Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Wat een jaar voor Dagmar Voerman!

Wat een jaar voor Dagmar Voerman!

Vorige week was het even spannend in huize Voerman… De uitslag van de eindexamens was bepalend voor haar droom; voetballen en studeren bij Austin Peay State University. We kijken terug op een enorm intensief jaar. Kampioen met de dames van Witkampers, geslaagd voor haar VWO examen én als klap op de vuurpijl een contract afgedwongen bij Austin Peay State University! We kijken samen met Dagmar terug op het afgelopen jaar en ook alvast vooruit op haar grote droom!

 

 

 

Hee Dagmar! Stel je even voor. Wie is Dagmar Voerman?
Hoi! Ik ben Dagmar, ik ben 18 jaar oud en woon in Vorden. Ik voetbal al sinds mijn vijfde en ben begonnen in de jongensteams van VV Vorden. Jarenlang heb ik gespeeld in diverse selectieteams, o.a bij de KNVB en FC Twente. Momenteel speel ik bij de dames van Witkampers in Laren. Ik ben vandaag nog aan het bijkomen van ons kampioensfeest. We zijn afgelopen zondag (27 mei) kampioen geworden in de 1e Klasse Landelijk!

 

 

Je examens zitten er eindelijk op! Pfff hoe zijn je examens gegaan?
Dat waren wel spannende weken, zeker als je weet waarvoor je het nu doet! Ik heb dit jaar eindexamen VWO Tweetalig gedaan op het Isendoorn College in Warnsveld. Het blijft voor elke leerling moeilijk te zeggen of je denkt te zijn geslaagd of niet. Ik ging mijn examens heel goed in. De examens zijn redelijk goed gegaan, dus ik zou niet verbaasd zijn als ik ben geslaagd, maar het blijft natuurlijk spannend. (Ondertussen is Dagmar met vlag en wimpel geslaagd!!)

 

 

Deze zomer vertrek je, na het behalen van je VWO diploma, naar de VS! Wat super stoer. Heb je er al zin in?
Ja, tuurlijk! In eerste instantie ben je vooral bezig met je examens en nog met je eigen team hier. Op dat moment ligt je focus nog niet op het feit dat je deze zomer vertrekt. Nu zijn de examens over en is de competitie afgelopen en dan pas komt het besef dat je bijna vertrekt. Eigenlijk begint het avontuur nu al! Je krijgt veel positieve reacties van zowel familie en vrienden als van onbekenden die je verhaal lezen, dat is erg leuk. Ik heb een trainingsschema van mijn coach uit Amerika ontvangen, dus daar ga ik deze week mee aan de slag. Ik heb ook al veel contact met mijn nieuwe teamgenoten en mijn aankomende kamergenoot uit Texas.

 

Je bent al een flinke tijd geleden bij ons op een informatie avond geweest. Uiteindelijk hebben we afgelopen zomer weer samen gezeten om, samen met je ouders, alle noodzakelijke stappen te bespreken om vervolgens het avontuur aan te gaan. Wat vond je van het afgelopen jaar? Wat is er allemaal op je afgekomen? Kun je het afgelopen jaar kort beschrijven?
Het is een erg bewogen jaar geweest. Mijn droom, om in Amerika te voetballen en studeren, heeft dit jaar beetje bij beetje vorm gekregen. Samen met mijn ouders en Kingstalent hebben we een plan van aanpak gemaakt. Het begint natuurlijk met jezelf in de ‘picture’ spelen bij Amerikaanse coaches. Dit heb ik gedaan door middel van wat opnames van wedstrijden, maar vooral doordat ik een showcase heb gespeeld in Mönchengladbach. In het begin weet je niet wat je staat te wachten en wat coaches zoeken. Na de showcase in Duitsland werden mijn dromen concreter toen ik daadwerkelijk in gesprek kwam met geïnteresseerde coaches uit heel Amerika (10!). Wekenlang heb ik gefacetimed met deze coaches en uiteindelijk heb ik besloten om aankomende studiejaar voor Austin Peay State University te gaan spelen.

 

 

 

Omschrijf jezelf eens als voetballer. Met welke voetballer / -ster kunnen we je vergelijken?
Ik ben door mijn trainer wel eens vergeleken met Frenkie de Jong. Ik loop heel veel in het veld en verplaats het spel gemakkelijk. Frenkie de Jong is kampioen geworden met Ajax dit jaar en vertrekt naar Barcelona. Ik vertrek dan wel niet naar FC Barcelona, maar ik ben ook kampioen geworden en vertrek naar een andere club/school: grappig!

 

 

Je hebt uiteindelijk gekozen voor Austin Peay State University in Tennessee. Voor je deze keuze hebt gemaakt, waren er meerdere scholen serieus geinteresseerd. Waarom heb je voor deze school gekozen? Welke keuzes heb je hier gemaakt?
Op het moment dat er meerdere scholen belangstelling tonen, ga je kijken welke school jouw eigen wensen het beste in vervulling kan laten gaan. Dit geldt voor zowel het sportieve als het academische vlak. Daarnaast ga je kijken naar de plaats en omgeving, wat heeft dat jou te bieden? Ik ben uiteindelijk voor Austin Peay State University gegaan, omdat ik daar een goede klik had met de coaches en de stad ligt dichtbij Nashville. Ik ga op een goed niveau (Division l) spelen en de faciliteiten zijn goed georganiseerd. Daarnaast ga ik de bachelor Psychological science volgen, daar heb ik erg veel zin in.

