Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

GPAC All-Conference – Diego Konincks

GPAC All-Conference – Diego Konincks

Diego Konincks heeft een award te pakken! Door zijn spel werd hij gekozen in het All-Conference-team van de Great Plains Athletic Conference. Afgelopen zomer maakte Diego de overstap van MSV’19 naar Midland University. Midland University ligt in de plaats Fremont, in de staat Nebraska. De middenvelder heeft zich vanaf het begin van het seizoen gelijk in de basis gespeeld bij Midland en dat heeft hem een plekje in het All-Conference-team opgeleverd. 

 

Vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen is Diego Konincks gelijk basisspeler geweest voor Midland en die plek heeft hij niet meer afgestaan. Na de eerste vier wedstrijden te zijn begonnen met wisselend resultaat, twee overwinningen en twee nederlagen, volgde er tegen Ottawa University de eerste assist van Diego, er werd uiteindelijk met 6-0 gewonnen. Een lekkere overwinning voor Midland dus. De wedstrijd hierna tegen McPherson gaf Diego opnieuw een assist. Dit keer was zijn assist goed voor de 1-0. Uiteindelijk werd het 3-2 voor Midland en kon er weer een overwinning bijgeschreven worden, drie op een rij op dat moment.

Na een nederlaag en een gelijkspel volgde er tegen Mount Marty een nieuw persoonlijk hoogtepunt voor Diego. Hij scoorde namelijk zijn eerste doelpunt in Amerika in de 2-0 gewonnen wedstrijd. Dit was opnieuw het begin van een serie van drie overwinningen op rij en Diego liet zich in de andere twee wedstrijden opnieuw gelden, want hij gaf in beide wedstrijden een assist. Na deze drie overwinningen werd er gelijkgespeeld en hierna werd de beste periode van het seizoen ingezet door Midland. Er werd zes keer op rij gewonnen. In deze reeks liet Diego zich opnieuw van zijn beste kant zien. De middenvelder scoorde twee keer en gaf ook nog twee assists. Prima cijfers voor Diego al met al.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd helaas verloren met 3-2 van University of Jamestown, maar Midland kon toch hele goede cijfers overleggen in de GPAC-Conference. Elf wedstrijden leverde negen overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag op. De nederlaag tegen Jamestown betekende wel de uitschakeling in het Conference Tournament, maar door de hoge klassering in het eindklassement van het Regular Season heeft Midland zich toch geplaatst voor de Nationals! Hierin nemen ze het tegen Grand View op vrijdag 22 november. Diego, succes!

Benieuwd naar de andere winnaars van awards? Bekijk eens ons nieuwsoverzicht, daar vind je alle awards terug.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.