Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Op jacht naar het landskampioenschap met Demi van Stappershoef

Op jacht naar het landskampioenschap met Demi van Stappershoef

Al van haar 14e speelt ze in het eerste van SV Venray. De sterke Demi van Stappershoef kijkt vooruit op haar transfer naar Amerika. Na afronding van haar CIOS Orthobewegingsagogie gaat ze in Texas een vervolgopleiding starten. Ze sluit aan bij een van de top-teams in Amerika. Op jacht naar de nationals! We kijken met haar vooruit op haar overgang. 

 

Hallo Demi, zou je om te beginnen jezelf even kort willen voorstellen?
Mijn naam is Demi van Stappershoef, ik ben 19 jaar oud en woon in Venray, een dorpje in Noord-Limburg. Momenteel studeer ik Orthobewegingsagogie aan het CIOS in Sittard-Venlo.
Op mijn 5eben ik begonnen met voetballen bij SVO Oostrum. Op mijn 14eheb ik de overstap naar SV Venray gemaakt om daar tussen de meiden te gaan voetballen. Al snel mocht ik naar vrouwen 1 waar ik nu al 5 seizoenen speel.

 

 

 

Wanneer heb je besloten dat je dit avontuur aan wilde gaan? En hoe ben je bij KingsTalent terecht gekomen?
Ik heb er regelmatig over nagedacht maar nooit echt een beslissing durven nemen. Vorig jaar vertelde een studiegenoot over zijn plannen en toen raakte ik weer geïnteresseerd. Tegelijkertijd zag ik via internet KingsTalent tegenkomen. Een en een is twee, dus heb ik contact opgenomen en is het balletje gaan rollen.

 

 

 

Je gaat naar Texas! Wat weet je al allemaal van Tyler Junior College? Wat voor een school is het?
Tyler Junior College is een van de grootste community colleges in Texas. TJC is een Urban, community college en ligt 2 uur rijden van Dallas af. Er studeren +- 12.000 studenten. Er zijn meer dan 130 degrees en/of certificaten te halen. Het is een mooie campus met goede faciliteiten waardoor we ons prima kunnen focussen op sport en academisch gebied. Een van de reden dat ik ook voor TJC heb gekozen is dat het dameselftal het op sportief gebied heel goed doet en al jaren om de championship strijdt.

 

 

De weg van Venray naar Tyler is een lang proces geweest maar het komt steeds dichterbij. Voel je je al een echte Student-Athlete? Weet je bijvoorbeeld al wat van je teamgenoten?
Op dit moment voel ik mij nog geen echte Student-Athlete. Ik denk dat dit gevoel snel gaat komen wanneer ik uit het vliegtuig stap. Van mijn teamgenoten weet ik nog niet veel, maar daar hoop ik snel verandering in te brengen. Echter heb ik wel al contact met een ander meisje uit Nederland die samen met mij naar TJC gaat. Met mijn coach heb ik ook regelmatig contact. Hij probeert mij al een beetje voor te bereiden op mijn vertrek naar Tyler.

 

 

 

Wat voor studie ga je volgen daar? Waarom heb je hier voor gekozen en kijk je hier naar uit?
Ik ga de opleiding business volgen. Business is een brede opleiding. Dat is ook mede de reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen, omdat ik niet exact weet wat ik in mijn toekomst wil gaan doen. Omdat business veel verschillende vakken heeft hoop ik te ontdekken wat ik het leukste vind. Zodat ik een goede keus kan maken voor mijn toekomstig werk. Ik hoop dat ik dan met mijn business opleiding iets in de sportwereld kan gaan doen, omdat hier echt mijn passie ligt.