 

 

 


Wanneer kreeg je het gevoel dat het wel eens zou kunnen lukken? Voetballen en studeren in Amerika? Was dit een bepaald moment? Of wellicht geleidelijk gegaan…

De meeste Amerikaanse coaches nemen pas contact op vanaf december t/m maart. Dat is dus best spannend, wanneer ontvang ik een berichtje? En dan ontvang je ook nog eens vaak een berichtje ’s nachts, vanwege het tijdverschil. Ik kreeg pas echt het gevoel dat het ging lukken toen ik bij de showcase enorm veel interesse kreeg. Tuurlijk weet je wel of je een goede wedstrijd speelt (of niet), maar ik had niet verwacht dat bijna elke coach wel een gesprek met me wilde. Vanaf dat moment krijg je concrete aanbiedingen en kan je echt serieus keuzes maken. Ik ben heel blij dat Kingstalent mij in deze periode heeft ondersteund, want soms kon ik niet meer bijhouden welke coach ik nog moest berichten/bellen.

 

Kun je wat meer vertellen over je toekomstige school?
Ik ga volgende jaar naar Austin Peay State University. De universiteit ligt in Clarksville, ongeveer 45 minuten vanaf Nashville. De universiteit is vernoemd naar de bestuurder (governor) Austin Peay, hij bestuurde Tennessee vanaf 1923 tot zijn dood. Daarom worden wij als aankomende studenten ́Governors!’ of ‘Govs!’ genoemd. De school staat goed aangeschreven en alle facaliteiten zitten op één terrein. Ik slaap met alle Freshman in hetzelfde gebouw, een paar minuten van de universiteit, sportvelden en sportschool. Ideaal!

 

 

Met het team speel je wedstrijden in Kentucky, Colorado, Ohio, Alabama en natuurlijk Tennessee. Kijk je al uit naar de (verre) uitwedstrijden?
Ja, zeker. Ik speel volgend jaar met mijn team in de Ohio Valley Conference. In Amerika zijn de afstanden natuurlijk groter dan in Nederland. Eerst vond ik naar Amsterdam al ver, terwijl dat voor ons aankomend jaar een ’thuiswedstrijd’ is. De meeste reizen doen we met de bus en vaak ook met een overnachting erbij, omdat het anders te vermoeiend is. Ik kijk er naar uit om met mijn team te reizen naar deze verre uitwedstrijden, dan leer je elkaar namelijk het snelst/best kennen. We gaan in juni 2020 (volgend jaar) ook nog met het team naar Italië toe, daar kijk ik ook naar uit. We gaan daar trainen, maar ook de openingswedstrijd van het EK kijken!

Je gaat aankomend seizoen spelen met rugnummer 14! Heb je hier bewust voor gekozen?
Haha, wat een leuke vraag. Ik kwam er afgelopen week ook pas achter dat ik met dit nummer volgend jaar speel. Ik heb het nummer zelf niet gekozen, maar misschien dat mijn coach dit wel bewust heeft gedaan. Ik zal het nummer van Johan Cruijf hooghouden!

 

 

 

Ben je al volop in voorbereiding? Hoe ga je je voorbereiden om fit te arriveren begin augustus?
Zoals ik eerder in dit artikel schreef, heb ik een trainingsschema van mijn coach ontvangen. Dit schema bestaat uit krachttrainingen en conditietrainingen. De krachttrainingen voer ik uit in de sportschool en daar ontvang ook begeleiding van onze plaatselijke sportschool voor. Voor de conditietraining ga ik vaak hardlopen, sprintoefeningen en intervaltrainingen doen. Ik ga natuurlijk ook nog op vakantie, maar daar zal ik ook ruimte maken voor mijn dagelijkse trainingen. Voor vragen over het trainingsschema kan ik altijd mijn coaches in Amerika bereiken, dat is prettig.

 

 

 

Hoe heb je de dienstverlening van KingsTalent gedurende het gehele traject ervaren?
In klas vijf ben ik in contact gekomen met Kingstalent en hebben we een informatiebijeenkomst gehad. De uitgebreide informatie, die Kingstalent op de informatieavond heeft gegeven, heb ik laten bezinken. Ik zou immers pas na klas zes naar willen vertrekken. Afgelopen jaar zijn we intensief met elkaar gaan samenwerken om mijn vertrek naar Amerika zo goed mogelijk voor te bereiden. Er komt in zo’n voorbereidingsjaar erg veel op je af, het is daarom fijn om van ervaringsdeskundigen hierbij ondersteuning te krijgen. Kingstalent is in deze periode altijd bereikbaar voor mij geweest en waar nodig namen zij ook taken van mij over. Dankjulliewel voor de ondersteuning! Jullie staan voor wat jullie uitdragen.

Om je (nog) beter te leren kennen geven we je een paar keuze mogelijkheden. Denk niet te lang na en kies tussen de twee mogelijkheden.
Nike of ​Adidas
New York of ​Los Angeles
Leonardo Di Caprio​ of George Clooney
Vakantie​ of Pre-season, voor nu even vakantie na de examens. Maar ik denk dat ik gauw van mening verander.
Wijn of ​Fris, ​maar op zijn tijd een wijntje is niet verkeerd.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.