Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Gamewinners, tournament placement, goals en veel meer in een gloednieuwe weekly udpate

Gamewinners, tournament placement, goals en veel meer in een gloednieuwe weekly udpate

Afgelopen weekend zat weer vol met mooie momenten. Goals, Gamewinners, assists, cleansheets, noem het allemaal maar op. 

We trappen af met het nieuws dat East Stroudsburg Field Hockey zich geplaatst heeft voor het PSAC Tournament! In het team van coach Sandy Miller is Celeste Veenstra een zeer belangrijke speelster. Zij zorgt voor de nodige goals (19!) en is dus onmisbaar voor de ‘Warriors’.
Plaatsing voor het toernooi hebben de Warriors afgedwongen door te winnen van Mansfield met een eenvoudige 6-1 overwinning. Celeste was wederom belangrijk met 2 goals en 1 assist. Met nog een drie-tal wedstrijden te spelen, zijn de Warriors zeker van een plek in het Tournament! Klasse, Celeste!

 

Bij Virginia kunnen ze blij zijn dat Amber Ezechiels nog steeds een van de ‘Hoos’ is. Afgelopen vrijdag wist Amber de Gamewinner te scoren in Overtime! In Overtime geldt de ‘Golden Goal’ regel, wat inhoudt dat degene die als eerste scoort, de wedstrijd direct wint. Ze versloegen Duke uiteindelijk met 3-2.
Een paar dagen later stond er nog een wedstrijd op het programma voor de Hoos. Drexel was de tegenstander. Drexel is ook een team waar een aantal Nederlandse meiden in spelen. Amber Brouwer, Puk Thewessen en Isabel Jacobs begonnen allemaal in de basis tegen Virginia. Zij konden helaas niet winnen van het sterke Virginia. In een zenuwslopende wedstrijd trok Virginia aan het langste eind en wonnen met 3-2.

 

Zaterdag 19 oktober speelde Ids Hannema met Wright State tegen Detroit Mercy. Ids was goed voor een goal in de 3-1 overwinning! Ids is de laatste goed bezig. In de laatste 3 wedstrijden scoorde hij maar liefst 4x!

Dan gaan we door naar Illinois, waar Olivet Nazarene University haar thuiswedstrijden speelt. Goalie Mike Giannotta en veldspelers Job Derksen en Max Jasper beleven een nogal wisselvallig seizoen, maar wisten de laatste wedstrijd toch wel overtuigend te winnen van Calumet College of St. Joseph, waar Kevin Helsdingen speelt. Job onderscheidde zich met een mooie vrije trap en Mike had een paar knappe reddingen. Eindstand: 4-1 voor Olivet Nazarene.

Een weekly update zonder de boys van Point Park University komt zelden voor… Ook afgelopen weekend wisten de mannen van Jeroen Walstra na een enerverende wedstrijd een overwinning over de streep te trekken. Een kwartier voor tijd maakte Geert Bijl de gelijkmaker en pas in Overtime werd het duel beslist in het voordeel van de Point Park Pioneers!
Mede door deze overwinning zijn de Pioneers goed op weg naar de Nationals. Klasse mannen!
Nog een leuke sidenote… Door deze overwinning hebben de jongens het schoolrecord verbroken van meeste overwinningen in een seizoen! De teller staat nu al op 12 overwinningen.

 

Daar is ze weer! Sofie Knook keert ook weer terug in de weekly update. En hoe! Afgelopen weekend speelde Umass Lowell twee wedstrijden. De wedstrijd op vrijdag was een wedstrijd in de AE Conference tegen New Hampshire. In deze wedstrijd was Sofie goed voor de gelijkmaker! In Overtime werd het duel beslist in het voordeel van Umass Lowell, doordat zij de 3-2 maakten.
Twee dagen later stond er weer een wedstrijd voor de boeg. Ook in deze wedstrijd liet Sofie weer zien dat ze een aardig balletje kan slaan. Met 1 goal en 1 assist was Sofie woman of the match in de 2-1 overwinning op Holy Cross.

 

Ook weer te zien in de weekly update… Britt Kabo! Deze topper blijft maar doorgaan. Een 4-1 overwinning geboekt op Converse en daarin 2 keer aangever op een doelpunt én zelf 1 keer trefzeker voor de Coker Cobras, getuigd van grote klasse! Goed gedaan, Britt!

Luc Schade van Rogers State hebben zaterdag van Newman. Het werd een redelijk makkelijke overwinning voor de Hillcats: 4-1.
Luc had persoonlijk succes door een assist af te leveren bij de 4-1. Een zeer belangrijke overwinning voor Luc en zijn team, want de punten zijn hard nodig om aan te haken bij de subtop. De top twee is nagenoeg niet meer in te halen, het gat met de nummer twee is 4 punten en het gat met de koploper bedraagt maar liefst 7 punten. Rogers State staat nu derde in de Great American Conference en hebben evenveel punten (15 punten) als Northeastern State. Ga zo door, Luc en houd de derde plek vast!

 

Dit waren de hoogtepunten van afgelopen weekend, aanstaande vrijdag komt er weer een weekly update op de website.
Stay tuned!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.