Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Ids Hannema jaagt zijn dromen na bij Wright State

Ids Hannema jaagt zijn dromen na bij Wright State

Ids Hannema is sinds dit seizoen te bewonderen voor Division 1-team Wright State. Deze school is gelegen in het plaatsje Dayton in de staat Ohio. Afgelopen zomer maakte Ids de overstap van Achilles 1894 naar Wright State. De middenvelder annex aanvaller neemt ons mee in een uitgebreid logboek van zijn avontuur! 

 

Dinsdag 27 augustus DE TRAVEL LIST WORDT BEKEND GEMAAKT
Ik had mijn eerste echte lessen waar ik naar de campus toe moest. Ik begon om 9:30 tot 10:50 met Academical Writing and Reading. Hier zitten allemaal international students overal van de wererld. Daarna had ik Intro to Sociology van 11:00-12:20, hier zag ik echt de diversiteit van Amerika. Van dik tot dun, je had alles in 1 klas lokaal. Daarna moest ik snel richting het voetbalveld, want we hadden zoals altijd training om 13:30. Ik ga altijd eerst langs Adam, hij is de athletic trainer van ons team. Hij helpt je bij blessures en revalidatie. Je kan ook de foam roller en het ijsbad gebruiken, ik gebruik altijd de foam roller voor de training. Om 12:40 was ik bij Adam en ik kon ruim op tijd op het voetbalveld staan, om 13:15 kon ik al bezig met een warming up. Het was een zware training, waar veel op counter press werd gefocust. Na de 1,5 uur training moesten we eerst verzamelen in de kleedkamer. De travel list voor Central Arkansas (CA) en Memphis werd bekend gemaakt. De travel list zijn alle spelers die mee gaan voor de uit wedstrijd. Ik zat met 18 andere spelers bij de selectie. De freshmen, geblesseerden en de ongelukkige sophmores zaten er helaas niet bij. Dit betekende dat ik een vliegtuigreis mee zou maken voor mijn voetbalwedstrijden! Central Arkansas ligt 700 mijl van Dayton vandaan, vandaar dat we gaan vliegen! We kregen een inpak lijst wat we allemaal mee moesten nemen voor de reis. Na de bekendmaking van de lijst moesten we snel door richting de liftsessie. Dit was de allereerste liftsessie met het hele team, tijdens deze lift sessie werden er 3 maximale kracht testen gedaan als startpunt voor de Pat (dat is de perfomance trainer van Wright State). De 3 maximale testen waren een push up test, horizontale sprong vanuit stand en een T-test. Na dat iedereen de 3 testen had gedaan, mochten we naar huis. De nieuwkomers moesten vandaag nog een baseline EKG test doen bij Adam. Hier wordt naar je hart gekeken. Na wat gegeten te hebben, gingen alle nieuwe spelers tussen 6:30 en 7:30 naar Adam om de EKG te doen. Nu waren alle verplichtingen klaar, het was nu tijd voor taco’s want het is Taco Tuesday!!! Bij El Toro krijg je iedere dinsdag 1 dollar taco, daar moet je gebruik van maken. Na wat tacos ingeslagen te hebben, gingen we weer naar huis om te slapen. Het was een erg lange dag, vol nieuwe ervaringen!

 

Woensdag 28 augustus DE DAG VOOR TRAVEL DAY
Op woensdag heb ik altijd geen les in de ochtend, hierdoor kon ik lekker uitslapen. Rond 11 uur werd ik wakker, dat is voor het eerst sinds middelbare school dat ik zo lang uit kon slapen. Vervolgens had ik training om 13:30. Dit was een lichtere training dan normaal, omdat we morgen richting CA gingen vertrekken. Na de training moest ik snel naar huis gaan om te eten, want ik had mijn eerste les ‘leading self’. Dit is een les van 16:40 tot 19:20 Ik had nog nooit tot zo laat les gehad. Na deze les ging ik avond eten (de tacos van gister) en ging ik alvast mijn tas inpakken voor de reis van morgen. Ik dook om 22:00 mijn bed in, want de wekker stond op 03:00!!!

