Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Ilse Westera is klaar voor haar stap naar ODU

Ilse Westera is klaar voor haar stap naar ODU

Eerder dit jaar ging Ilse Westera alvast op bezoek bij Old Dominion University in Norfolk, Virginia. Nu wil Ilse zo snel mogelijk terug… Eind juli, nog 40 nachtjes slapen en dan is het eindelijk zo ver. De voorbereidingen zijn in volle gang. Lees hieronder hoe Ilse zich voorbereidt op haar grote stap naar de VS.

 

Ilse! Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan en waar speel je op dit moment?
Mijn naam is Ilse Westera, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Dordrecht. Ik zit in mijn eerste jaar van het HBO en studeer Creative Marketing & Sales in Rotterdam. Toen in zeven of acht jaar oud was ben ik begonnen met hockeyen bij de hockeyschool van DMHC in Dordrecht. Nu zijn we zo’n 10 jaar verder en speel ik daar nog steeds, in Dames 1. Volgend jaar maak ik de overstap als transferstudent naar de VS, waar ik ontzettend veel zin in heb!

 

 

 

Je bent in april al op bezoek geweest bij Old Dominion University. Kun je ons iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Yess klopt! In ben in april samen met mijn ouders naar Amerika gevlogen om een bezoekje te brengen aan mijn nieuwe school. Het was super gaaf, maar ook ontzettend spannend natuurlijk! Ik heb daar kennis gemaakt met de coaches en een aantal teamgenoten. We kregen allereerst een rondleiding door het sportcomplex en stonden verstelt van alle faciliteiten die ze daar hadden. Echt zo bizar en speciaal dat ik daar volgend jaar gewoon mag spelen! We kregen ook nog een rondleiding over de campus en ik heb het huis bezocht waar ik volgend jaar ga wonen. Ik ga namelijk in een echt ‘hockeyhuis’ wonen met 5 andere meiden uit mijn team. Ik vond het super leuk en heb een goede indruk gekregen van ODU en de omgeving van Norfolk, Virginia. Ook voor mijn ouders was het heel fijn om te zien waar ik volgend jaar terecht ga komen.

 

 

 

Wat vond je van de begeleiding van KingsTalent?
KingsTalent heeft me gedurende het hele proces super goed geholpen en begeleid. Ik zat al heel lang met het idee om dit te willen doen maar had verder nooit echt actie ondernomen. Eind december heb ik me aangemeld bij KingsTalent omdat het toch wel weer begon te kriebelen. Al snel na mijn aanmelding kreeg ik reactie en in januari zat ik al met mijn ouders op kantoor in Gemert. Mijn doel was op om te proberen die zomer al de overstap te maken, wat redelijk kortdag is want de meeste teams zijn dan al samengesteld. We hebben het toch geprobeerd, en met succes! Eind februari kwam mijn profiel online en kort daarna kreeg ik al een mailtje van mijn aanstaande coach. Vanaf dat moment is alles heel snel gegaan en zit ik eigenlijk nog steeds in een achtbaan. KingsTalent heeft me in dit hele proces super goed begeleid en geholpen met alles waar in tegenaan liep.

 

 

 

Wat zijn je verwachtingen van je tijd in Amerika?
Mijn verwachtingen van de tijd in Amerika is dat het een ‘life changing experience’ zal zijn. Klinkt misschien een beetje cliché, maar ik denk wel dat het mijn leven gaat beïnvloeden op een positieve manier. Naast het feit dat ik al mijn familie/vrienden hier in Nederland achter laat ben ik ervan overtuigd dat ik daar ook weer veel nieuwe vrienden zal maken. Ook gaat mijn manier van leven heel erg veranderen. Ik ga natuurlijk in een huis wonen en zal daarom zelf mijn was moeten doen, en zelf moeten koken. Ik verwacht dat ik hierdoor super zelfstandig ga worden, maar dit zal zeker in het begin nog wel even wennen zijn. Verder ben ik heel benieuwd maar probeer ook niet te veel te verwachten, ik denk dat ik het vooral moet gaan ervaren en genieten van alles wat komen gaat!

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en hockeyen in Amerika?
Wat mij zo leuk lijkt aan studeren en hockeyen in Amerika is de hele combinatie tussen studie en sport. In Nederland is dat nu natuurlijk apart, je zit op school, en op een sport. Daar is dat anders. Je bent namelijk een student-athlete en wordt in beiden onderdelen ontzettend goed begeleid. Dit lijkt mij de perfecte combinatie tussen mijn passie voor hockey en mijn studie. Een andere drijfveer voor mij is ook wel dat ik na een jaar waarschijnlijk vloeiend Engels spreek, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is!

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Haha dit is wel een leuke vraag. Ik heb namelijk eigenlijk heel laat pas aan mijn omgeving laten weten dat ik hiermee bezig ben. Toen ik op bezoek zou gaan bij ODU heb ik het de meesten verteld, en even later stond het bij jullie op Facebook en toen wist eigenlijk iedereen het wel. De enige die het vanaf het eerste moment wisten waren mijn ouders, broer, zusje en een aantal vriendinnen. Iedereen reageerde echt super positief, en stonden allemaal achter mijn keuze. Ze vonden het alleen maar heel gaaf en waren super enthousiast en geïnteresseerd. Dit gaf mij vertrouwen en ik kreeg nog meer zin in mijn avontuur.

 

Wat denk je het meest te gaan missen hier in Nederland?
Wat ik het meest ga missen uit Nederland… Daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Ik ga natuurlijk mijn ouders heel erg missen, mijn broer. Ik ga mijn zusje Fien ontzettend missen, mijn vrienden, mijn oude team, mijn cluppie natuurlijk. Maar gelukkig bestaan er altijd nog apps als Skype en FaceTime, hoewel dat toch net even anders is. Ik zal gerust nog veel meer dingen gaan missen en misschien dat ik me dat pas echt realiseer als ik daar ben en niet meer in Nederland… We gaan het zien!

 

Voor elke wedstrijd zal het volkslied klinken… Heb je al wat geoefend? Ken je het Amerikaans volkslied al?
Haha dat is een goeie! Ik heb hier nog niet op geoefend nee, ik ben natuurlijk veel te druk om me fysiek voor te bereiden op volgend seizoen 😉 Ik denk dat dit ook wel goed moet komen  gedurende het jaar haha.

 

 

 

Weet je al wanneer je in Amerika wordt verwacht?
Ja! Ik heb afgelopen week toevallig het hele wedstrijdschema gekregen voor aankomend seizoen. Rond 8 Augustus wordt ik verwacht aanwezig te zijn. Ik heb daarom besloten om eind juli al naar de VS te vliegen zodat ik ongeveer een week de tijd heb om bij te komen van de jetlag, me rustig te settelen en een beetje te wennen aan de hoge temperaturen. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om op het vliegtuig te stappen!

 

 

 

 

Hieronder leggen we je enkele keuzes voor… Aan jou de keuze!

Links of rechtshandig
Nike of Adidas
Doelpunt of Assist
Vakantie of trainen
Actieve vakantieof strandvakantie
KLM of Air France

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.