Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview met de National Champion: Demi van Stappershoef

Interview met de National Champion: Demi van Stappershoef

Nationaal kampioen worden in je eerste seizoen in Amerika, weinig talenten kunnen dit nazeggen, maar Demi van Stappershoef heeft het toch mooi gepresteerd met haar team. Demi maakte afgelopen zomer de overstap van SV Venray naar Tyler Junior College in East Texas. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder en Demi kan terugkijken op een topseizoen, want alle mogelijke prijzen werden binnengehaald en met als kers op de taart het NJCAA National Championship. We vroegen Demi hoe ze het kampioenschap ervaren heeft en of ze het naar haar zin heeft in Amerika

 

Je zit inmiddels al een aantal maanden in Amerika en het seizoen loopt langzaamaan op z’n eind. Hoe heb je de eerste maanden in Amerika ervaren?

Heb het hier heel erg naar mijn zin in Amerika! Heb er nog geen seconde spijt gehad. Alleen deze eerste maanden hebben mijn leven zo positief beïnvloed. Je leert hier zoveel nieuwe dingen, heb meer verantwoordelijkheden gekregen en nieuwe vrienden voor het leven gemaakt. Op sportief gebied gaat het ook heel goed. We hebben ons geplaatst voor het nationaal tournee in Florida (in de NJCAA-competitie) met als doel om hierin winnaar te worden.

Hoe heb je het sportieve niveau ervaren vergeleken met Nederland?

Het niveau waar ik nu op speel kan ik wel vergelijken met mijn oude team in Nederland. De verschillen zitten met name voor mij in de sportbeleving. Sport wordt hier namelijk heel serieus genomen wat mij erg aantrekt. Alles is tot in de puntjes geregeld om ervoor te zorgen dat we optimaal kunnen presteren. Op persoonlijk vlak gaat het mij ook voor de wind, ik ben nu goed gewend aan mijn medespelers. Hierdoor kan ik goed mijn techniek laten zien en mag ik vele speelminuten maken. Ook mijn coaches zijn erg goed, ze weten hoe ze de groep moeten sturen en hebben veel ervaring waardoor ik hier ook veel leer.

Kan je beschrijven hoe het seizoen verlopen is en hoe het voelt om kampioen te zijn geworden.

Het seizoen gaat tot nu toe heel goed. We hebben alle wedstrijden (op een na), gewonnen, waarvan veel wedstrijden met overtuiging gewonnen. We hebben de conference, regionals en district gewonnen. Het voelt super om kampioen te worden. Het voelde zo goed om te winnen en al helemaal als je tegen een sterke rivaal “Navarro” de regionals wint. Dit zijn mijn eerste prijzen in Amerika en dat voelt heel speciaal en het smaakt naar meer. Zoals ik eerder aangaf is het doel om nationaal kampioen te worden. Dit doel hebben we bereikt! We zijn 23 November nationaal kampioen geworden! Dit gevoel is onbeschrijfelijk en ben super blij om dit hier in mijn eerste jaar mee te maken.

 

 Je voetbalt natuurlijk heel veel, maar wat doe je als je vrije tijd hebt?
In mijn vrije tijd ben ik vaak mijn huiswerk voor school aan het maken. Maar vaak maken we ’s avonds tijd vrij, om leuke dingen met de meiden te doen. Zo kijken we vaak films samen, gaan we ergens eten, naar andere sporten kijken (want die zijn er in overvloed) of gewoon gezellig met z’n allen wat kletsen.

Hoe is het om in een team te zitten met verschillende nationaliteiten? En met welke nationaliteiten trek jij het meeste op?

Het is super leuk om in een team te zitten met veel internationale meiden. We hebben in ons team maar liefst 12 verschillende nationaliteiten. Je merkt dat er wat cultuurverschillen zijn, maar iedereen respecteert elkaar en dat maakt het team ook zo hecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk wel met iedereen goed overweg kan. Ik vind het leuk om van vele landen woorden te leren zodat ik paar woorden in hun taal kan spreken, ik denk dat ik goed op weg ben haha.. 

Wat mis je het meest aan Nederland?

Naast het missen van mijn familie en vrienden mis ik vooral de simpele dingen zoals op de fiets stappen en zelf boodschappen gaan doen, vrije avonden op de bank zitten en mis toch ook echt het eten in Nederland.

Voetbal in Amerika is een Fall sport dus het seizoen is voorbij in november/december. Kan je uitleggen wat jullie van januari tot juli doen met trainen en wedstrijden enzo.
In de off-season focussen wij ons op het volgend seizoen. We hebben 3 keer in de week weights en maandag tot vrijdag field training. Hoe het er nu uit ziet hebben we de weekenden vrij. We zullen in deze periode ook oefenwedstrijden hebben.

Wat zou je willen mee geven aan mensen die twijfelen om te gaan naar Amerika voor sport en studie?

Zelf heb ik er een tijdje overgedaan om een besluit te nemen. Ik wil iedereen het advies geven om deze grote, maar bijzondere stap te maken. Stap uit de veilige cirkel in je leven, want het is het allemaal waard! Ik heb tot nu toe er nog geen seconde spijt van gehad en kan oprecht zeggen dat ik heel happy ben, met mijn besluit!

Demi, bedankt voor je tijd en geniet van het kampioen-zijn! Benieuwd naar het artikel over het kampioenschap van Demi? Je vindt het terug in ons nieuwsoverzicht, hier vind je onze andere national champion ook terug!

Wil je op de hoogte blijven van onze talenten? Bekijk dan eens onze Instagram: @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.