Donderdag 29 augustus TRAVEL DAY
Vandaag moesten we om 03:00 opstaan voor Travel day. We vertrokken om 03:30 bij onze appartementen richting het vliegveld van Dayton. Vanuit Dayton gingen we via 2 vluchten richting Little Rock in Arkansas. Vanuit Little Rock moesten we nog 30 minuten met huurauto’s richting Conway, waar de universiteit CA ligt. We kwamen rond 10:30 aan bij ons hotel, we hadden geld gekregen om lunch te halen, daarna had je tot 15:40 de tijd om te relaxen. Om 15:40 moesten we in de lobby verzamelen voor training om 16:00 bij de voetbalvelden van CA. Na een training met counterpress en standaardsituaties oefenen gingen we na het hotel om te rusten. Om 18:45 hadden we diner bij Marketsplace, waar we een budget hadden gekregen om eten uit te zoeken (dat gebeurt altijd bij het uit eten gaan met het team, zodat de universiteit niet te veel geld uit geeft aan eten). Na een lekker diner gingen we terug naar het hotel en hoefden we niks meer te doen. We moesten zowat niks doen, omdat het een erg zware reisdag was. Om 23:00 gingen we slapen.

 

Vrijdag 30 augustus WEDSTRIJD TEGEN CA
We konden tot 10 uur uitslapen, vanwege de wedstrijd van vandaag en de zware reisdag van gister. We hadden om 10:25 ontbijt bij crackle barrle. Na het ontbijt moesten we om 12:00 in lobby klaar staan voor een walk through om 12:15. Een walk through is een korte training, om het lichaam al op te warmen voor de wedstrijd. Hier gingen de aanvallende spelers afwerken en de verdedigende spelers een verdedigingsoefening doen. Na de walk through konden we een dutje doen, om 15:25 hadden we een wedstrijdanalyse in de ruimte naast de lobby. Daar kregen we de basiselftal te horen. Ik stond helaas niet in de basis. Direct daarna hadden we onze pre meal om 16:00 bij farmers place, waar kip, rijst en groenten klaar stonden. Na de pre game meal konden we weer ontspannen, tot 18:30. Dan moesten we aangekleed in wedstrijdtenue in de lobby klaarstaan, want ze hebben geen kleedkamers. Om 19:00 begonnen we met een kwartier voor jezelf, daarna begon de echte warming up. Simar en ik stonden niet in de basis, maar we moesten toch meedoen met de basis elf warming up. We begonnen met een algemene warming up, met dynamische rek oefeningen en sprintjes. Vervolgens werd er een pass en trap oefening gedaan, gevolgd door een kleine rondo. Daarna hadden we 2 soorten positiespellen en sloten we af met afwerken. Om 19:50 liepen de spelers het veld op, werd iedere speler geïntroduceerd en werd het Amerikaanse volkslied gespeeld. Om 20:00 begon de wedstrijd tegen CA. We begonnen beter dan CA, we hadden kansen, waaronder een eindigde op de paal. CA maakte een doelpunt waar veel geluk bij speelde, toen kantelde de wedstrijd richting CA. Ik kwam rond de 25e minuut binnen als middenvelder. CA werd steeds beter, ze kregen een penalty mee. Joel stopte deze penal heel goed, omdat er tijdens de wedstrijdanalyse werd verteld dat de spits altijd links voor de keeper schiet, en dat ging precies zoals de coaches voor de wedstrijd zeiden. We gingen 1-0 achter de rust in. We moesten betere inzet tonen, aggresiever zijn. Helaas begonnen we niet goed, we kregen snel een penalty tegen, die ze nu wel maakten. We maakten via een vrije trap de 2-1, maar snel volgde een bal in de kruising voor CA voor de 3-1. Kort nadat de 4-1 werd gescoord, werd ik gewisseld. De eindstand was uiteindelijk 4-1. De coaches waren boos, er moet heel wat veranderen om onze doel te bereiken. We deden na de wedstrijd een cooling down en gingen snel naar de hotel, we moeten morgen naar Memphis. Bij het hotel stond pizza, chocolademelk en bananen klaar voor ons. Na wat gegeten te hebben gingen we snel slapen.

