Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Indy van Sas signs at Rio Grande University, Ohio

Indy van Sas signs at Rio Grande University, Ohio

Deze week zwoegt Indy van Sas nog met examens om zijn HAVO diploma binnen te halen. Daarna vertrekt hij naar Amerika waar hij gaat voetballen en studeren voor NAIA landskampioen (!) Rio Grande Redstorm uit Ohio. KingsTalent is dan ook trots deze overgang wereldkundig te maken. Een super uitdaging!

 

De boomlange verdediger van topklasser USV Hercules blinkt momenteel uit in de B1 van deze club. Hercules B1, met van Sas als aanvoerder, miste dit seizoen op een haar na het kampioenschap in de 4e divisie, waar IJsselmeervogels er met de titel vandoor ging.

Indy van Sas, net 17 jaar geworden, staat wellicht voor de grootste stap in zijn jonge leven. Voetballen en studeren bij een van de beste teams in Amerika. Van 2008 tot en met het huidige seizoen heeft Rio Grande Redstorm zich elk jaar weten te kwalificeren voor de NAIA National Championships. Het afgelopen seizoen was de kers op de taart met het behalen van de NAIA landstitel. In dit succesvolle seizoen werd er in 24 wedstrijden slechts eenmaal verloren. In de finale van het National Championship in Florida werd een thriller van een wedstrijd in overtime gewonnen van MidAmerica University, 1-0. Met deze prestatie werd er een kroon gezet op de suprematie in het NAIA championship.

Rio Grande Redstorm selectie is een mengelmoes van verschillende culturen uit de beste voetballanden in de wereld. Met 24 spelers in de selectie komen maar liefst 17 spelers van buiten de VS. Voetballanden als Spanje, Frankrijk, Engeland, Brazilië en Chili zijn vertegenwoordigd in het succesteam van Rio Grande.

 

 

Assistent coach Thomas Keen: “Dit seizoen is uniek geweest. Het bereiken van de NAIA National Final was al een droom maar het winnen is ‘phenomenal’. Het komende seizoen wordt pittig. We zijn nummer 1 van het land gerankt en dus de te kloppen ploeg. Maar we zijn goed voorbereid en hebben ons goed versterkt. Met Indy halen we een ijzersterke verdediger binnen. Op zijn leeftijd al zo sterk en volwassen. Met zijn passing en vermogen op te bouwen van achter brengt hij extra dynamiek in ons spel wat ons nog een nog betere ploeg maakt. Tijdens de KingsTalent Showcase (9 januari 2016) wist ik direct dat Indy de juiste versterking voor ons is. We kijken uit naar zijn komst!”

In augustus zal Van Sas verhuizen naar Rio Grande Ohio om aan te sluiten bij de het preseason van de ‘Redstorm’. In september zal zijn bacheloropleiding Small Business Management aanvangen en zal hij zijn drukke sportschema (trainen/reizen) gaan combineren met een intensieve studie.

KingsTalent wenst Indy veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Indy’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.