Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dagmar Voerman is een Governor bij Austin Peay

Dagmar Voerman is een Governor bij Austin Peay

De 18-jarige middenvelder van Witkampers dames 1 laat Nederland achter zich om haar studie te gaan combineren met top voetbal bij Austin Peay State University. Hier gaat ze in de Ohio Valley Conference van de NCAA spelen en wedstrijden spelen in de mooiste plekken van Amerika.

 

Dat Dagmar van een uitdaging houdt is in haar voetbal carrière al te merken. Vanaf de F tot de B heeft ze altijd in de selectieteams gespeeld samen met de jongens bij V.V. Vorden om zo voldoende weerstand te krijgen. Al vanaf jonge leeftijd viel Dagmar op wat haar verschillende periodes bij zowel KNVB regio teams als nationale teams heeft opgeleverd. Ook professionele teams als FC Twente, PEC Zwolle en het Duitse Borussia Mönchengladbach zagen dat Dagmar talent heeft. Bij FC Twente O-16 heeft Dagmar ook succes beleefd met het winnen van de Telstar Cup. Sinds het seizoen 2017-2018 speelt ze voor Witkampers dames 1.

Dagmar speelt het liefst als linkermiddenvelder maar kan ook op de rechterkant of achterin uit de voeten. De tweebenige speelster heeft een goede pass en trap in beide benen waardoor ze op meerdere posities inzetbaar is. Ondanks dat Dagmar relatief jong is heeft ze veel ervaring wat in een goed spelinzicht heeft geresulteerd. Verder beschikt ze over een goed loopvermogen waardoor ze de hele flank kan bestrijken.

 

 

Bij Austin Peay gaat Dagmar spelen in de hoogste divisie van het college soccer. Samen met teamgenoten uit onder andere Amerika, Colombia, Frankrijk en Canada gaat ze proberen de Nationals te bereiken en te spelen voor het landskampioenschap. Met de voormalig New Zeeland international Naomi Kolarova heeft Austin Peay vorig seizoen een ervaren coach binnengehaald. Nu haar tweede seizoen gaat beginnen en ze haar team meer heeft kunnen vormen gaan ze voor de prijzen.

Austin Peay State University beschikt over goede faciliteiten en een geweldige grasmat waar verschillende professionele teams al op getraind hebben. De universiteit ligt in het mooie Clarksville op zo’n 60km van Nashville de hoofdstad van de staat Tennessee. Naast een voetbal op een hoog niveau zit Dagmar dus ook op een mooie plek.

Wij wensen Dagmar veel succes bij de Austin Peay Governors. Wij blijven haar op de voet volgen en brengen jullie het laatste nieuws. Zie jij een uitdaging wel zitten en wil je topsport combineren met je studie? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.