Zaterdag 31 augustus RICHTING MEMPHIS
We hadden om 09:30 ontbijt in het hotel zelf, direct na het ontbijt hadden we een team wandeling om 10:00. Na een half uur wandelen rond het hotel (waar toevallig een stuk bos zat), moesten we om 11.15 vertrekken richting Memphis. Het was 2 uur rijden, dat is voor mij al geen probleem meer. Aangekomen bij de hotel, konden we onze eigen ding doen tot 16:00, waar de coaches iets anders dan een training hadden voorbereid. We gingen op de parkeerplaats van de hotel wat oefeningen doen en uiteindelijk in het zwembad van de hotel duiken. Dat was wel even lekker, even iets anders. Hier deden we verschillende soorten spellen, om het hoofd te legen. Na het zwemmen hadden we om 18:00 het diner, na het eten waren er geen verplichtingen meer. We konden doen wat we wilden, alleen om 22:00 moest je in je eigen kamer zijn en om 22:30 moesten de lichten uit zijn.

 

Zondag 1 September WEDSTRIJD TEGEN MEMPHIS
Het ontbijt was vandaag in het hotel en die serveerde alleen tot 9.30. Hierdoor moesten we om 9.00 opstaan voor het ontbijt. Na het ontbijt moesten we om 10.45 in de lobby klaar staan in trainingskleding om een walk through te doen om 11.00. Iedereen was op tijd, we konden op tijd vertrekken richting het veld van Memphis. Hier zagen we de campus van Memphis, die is erg groot en de sportfaciliteiten zijn erg goed. Het vrouwenvoetbal bij Memphis is blijkbaar erg goed, langs het hoofdveld stonden er veel borden van het behalen van het nationaal toernooi en hun conference winsten. Wij deden de walk through op hun trainingveld, waar de aanvallers gingen afwerken en de verdedigers een andere oefening deden. Na een half uur gingen we terug naar het hotel. Daar hadden we lang de tijd om te relaxen, om 14:45 hadden we pas onze pre-game meal. We besloten om een dutje te doen. Na ons dutje hadden we onze pre-game meal met kip, rijst en groentes. Na de pre-game meal had je weer tijd om te relaxen, we moesten om 17:15 verzamelen voor de wedstrijd. Bij Memphis hadden ze gelukkig kleedkamers, dus we hoefden niet al gekleed er naar toe. Aangekomen bij Memphis University, gingen we naar de kleedkamer, kleedden ons om en kregen de bespreking in de kleedkamer. Na de bespreking gingen we een uur van te voren uit de kleedkamer, richting het veld. Hier hadden we een kwartier eerst voor onszelf, daarna begon onze warming up. Hier deden we de gebruikelijke onderdelen, met algemene warming up, pass en trap oefeningen, positiespellen en afwerken. We bleven op het veld en gingen klaar staan voor de introductie. Ik speelde voor het eerst in de basis, ik stond op het middenveld als 8/10, want we spelen met de punt naar achteren. We werden geintroduceerd en verrassend genoeg geen Amerikaans volkslied. Om 19:00 begon onze wedstrijd. We begonnen goed, we waren de betere ploeg, maar we konden de kansen weer niet afmaken. Uiteindelijk na 20 minuten maakte een speler van Memphis een wonderschoon doelpunt in de kruising met zijn verkeerde been. We bleven positief, we maakten gelukkig snel de 1-1 door een penalty, gemaakt door Stefan. Daaropvolgend maakte Jackson de 1-2, waardoor we verdiend met de voorsprong de rust in gingen. Tijdens de rust vertelde Sid aan mij dat ik agressiever moest zijn in mijn tackles, dat ik niet alleen voor de bal moet gaan. Ik luisterde naar hem en voerde het in de tweede helft. Ik tackle op een gegeven moment de man en de bal en kreeg geel voor het eerst sinds een jaar. Memphis begon goed in de tweede helft, ze kregen binnen 10 minuten een penalty die ze benutte (Joel zat er nog aan). We bleven geloven en Deri maakte de 2-3, met een assist van mij. De rest van de wedstrijd was flink vechten en worstelen, maar uiteindelijk maakten we in de laatste minuut de 2-4. Stefan tikte de rebound van mijn schot binnen. 2-4 winst, wat voelt dat heerlijk. De coaches waren positief over onze instelling en vechtlust, daar konden we trots op zijn. We gingen snel terug naar de hotel, omdat we morgenochtend om 03:00 op moesten staan om terug te gaan naar Dayton. We kwamen om 22:00 aan bij het hotel waar pizza voor ons klaar stond. Na de pizza bijna opgegeten te hebben, gingen we slapen.