 

Het Amerikaanse voetbal zit heel anders in elkaar dan het Nederlandse voetbal. Kijk je hier naar uit? En hoe bereid je jezelf hier goed op voor?
Ik kijk er heel erg naar uit om in Amerika te gaan voetballen. Ik wil de eerste training fit voor de dag komen. Zelf ben ik klein van stuk wat in principe niet voordelig is vanwege het fysieke en lange ballen wat ze in Amerika veel hanteren. Om te zorgen dat ik meer “body” krijg, ben ik nu wekelijks veel te vinden in de fitness en heb ik sinds deze week de “summer schedule” waar ik druk mee aan de slag kan. Het programma voor aankomende zomer bestaat uit krachttraining, conditietraining, duurlopen en oefeningen met de voetbal. Op die manier probeer ik voor mijzelf de brug te slaan tussen het Nederlandse technische voetbal en het meer fysieke voetbal in Amerika

 

 

 

Je speelt al een aantal jaar in hetzelfde team, wat zeiden je teamgenootjes toen je aankondigde dat je naar Amerika zou gaan?
Mijn teamgenoten waren erg enthousiast en verrast. Ze waren ook geïnteresseerd van hoe het hele proces in elkaar steekt en hoe ik op het idee ben gekomen om te gaan studeren en voetballen in Amerika. De meiden wensten mij allemaal veel succes en vroegen of ik hun op de hoogte wilden houden.

 

Onze Nederlandse cultuur is niet te vergelijken met de Amerikaanse cultuur. Wat verwacht je het leukste aan dit te vinden? Zijn er speciale dingen waar je naar uit kijkt die je in Amerika tegen hoopt te komen?
Ik kijk er erg naar uit dat ik over twee maanden als een echte Student-Athlete kan gaan leven. Ook verheug ik mij erop, dat ik straks elke dag met mijn team mag trainen en mag gaan strijden voor de prijzen. Daarnaast zijn er vele, mooie natuurparken en andere mooie plekken in Amerika, waarvan ik er graag een paar zou gaan bezoeken.

 

 

Je debuteerde al op 14-jarige leeftijd in het eerste vrouwenteam en speelt hier nog steeds. Je hebt dus al veel ervaring in het damesvoetbal. Denk je dat je hier een voordeel aan hebt?
De eerste jaren waren niet altijd makkelijk omdat je onder aan de ladder moet beginnen. Dit was bij mij ook het geval. Dit betekende dat ik de kansen die ik kreeg met beide handen aan moest pakken. Zo denk ik dat het mentaal bij mij wel goed zit. Verder sta ik vaak tegen grote dames, wat bij mij al heel snel het geval is 😉 daardoor weet ik mijn lichaam heel goed te gebruiken.

 

Wat zijn je sterkere kanten op het veld en hoe hoop je die zo goed mogelijk te kunnen gebruiken in Amerika?
Ik ben een vleugelverdediger die graag bij het aanvallende spel wordt betrokken en veelvuldig mee op kom. Verder kan ik ook goed uit mijn voeten als linker en/of rechtermiddenvelder. Ik vind dat ik het spelletje goed kan lezen en inschatten. Speel graag positiespel met korte combinaties. Verder ben ik technisch vaardig.
De belangrijkste punten die ik graag wil gaan verbeteren zijn mijn lange ballen, fysiek nog sterker worden en mijn linkervoet verbeteren.

 

 

 

In je aankomende team zitten best een aantal speelsters met veel verschillende nationaliteiten, zie je dit als een voordeel? Hoop je van hen nog wat extra’s te leren over hun culturen?
Ik heb bewust gezocht naar een elftal waar veel verschillende nationaliteiten in spelen. Ik hoop op cultureel en sportief gebied veel van hun te leren. Om als groep te kunnen groeien zal je iets van elkaars cultuur moeten accepteren. Ik denk dat ik daardoor een ander en hopelijk beter mens zal worden.

 

Is er misschien iets speciaals wat je uit Nederland mee gaat nemen? Iets wat je bijvoorbeeld niet kan missen, of een echte Hollandse lekkernij?
Er is te veel om op te noemen. Ik hoop dat ze daar een Hollandse winkel hebben!

Demi, super bedankt voor het meewerken aan dit interview. Alvast super veel succes met de studie en het avontuur in je nieuwe team!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.