Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Updates

“Ik ben nog altijd erg blij met mijn keuze.” – Interview Pien Duiven

“Ik ben nog altijd erg blij met mijn keuze.” – Interview Pien Duiven

Pien Duiven vertrok afgelopen zomer naar Hannibal-LaGrange University, waar zij bezig is om haar dromen na te jagen. Wij vroegen haar het hemd van het lijf!

Allereerst, hoe is het met je? Hoe bevalt het op de Hannibal-LaGrange University?

Met mij gaat alles goed! Het bevalt mij erg goed bij HLGU, de meiden van mijn team zijn super aardig en het personeel is heel behulpzaam.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan studeren en sporten in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol ingespeeld?

Ik wist niet wat ik wilde studeren en wilde om die reden graag een tussenjaar nemen, maar had hier nog geen specifieke plannen voor gemaakt. Toen kreeg ik een berichtje van KingsTalent met de vraag of ik al had nagedacht over de mogelijkheid om te volleyballen en studeren in Amerika. Ik had hier eerlijk gezegd nog niet echt over nagedacht, maar het leek mij wel een supergaaf concept. Ik ben toen dus op het bericht van KingsTalent ingegaan en verkreeg tijdens dit gesprek meer informatie over het concept van sport en studeren in Amerika. Uiteindelijk heb ik na een aantal gesprekken met Selina ervoor gekozen om dit avontuur aan te gaan en ik ben nog altijd erg blij met deze keuze.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

De mensen die bij KingsTalent werken zijn erg behulpzaam en hebben mij erg veel geholpen. Ook vond ik het heel fijn dat er een app was waarin je precies kon zien wat voor ‘taken’ je nog moest verrichten. Dit maakte het proces voor mij erg overzichtelijk en makkelijk.

Waarom heb je voor Hannibal La-Grange University gekozen en ben je blij met deze keuze?

Alle scholen waar ik uit kon kiezen zaten rond hetzelfde niveau en verschilde ook niet heel veel qua plek in Amerika (om die reden speelde die factoren niet echt een rol in mijn situatie). Waar ik vooral naar heb gekeken is de coach van het team en heb daarom meerdere keren met iedere coach gebeld, omdat ik veel waarde hecht aan een goede band met een coach. Daarnaast wilde ik ook graag naar een wat ‘kleinere’ school en kwam ik uit bij Hannibal-LaGrange University, waar ik het erg naar mijn zin heb!

Merk je een verschil tussen studeren in Nederland en Amerika?

Ik heb het afgelopen jaar mijn middelbare school afgerond, dus heb buiten mijn middelbare schoolervaring nog niet het echte ‘schoolleven’ mee mogen maken. Ik merk wel dat ze hier in Amerika er bij veel vakken vanuit gaan dat je weinig tot geen kennis hebt en ze bij de basis beginnen. In tegenstelling tot in Nederland, waar dit naar mijn mening niet het geval is.

Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

Tot nu toe is het prima te combineren! Ik heb relatief weinig lesuren, maar moet vooral veel buiten deze lesuren aan school werken. Ik vind dit erg fijn, omdat we vaak erg ver moeten reizen voor wedstrijden en ik deze tijd dan gebruik om aan school te werken. Zo houd ik meer vrije tijd over om leuke dingen op de campus te doen.

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

In Nederland zijn trainingen vaak in de avond en hier aan het eind van de middag. Doordat training aan het eind van de middag is, ben je in de avond vrij, wat ik erg fijn vind.

Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Ik mis het gemak dat ik overal heen kan met de bus of fiets. Alles is hier namelijk erg ver weg en het openbaar vervoer is hier minimaal. Nu is het wel zo dat ik eigenlijk niet echt vaak ergens heen hoef en dat mensen mij vaak wel meevragen als ze naar bijvoorbeeld Wal-Mart gaan, omdat ze weten dat ik hier geen auto heb, dus dat is erg fijn. Wat ik niet mis aan Nederland is denk ik het weer, ook al is het weer deze zomer in Nederland volgens mij wel goed. Ik vind het fijn dat nu het zomer is, het ook echt zomer is en het niet koud is en het regent.

Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Ik hoop dat ik een onvergetelijk jaar ga hebben, waarin ik leuke mensen ontmoet, leuke plekken bezoek en leuke wedstrijden mag spelen.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.