Maandag 2 September TRAVEL DAY (DE ERGSTE ALLER TIJDEN)
We moesten opstaan om 03:00 voor vertrek richting Dayton. Dat is erg vroeg voor iedereen, maar zo konden wel vroeg aankomen in Dayton. De planning was om vanuit Memphis naar Dallas te vliegen, om van daaruit naar Dayton te vliegen. Dan zouden we om 11:30 thuis aan komen. We vertrokken om 03:20 vanuit het hotel richting de vliegveld van Memphis. Om 04:00 kwamen we aan bij het vliegveld, na het inchecken en door de douane heen te gaan, zaten we om 04:45 te wachten bij de terminal voor ons vliegtuig. Om 05:00 zaten we in het vliegtuig, maar we konden niet vertrekken. Na een half uur vertelden ze ons dat de remmen het niet deden, waardoor er van vliegtuig gewisseld moest worden. Hierdoor werd de vlucht vertraagd tot 08:00. De vlucht vanuit Dallas naar Dayton zou vertrekken om 07:00, dus we moesten van plan wisselen. Na wat wachten kregen we om 07:00 het nieuwe plan te horen. Het team werd opgesplitst in 3 groepen, 1 groep zou naar Chicago vliegen en 2 andere groepen naar Charlotte. De 2 groepen van Charlotte zouden op 2 tijdstippen vliegen richting Dayton. Ik zat in de laatste vliegtuig. Hierdoor moesten we 3 uur wachten op het vliegveld van Charlotte. Aangekomen in Charlotte, kwamen we achter dat er 3 personen van mijn groep in de andere groep die eerder zou vertrekken mee konden. Ik zat daar weer niet tussen, omdat ik niet 1 van de 3 oudste was van de laatste groep. Dus ik moest samen met mijn groep, dat bestond uit 2 teamgenoten en 1 coach, 3 uur wachten in Charlotte. Uiteindelijk kwamen we om 4 uur in Dayton en kwamen we om 5 uur thuis aan. Dat was een veels te lange reis dag, ik heb de rest van de dag alleen maar geslapen.

Dinsdag 3 September HERSTELDAG

Dinsdagochtend had ik school. Ik heb altijd 2 vakken op dinsdag- en donderdag ochtend, van 9.30-10.50 heb ik Academical Writing and Reading en van 11.00-12.20 heb ik Intro to Sociology. Na deze lessen ging ik richting Adam. De coaches hadden een lijst met spelers de opdracht gegeven om een ijsbad te nemen, zij hoefden niet te trainen en geen liftsessie te doen. Ik besloot om richting Adam te lopen, om mijn hoofd te legen van de dag ervoor. Na een kwartier lopen kwam ik bij Adam, waar ik 15 minuten in het ijsbad zat. Na de ijsbad kon ik naar huis gaan, maar ik zag toevallig de spelers die moesten trainen. De spelers die wel moesten trainen en liften, moesten voor zichzelf 2 rondjes om de campus hardlopen en daarna kleine partijtjes uitvoeren, voordat ze bij Pat een liftsessie gingen doen. Ik besloot om dit helemaal te volgen, ik had geen les meer deze dag. Ik zat met een paar andere teamgenoten te chillen ,totdat de spelers terug waren van het hardlopen. Bij de kleine partijtjes zorgde ik voor dat de ballen terug in de goals kwamen en pompte ik zo veel mogelijk lege ballen op van de reis. Toen ze klaar waren met de training, vertrokken we snel richting The Pavilion, waar Pat een liftsessie voorbereid had. We maakten eerst een stop bij de Nutter Center, om onze wedstrijdkleding die we gebruikten weer in te leveren. Bij Pat moesten de spelers 4 blokken aan krachtoefeningen doen. Pat zorgt ervoor dat alle spiergroepen getraind wordt, maar dat er wel 1 spiergroep de thema van de dag is. Na de liftsessie kon ik samen met teamgenoten naar huis. Thuis besloten we om naar El Toro te gaan, voor Taco Tuesday (1 dollar taco). Voor dat we naar El Toro gingen, gingen Louis en ik de pooltafel en lounge in de garage van Cimarron Woods bekijken en pool spelen. Toen iedereen klaar was om te vertrekken, gingen we naar El Toro voor de tacos. Na de tacos gingen we weer naar huis, ging ik mijn eigen kamer binnen om wat huiswerk te maken en daarna te slapen.

