Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Updates

“Iedereen thuis support mij en dit helpt mij zeker in deze ervaring.” – Interview Lotte Guitink

“Iedereen thuis support mij en dit helpt mij zeker in deze ervaring.” – Interview Lotte Guitink

Lotte Guitink maakt al drie jaar onderdeel uit van het Bryant University hockeyteam, de Bulldogs. In deze periode heeft de verdedigster laten zien dat zij onmisbaar is voor haar team en heeft ze naast haar hockeyprestaties ook de Amerikaanse cultuur kunnen proeven. Ook heeft ze grote plannen voor na haar Amerikaanse avontuur. 

Hey Lotte, je zit nu al in je derde jaar bij Bryant University, hoe kwam je op het idee om in Amerika te gaan studeren? En hoe ging je het proces in, wat verwachtte je ervan en hoe heb je het ervaren?

Ik hoorde van een meisje in mijn klas op de middelbare school dat zij met KingsTalent aan het praten was om te gaan hockeyen in de US. Toen ik hier meer over hoorde vond ik dit ook heel interessant om te gaan doen en ben ik contact geraakt met KingsTalent. Ik wilde even kijken of sporten en studeren in Amerika iets voor mij zou zijn en ging er dus met een open houding in. Hoe meer ik te weten kreeg over dit concept, hoe enthousiaster ik werd en toen ik in contact raakte met diverse coaches besloot ik om de knoop door te hakken en het traject aan te gaan.

Welke dingen heb je buiten je studie en hockey om gedaan? Welke plekken heb je bezocht?

Bryant University zit dicht bij Boston, dus hier ben ik vaak geweest met vriendinnen en familie. Hier ben ik ook naar een baseball wedstrijd van de RedSox gegaan en naar een ijshockey wedstrijd van de Bruins. In mijn eerste jaar ben ik op vakantie gegaan naar California met mijn kamergenoot, die daar woont. Hier hebben we Los Angeles en San Diego bezocht en dit was heel gaaf om te zien. In mijn tweede jaar ben ik naar Florida gegaan in Spring Break met mijn teamgenoten. Hier hebben we gechillt aan het strand en hebben we veel feestjes bijgewoond. In de zomer ben ik naar Aruba gegaan met vriendinnen, die daar stage liepen. Deze reizen zijn echt super gaaf om mee te maken en voegen zeker nog iets extra’s toe aan deze unieke ervaring.

 

Je wist dit seizoen 7 goals te scoren en 2 assists te geven, terwijl je een verdedigster bent. Dit zijn erg indrukwekkende statistieken. Heb je voor het aankomende seizoen nog verwachtingen? Wil je deze scores nog overtreffen?

Dit semester ben ikzelf samen met het team heel erg gegroeid. Wij zijn als team naar een nieuwe, moeilijkere conferences gegaan: America East. Dit is een grote stap voor ons als team en het is leuk om te merken dat we beter worden gedurende het seizoen. Ik zelf ben dit jaar aanvoerster geworden en ben gegroeid zowel binnen als buiten het veld. Volgend seizoen zou ik deze scores graag willen uitbreiden, maar vooral met het team stappen maken en winsten binnenslepen.

Als je iets vanuit Amerika mee naar Nederland zou mogen nemen, wat zou het dan zijn? 

Sowieso mijn vaste ontbijtje: een iced coffee en acai bowl. Ook vind ik de vrijgevigheid van Amerikanen echt geweldig en hier kunnen wij als Nederlanders nog wel wat van leren.

 

Hoe kijken ze thuis mee naar jouw avontuur? Houd je veel contact met de mensen thuis?

Iedereen thuis support mij en dit helpt mij zeker in deze ervaring. Dit semester is heel mijn gezin en mijn vriendje op bezoek gekomen en heeft mijn zus mij verrast. Het was heel fijn om ze hier te hebben en voor hun ook leuk om te zien wat ik hier aan het doen ben. Ik bel dagelijks of wekelijks met mijn familie, vriendje en vriendinnen, om zo het contact te behouden.

Wat is echt het gaafste wat je tot nu toe hebt meegemaakt? Iets wat je nooit meer gaat vergeten (dit mogen natuurlijk ook meerdere dingen zijn).

Eigenlijk vind ik heel dit avontuur heel erg bijzonder. Het leven in de Amerikaanse cultuur is al een hele ervaring an sich. Hierbij horen de reizen die we maken met het hockeyteam door het hele land, de tailgates (oftewel samenkomen voor en na de wedstrijden, om te eten en drinken met de ouders) en het winnen van een wedstrijd in laatste speelminuten zijn allemaal erg unieke ervaringen die ik niet snel zal vergeten.

Hoe zie jij jouw toekomst voor je? Heb je al plannen voor na je Amerikaanse avontuur?

Ik heb nog geen vaste plannen voor na mijn Bachelor Psychology hier bij Bryant. Ik zou graag in Nederland mijn master willen halen (waarschijnlijk in neuroscience). Ik wil ook proberen contact te houden met mijn professoren hier, die mij verder kunnen helpen in dit vakgebied.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat zou je willen meegeven aan jongens of meiden die een Amerikaans avontuur overwegen?

Als je nu in het proces zit, zou ik zoveel mogelijk vragen stellen aan de coaches, maar ook met teamgenoten praten. Zo kom je meer te weten met wie je in het team zou kunnen komen en hoe het campus leven eruit ziet. Verder zou ik willen zeggen dat als je gaat, het een avontuur is die je nooit gaat vergeten en waarvan je persoonlijk heel veel gaat leren. Je leert super veel nieuwe mensen kennen en leert te leven in een nieuwe cultuur.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.