania

 

Deze zomer vertrekt Isis Cornelissen naar Amerika om te gaan hockeyen en studeren aan Drexel University, Philadelphia! Cornelissen verruilt de eerste klasse voor het aller hoogste niveau in Amerika; NCAA Division 1. Nu de handtekening onder het contract is gezet, kan het avontuur beginnen! Voor Cornelissen een droom die uitkomt.

 

De 17-jarige Cornelissen studeert op dit moment aan het Maasland College te Oss. Hier is ze bezig met de laatste loodjes van haar (tweetalig (!) E&M) VWO opleiding. Over een klein maandje start haar eindexamen waarna ze haar VWO diploma zal binnenhalen. Halverwege augustus stapt ze in het vliegtuig om haar droom in de VS na te jagen. Als student-athlete gaat ze studeren en sporten aan Drexel University. Een school met meer dan 25.000 studenten in het centrum van Philadelphia, Pennsylvania. Philadelphia is met haar 1,5 miljoen inwoners de grootste stad van de staat Pennsylvania en de vijfde grootste stad van Amerika.

 

 

 

Cornelissen zal haar school gaan vertegenwoordigen in het women’s Field Hockey team van head coach Denise Zelenak. Zelenak start komend seizoen aan haar 22ste seizoen voor de Drexel Dragons en heeft dit programma met in totaal 222 overwinningen naar de nationale top gebracht. Cornelissen zal een steentje bijdragen om (meer) overwinningen en prijzen toe te voegen aan dit indrukwekkende aantal. Drexel University Field Hockey schopte het vorig seizoen tot de halve finale van de NCAA Division 1 Colonial Athletic Association (CAA) playoffs. In de halve finale bleek uiteindelijk Delaware te sterk voor het team uit Philadelphia. Dit seizoen wil Zelenak minimaal doorstoten naar de finale. Zelenak: “Met Isis hebben we een ruwe diamant binnen gehaald. Een talent die het in zich heeft om het team op sleeptouw te nemen, ondanks haar jeugdige leeftijd. Haar persoonlijkheid, spelinzicht en hockeytalent zullen ons naar een hoger niveau tillen”.

 

 

 

De huidige centrale verdediger van MHC Oss kan niet wachten om te verhuizen naar het oosten van Amerika. Op dit moment staan er nog belangrijke wedstrijden op het programma met haar huidige team. Met MHC Dames 1 is ze nog volop in de race voor promotie naar de Overgangsklasse.

 

Na de zomer worden uitwedstrijden naar Weert en Schijndel ingeruild voor uitwedstrijden naar New Hampshire, Virginia, Connecticut, Maryland en Delaware. Toch al gauw een gemiddelde reistijd van 5 uur. Ook werd er vorig seizoen door Drexel een trainingskamp afgewerkt in California(!) door de nummer 41 van het land. Het belooft een fantastisch avontuur te worden voor Cornelissen.

 

 

 

KingsTalent wenst Isis heel veel plezier en succes in the States en wij zullen haar avonturen op de voet volgen. Wil je Isis’ verhalen ook blijven volgen? Like ons op Facebook, volg ons op Instagram of Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel contact met je op.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.