Woensdag 4 September NORMALE DAG (MIJN ALLEREERSTE DIT JAAR)
Deze woensdag had ik een normale dag. Op woensdag heb ik normaal niks in de ochtend, waardoor ik dus uit kon slapen. Ik stond om 11 uur op, en ging lekker vroeg richting Adam. Ik kon om 12:00 met Louis mee rijden richting Adam, waar ik ging uit rollen op de foam roller. Ik ging om 12:30 richting het voetbalveld, want ik moest nog de ballen oppompen. Dit deed ik samen met Joel. Nadat alle ballen waren opgepompt, ging ik voor de training eerst goed rekken en strekken en daarna wat schiet oefeningen doen. Om 13:30 begon de training, er stond een zware training op de planning met veel conditie training. Er werd veel intentie gelegd op het druk zetten en tackelen tijdens de oefeningen. Na de partij moesten we nog een flinke conditieoefening doen met 4 shuttles (1 shuttle is 3x heen en weer van achterlijn naar middenlijn, binnen een minuut. We kregen gelukkig na iedere shuttle 5 seconden extra). Na de cooling down ging ik richting Adam, om 15 minuten in het ijsbad te zitten. Rond 16:00 was ik weer thuis, ik had genoeg tijd om wat te eten en mijn schoolspullen in te pakken voor de les. Van 16:40 tot 19:20 had ik mijn vak Leading Self, waar leiderschap de grote thema van het vak is. Na deze les ging ik snel naar huis om te koken. Ik kookte een pasta voor mezelf voor de aankomende dagen, zodat ik niet naar een fastfood keten moet om avondeten te halen. Na de pasta gegeten te hebben, ging ik even chillen en vroeg mijn bed in, want het was een zware training en moet morgen vroeg op.

 

Donderdag 5 September STUDEREN BIJ DE SSC
Vandaag had ik in de ochtend 2 vakken les, om 9:30-10:50 Academical Writing and Reading en om 11:00-12:20 Intro to Sociology. Hiervoor moest ik eerder dan normaal opstaan, namelijk 8:30. Na wat ontbeten te hebben kon ik naar het campus lopen om de vakken te volgen. Na deze lessen te hebben gevolgd, ging ik snel naar huis, want zoals gewoonlijk is er training om 13:30. Ik at wat yoghurt en brood en kon met Logan naar de training gaan. Vandaag stond er een rustigere training op het programma, vanwege de wedstrijd tegen WV en na de training stond er een liftsessie op het programma. De training had een kop oefening, want we winnen erg weinig kop duels. Na wat partijen te hebben gespeeld, gingen we richting de liftsessie. Hier gaven de coaches aan om rustig te aan te doen voor de wedstrijd. Bij de liftsessie stond er ook gelukkig een korte sessie van 45 minuten op het programma. Hier stond de bovenlichaam centraal. We hadden uiteindelijk alle spiergroepen gebruikt, maar de bovenlichaam werd het meest gebruikt bij de oefeningen. Na 3 blokken van oefeningen, konden we naar huis gaan. Tijdens de liftsessie hadden de coaches de travellist bekend gemaakt, nu zit de freshmen Conner erbij, hij trainde erg goed deze week. Om 16:30 waren we klaar, waar ik samen met Louis richting Verizon ging, omdat ik problemen had met mijn prepaid telefoon (kon geen data gebruiken opeens). Nadat dat was opgelost, konden we naar huis gaan. Hier at ik wat pasta en ging ik naar de Study Succes Center om mijn uren te maken. Na bijna 2 uur van studeren in de SSC ging ik weer naar huis om wat te eten, relaxen en naar bed te gaan.

