Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

De voorbereiding van Jessie Peters

De voorbereiding van Jessie Peters

Jessie Peters is een van onze talenten die deze zomer de stap maakt naar Amerika. Wij zijn zeer benieuwd wat ze allemaal al heeft gedaan en hoe haar carrière er voor deze stap uit zag. Daarnaast willen we weten of Jessie al plannen heeft voor in de VS en wat haar verwachtingen zijn.

Hallo Jessie, je bent een van onze talenten die de stap gaat zetten naar de VS aankomende zomer. Kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?

Hoi! Mijn naam is Jessie Peters, ik ben 21 (bijna 22) jaar en woon in het Limburgse Roermond. Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen met voetbal bij de F-jes van SVC 2000, een club in Roermond.  Nadat wij verhuisd zijn naar een huis dat achter het voetbalcomplex van SHH Herten ligt, ben ik bij SHH gaan voetballen. Hier heb ik tot de B als enige meisje in een jongenselftal gespeeld. Hierna ben ik bij Alemannia Aachen gaan spelen in de U19 en laterna in een combinatieteam van Dames 1 en 2.

Omdat ik daarna echter besloot om te beginnen met een studie in Sittard, ben ik in verband met de reistijd gaan voetballen bij Fortuna Sittard. Maar na een aantal zware blessures, heb ik er na 2 jaar voor gekozen om terug te keren naar SHH om hier te revalideren. Toen ik na anderhalf jaar weer fit was, heb ik de overstap gemaakt naar SV Leveroy waar ik nu nog steeds met heel veel plezier op een hoog niveau speel.

 

Kun je ons vertellen wat er op je af is gekomen de afgelopen maanden en wat je allemaal hebt moeten doen om de stap naar de VS in gang te zetten?

Pfoe.. haha, zóveel dat ik me het bijna niet meer kan herinneren. Het is een intensief traject dat gepaard gaat met veel voorbereiding en papierwerk.

Om te beginnen, heb ik een groot aantal wedstrijden gefilmd om de coaches in de VS een goed beeld te kunnen geven van mij als voetbalster. Na de selectieprocedure door de verschillende coaches, begon het verzamelen van alle benodigde documenten. Denk hierbij aan het verzamelen en vertalen van alle diploma’s en cijferlijsten. Ook heb ik een TOEFL-test gemaakt om toegelaten te kunnen worden op de school. Nu ik bijna klaar ben met al mijn papierwerk voor de school, kan ik alweer beginnen met het verzamelen van de volgende reeks aan documenten die ik nodig ga hebben voor de visumprocedure.

Het is een hele verandering voor jou maar ook voor de mensen om je heen wanneer je vanaf de zomer in de VS woont. Hoe reageerden je omgeving toen duidelijk werd dat je naar Amerika ging?

In eerste instantie, heb ik het eigenlijk maar weinig mensen verteld dat ik bezig was met het traject bij KingsTalent. Ik wilde zelf eerst afwachten om te kijken welke universiteiten mij een aanbod zouden doen. Toen het duidelijk was dat Life University geïnteresseerd was, heb ik het gelijk aan iedereen verteld en kreeg ik van iedereen leuke en enthousiaste reacties. Mijn familie en vrienden steunen mij al vanaf het begin van het traject. We zijn al zelfs plannen aan het maken voor een reisje naar Miami of New York tijdens Spring Break!

Jessie als student-athlete is studeren natuurlijk ook van groot belang, wat ga je studeren in de VS en hou ben je tot deze keuze gekomen?

Ik ga in de VS mijn Nederlandse Hbo-opleiding verder voortzetten. Op dit moment studeer ik Voeding en Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Deze richting noemen ze in de VS ´Bachelor of Science in Dietetics´. Achteraf kwam dit natuurlijk erg goed uit dat deze school precies de richting aanbood die ik wilde verder volgen. Puur toeval zullen we maar zeggen.

 

Je hebt al een aantal clubkleuren gedragen, welke kleur heeft het tenue wat je na de zomer gaat dragen en welk tenue uit je carrière vind je het mooist?

Het tenue van de “Running Eagles” is groen-zwart. Hier ben ik erg blij mee! Het grootste deel van mijn voetbalcarrière heb ik gespeeld in het groen-wit, zowel bij SHH als bij Fortuna. Ik ben dan ook enorm blij dat ik de kleuren van het tenue mij dus nog gaan herinneren aan thuis.

Er gaan veel leuke dingen gebeuren en je gaat nieuwe dingen ontdekken, waar kijk je het meest naar uit in de VS?

Ik kijk vooral het meeste uit naar het leven van een student-athlete in de VS. Ik heb enorm veel zin om nieuwe mensen te leren kennen en mij volledig te kunnen focussen op het studeren en voetballen. Ook kijk ik erg uit naar het maken van leuke tripjes in de VS!

Het is nog een klein halfjaar voordat je in het vliegtuig stapt naar Amerika, wat zijn je plannen totdat je in september vertrekt?

Op dit moment ben ik vooral heel erg druk bezig met het afronden van mijn tweede leerjaar op het Hbo. Tussendoor probeer ik mij zo goed mogelijk fysiek en mentaal voor te bereiden op dit enorme avontuur. Van hardloop- en fitness-sessies tot het genieten van de tijd die ik nog heb met mijn familie en vrienden.

 

Jessie in Nederland is een uitwedstrijd maximaal 3 uur rijden, in de VS is dat wel anders. Weet je al waar je naartoe moet voor uitwedstrijden en hoe en hoelang je dan reist?

Ik weet dat mijn verste uitwedstrijd komend seizoen in Cincinnati, Ohio is. Hier staat een reis van ongeveer 9 uur op de planning. Verder weet ik nog niet precies bij welke teams we zijn ingedeeld komend seizoen, maar dit zal ongetwijfeld snel komen!

Voetbal in de VS is net wat meer fysiek dan in Nederland. Ga je je hier nog extra op voorbereiden en zo ja hoe?

Ja enorm. Ik wil zo fit en sterk mogelijk aankomen in de VS, zodat ik meteen een goede indruk kan achterlaten op de coach en een basisplek kan veroveren. Ik ben nu vooral bezig met hardlopen en fitnessen. Eind april krijg ik een “summer schedule” toegestuurd van de coach zodat ik ook gedurende de zomer hard kan werken en weet wat de coach van mij verwacht voordat ik voor de eerste keer het veld in Atlanta betreedt.

Jessie ik wil je hartelijk bedanken voor je tijd. Als laatste wil ik je vragen hoe jij de samenwerking met ons naar het uiteindelijke tekenen van je contract zou beschrijven.

Jullie ook bedankt! De samenwerking met jullie heb ik als heel erg prettig ervaren. Ik kon bij jullie terecht voor al mijn vragen en zorgen, waardoor ik positieve ervaring heb overgehouden aan het gehele traject. Ik kijk onwijs uit naar deze nieuwe uitdaging!

Ben jij net als Jessie opzoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij je studie combineren met topsport in Amerika? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.