Vrijdag 6 September RICHTING WEST VIRGINIA
Op vrijdag heb ik nooit les, dus ik kon vandaag lekker uitslapen. Ik sliep tot 10:15 en kon rustig aan doen, want ik had vandaag pas training om 13:15 en vertrokken pas om 15:15. Na rustig te hebben ontbeten met bagels en yoghurt, ging ik rond 11:00 naar mijn campus, waar ik een paar taken ging uitvoeren. Ik ging eerst naar mijn bank, waar ik een check verzilverde die ik een paar dagen eerder had ontvangen. Deze check was een gedeelte van mijn scholarship, voor de huur van mijn woning en voor de voedsel die ik inkoop voor mezelf. Nadat ik deze check had verzilverd, ging ik naar de Study Success Center, om aan mijn minimaal aantal uren te werken. Ik kon hier een half uur werken aan mijn Google Agenda, om in een duidelijk schema te zien wat ik allemaal in een week doe. Om 12:15 checkte ik uit en ging ik naar huis om mijn spullen voor training op te halen. Na een kleine snack kon ik samen met mijn huisgenoot mee rijden richting de training. We gingen eerst langs de Nutter Center, waar we onze wedstrijdkleding op moesten halen. Toen we onze wedstrijdkleding hadden, konden we naar de training toe. Vandaag trainden we op het grasveld, omdat we tegen West Virginia ook op gras gaan spelen. In deze training gingen we de tactiek tegen West Virginia en onze corners oefenen. Na een uur trainen moesten we snel terug naar onze appartementen, om onze spullen in te pakken voor onze trip naar WV. Hier moesten we 1 trainingstenue, ons wedstrijdtenue, overige voetbalspullen en leermateriaal meenemen. Om 15:15 vertrokken we vanaf de parkeerplaats van onze voetbalveld richting West Virginia. West Virginia is een top 25 school, als we van hun zouden winnen, zouden wij in de top 25 staan en zij zouden eruit gaan. Deze wedstrijd is dus erg belangrijk. We gingen via Columbus richting WV, want we moesten onze coach ophalen. Deze busrit zou normaal 4 uur duren, maar het werd uiteindelijk 5 uur, omdat er een file was. Rond 20:00 stopten we vlakbij onze hotel bij een restaurant genaamd ‘Chili’s’. Hier kon je van alles wat krijgen, maar speciaal was aan deze restaurant was dat ze je altijd chips en salsa geven. We kregen weer een budget om onze eten te bestellen, ik koos samen met Brayden om een menu voor 2 te delen, omdat we meer eten konden krijgen binnen het budget. Na erg lekker gegeten te hebben, stapten we in de bus om het laatste stukje te rijden. Om 22:00 waren we bij ons hotel, waar daarnaast een hele grote honkball arena van WV zat! Na een paar minuten wachten konden we onze kamers binnen. Hier deelde ik een kamer met Deri. Na wat relaxen gingen we lekker slapen.

Zaterdag 7 september WEDSTRIJD TEGEN WEST VIRGINIA
Om 8:15 moesten we in de lobby zijn, waar het ontbijt voor ons klaar stond in onze toegewezen eet/vergaderzaal. Hier stond een typische Amerikaanse ontbijt klaar, van alle zoetigheden met fruit en pancakes met syroop, tot de zoute gedeelte van het ontbijt met sausages, bacon en aardappelen. Na het ontbijt moesten we om 9:15 in de lobby in trainingskleding klaar staan, om een walk trough te doen bij de trainingsfaciliteiten van WV. Het hotel was dichtbij, binnen 10 minuten was je er. Onderweg zag je de geweldige faciliteiten die WV heeft, zo heeft het vrouwenvoetbal haar hele eigen sportcomplex, naast het hotel zat de grote honkbal arena en we zagen toevallig de 8 bussen die klaar stonden voor de muziekband van WV!!! Aangekomen bij de trainingsveld gingen we rustig onze lichamen opwarmen, even rond passen en tot slot gingen de verdedigers een oefening doen en de aanvallers gingen een afwerkvorm doen. Na een half uur gingen we terug richting het hotel. Voordat we richting het hotel vertrokken, gingen we eerst het het voetbalstadion van vanavond checken. Het voetbalstadion van WV zag er heel goed uit. Mooie natuurgrasmat met een grote tribune aan de lange zijde. Hier konden we naar uit kijken om in de avond in te spelen. We kwamen rond 11:00 uur aan bij het hotel, waar we meer dan 3 uur de tijd hadden om te relaxen. Om 14:45 gingen we richting onze pre meal bij Texas Roadhouse, waar we kip met rijst kregen. Na de pre meal, gingen we terug naar het hotel en moesten we om 17:15 klaar staan in de lobby, om eindelijk richting de wedstrijd te gaan. Net voor 18:00 hadden we onze bespreking, waardoor we net na zessen het veld op konden. We konden eerst 10 minuten voor onszelf bezig gaan, daarna begon de echte warming up. Die duurde 40 minuten, met de gebruikelijke onderdelen, met de algemene warming up, pass en trap oefening, positiespel en afwerken. Tijdens het afwerken ging opeens de sproeiers aan, hierdoor moesten we eerder dan verwacht stoppen. Je had nog wel 5 minuten voor jezelf, waar ik nog meer ging afwerken. 10 minuten voor de wedstrijd zaten we in de kleedkamer, waar we gezamenlijk uit liepen. Ik stond in de basis in het middenveld als 8/10 (we spelen met de punt naar achteren). Voordat de wedstrijd begon, werden de spelers geintroduceerd, het volkslied gezongen en een geweer afgeschoten door de mascotte van WV. De wedstrijd begon om 19:00 en we begonnen erg goed. De eerste 25 minuten waren wij de betere ploeg, maar we konden onze kansen niet afmaken. Ik kreeg ook heel onterecht een gele kaart voor een zachte overtreding. Toen WV een doelpunt maakte, ging het bergafwaarts voor ons in de eerste helft. WV speelde steeds beter en wij speelden steeds slechter. Ik werd in de 28e minuut gewisseld. Uiteindelijk maakte ze ook nog 2-0 voor de rust. In de rust waren de coaches alles behalve blij. Na een goeie preek van onze coaches en van Jackson gingen we met veel energie de tweede helft in. Na 10 minuten werd ik gewisseld. Na 70 minuten scoorde Stefan de 2-1. Ik kwam er in de 80e minuut erin, om Stefan rust te geven. Ik werd er weer in de 85e minuut uit gehaald. In de 88e minuut hadden we een penalty moeten krijgen, maar de scheidsrechter (die de hele wedstrijd al rampzalig floot) gaf geen penalty, waardoor we de wedstrijd niet tot ‘Overtime’ konden schieten. 2-1 verloren. Na de wedstrijd waren de coaches nog erg boos, er moet heel wat veranderen. We deden onze cool down, gingen douchen in de kleedkamer en stapte in de bus. We gingen niet meer terug naar de hotel, we gingen direct terug naar Dayton. Om 2 uur in de nacht kwamen we aan in Dayton, waar ik snel in slaap kon vallen.

Zondag 8 september HERSTEL DAG
Vandaag is een rust dag. Om 11 uur was Adam in de Physician Center, om eventuele verzorging aan te bieden. Hier gingen de meeste spelers naar toe, om zich te laten behandelen, of in het ijsbad te gaan. Ik ging hier eerst uit rollen op de foam roller en daarna 15 minuten in het ijsbad. Vervolgens gingen we terug naar huis, om slaap in te halen, bezig te gaan met huiswerk en de wedstrijdbeelden terug te kijken. Om 5 uur ging ik richting de SSC, om mijn huiswerk te maken. Na het huiswerk maken ging ik naar huis, om te eten en te slapen.

Maandag 9 september VOORBEREIDEN OP UC
Maandags heb ik nooit les in de ochtend, hierdoor kon ik weer uit slapen voor de training. Ik ging ruim van te voren richting de training, want we moesten eerst de game gear van WV terug brengen naar de Nutter Center om ze te laten wassen. Vervolgens gingen we naar Adam om uit te rollen en de kleine pijntjes te verhelpen, daarna hadden we de training. De mensen die morgen in de basis zouden beginnen, hoefden niet de volledige training mee te doen, ze konden de laatste gedeelte uit lopen. Ik wist al dat ik in de basis sta voor morgen (de coaches vertelden het me), maar ik besloot om met de laatste gedeelte ook mee te doen, om wat extra fitness te doen voor de wedstrijd tegen de universiteit van Cinicinatti (UC). Hier gingen we focussen op voorzetten en loopacties voor de goal, hier moesten we beter in worden. Na de training ging ik in het ijsbad en moest ik me voorbereiden op een online class. Hier had ik verschillende deadlines voor vandaag, die ik moest op tijd met kwaliteit inleveren. Ik kon voor mijn avondeten alles inleveren, zodat ik zonder stress mijn bed in kon.

Dinsdag 10 september WEDSTRIJD TEGEN UC
Om 19:00 had ik mijn wedstrijd tegen UC, maar ik begon mijn dag als een student. Ik zat om 09:30 in mijn les Academical Writing en had daarna een quiz bij Intro of Sociology. Na deze vakken had ik in plaats van 13:30 een training een walk trough om 14:00. Ik had dus wat extra tijd om te eten voor de walk through. Tijdens de walk through hadden we onze focus op scoren, vooral via de voorzet vanaf de flank en de 2e bal. Na de 45 minuten walk through gingen we met zijn allen de pre game meal eten bij Piada. Daarna moesten we om 17:45 verzamelen bij het voetbalveld, voor de bespreking en warming up (de wedstrijd begint om 19:00). Ik had genoeg de tijd om voor de bespreking een dutje te doen. Tijdens de bespreking werd er de druk een beetje van ons af gehaald, we stonden een beetje op spanning na de afgelopen resultaten. De warming up ging zoals gewoonlijk, en ik had nu voor het eerst een reguliere thuiswedstrijd. Hier werd eerst het nationaal volkslied gedaan en daarna de introducties van de spelers. Ik stond in de basis, ik speelde als de 10. We begonnen goed, we waren de hele 1e helft de betere ploeg. We creerden veel kansen, maar we maakten er maar 1 door Deri. Na de rust ging het gelijkwaardig tegen elkaar op. Er waren momenten dat UC beter was en dat wij beter waren. Uiteindelijk maakten Stefan in de laatste minuut een penal om de 2-0 zege op het scorebord te doen. Het was een hardgevochten overwinning, waar onze keeper Joel 9 reddingen moest maken, maar het voelde erg lekker. Na de wedstrijd stond er een buffet voor ons klaar, er zijn ouders van het team die heel veel eten voor ons klaar maakt. Als er eten over was, mocht je mee naar huis nemen. Hierdoor hebben we voor de komende 3 dagen weer eten en drinken in huis. Rond 22:00 kwamen we weer thuis aan, ik was doodop. Ik ging heel snel slapen, want morgen is er weer school en herstellen op het voetbalveld!

Ids, heel erg bedankt voor je uitgebreide verhaal, zet hem op komend seizoen bij Wright State! Wij blijven je uiteraard op de voet volgen.

Wil je meer van onze talenten volgen? Bekijk eens onze Instagram! @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.